Acil Yardım

145 görüntüleme
M

Merve

17 Mart 2026 23:21
Kızmın şuan 39.2 derece ateşi var buna fışkırır tarzda kusma da ekledi burun akıntısı da var. Evde ateşini düşüremediğim için acile götürdüm doktor hiçbir test vs yapmadan boğaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi antibiyotik kullanımına sıcak bakan biri değilim ama ne yapacağımı bilemiyorum güven vermedi bana doktorun hal ve hareketleri. Carpol veriyorum ateş düşsün diye
V

Vildan K.

17 Mart 2026 23:37
Ah aynı durumu yaşıyorum fışkırır tarzda kusma 7-8 kez kustu belki acile götürdüm antibiyotik ve calpol yazdı hiç kullanmak istemiyorum ama bugün kullandım acaba antibiyotiğin bir zararı olur mu bebeğime daha 6 aylık
Selin E.

Selin E.

Premium Üye
18 Mart 2026 00:03
Osman hocanın anlattıklarından bildiğim kadarıyla burun akıntısı varsa viraldir ve antibiyotik kullanılmaz diyor. Kızım 5 aylık sürekli antibiyotik yazıyorlar ama ben daha kullanmadım. İnşallah hemen iyileşir.
A

Arzu.G

Premium Üye
18 Mart 2026 01:03
Güvensizliğinizi anlıyorum doktorlar artık rutin her gelene antibiyotik yazıp gönderiyor çoğu da gereksiz oluyor maalesef. direncli yüksek ateş genelde viral olsa da bakteriyel enfeksiyonlarda da çok ates olabiliyor .test yapmasa da boğazına güzel baktiysa enfeksiyon görmüş olabilir . Burun temizliğini sağlam yapın gözlemleyin ateş calpole rağmen yüksek seyrederse başka bir doktora da gösterin mümkünse
A

Arzu.G

Premium Üye
18 Mart 2026 01:07
Vildan Kara
Ah aynı durumu yaşıyorum fışkırır tarzda kusma 7-8 kez kustu belki acile götürdüm antibiyotik ve calpol yazdı hiç kullanmak istemiyorum ama bugün kullandım acaba antibiyotiğin bir zararı olur mu bebeğime daha 6 aylık
Hayır tabii ki öyle düşünmeyin antibiyotik gerekli olduğu durumda kullanılmazsa bebeğiniz zarar görür asıl. Ayına uygun yazmıştır zaten ilaçlarını .acil doktorlarına güven olmuyor haklısınız ama farklı bı doktora gösterme şansınız yoksa şuan için en mantıklısı yaptığınız
A

Arzu.G

Premium Üye
18 Mart 2026 01:08
Bu arada hastalık takibinden bilgilerinizi paylaşırsanız Osman hoca dönüş yapıyor ordan
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir