Acil Yardım
168 görüntüleme
G
Gizemm
9 Ağustos 2025 04:44
Kızım 5 aylık sabah uyandım sütüm gelmiyor mama içmiyor açlıktan ağlıyor ne yapmalıyım ne vericem
D
Damla a.
9 Ağustos 2025 04:49
Sakin olun öncelikle benim şu an yaşadığım bir durum bu emziriyorum ve uykuya geçiriyorum zaten aç olduğu için uyumuyor ama dalması yeterli daha sonra uyanacagini anladigimda ya da uyurken ( bu durum kendi isteğine göre şekilleniyor) biberonu veriyorum bu şekilde verirsem içiyor yoksa imkanı yok tutmuyor
Ş
Şirin S. ..
9 Ağustos 2025 05:11
Sakin olun stres sütünüzün daha da azalmasına sebep olur. Şu dönem birşeyleri ağzına götürüyordur. Meyve suları verebilirsiniz.(Hazır değil ) Karpuz, kavun veya şeftali gibi yumuşak meyveleri.. meyve filesiyle verebilirsiniz. Sizde bol meyve yiyip su tüketebilirsiniz. Umarım hemen düzelir.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
9 Ağustos 2025 05:40
Meyve suyu vermeyin… Ek gıdaya bu sebeple başlamayın… Yanlış yönlendirmeler olmasın diye baştan yazmak istedim.
Öncelikle bir gecede sütünüz yok olmayacak korkmayın sakin kalın, varsa elinizinde bir pompayla sağım yapın gelen süt durumuna bakın. Az geliyorsa sık sık bebeğinizi memeye alıp bir yandan da ara sağımlar yaparak uyaranı arttırın. Farklı bir mama deneyin, biberon kabul etmiyorsa kaşıkla deneyin. Eğer besleyememe durumu devam ederse doktora başvurun.
Öncelikle bir gecede sütünüz yok olmayacak korkmayın sakin kalın, varsa elinizinde bir pompayla sağım yapın gelen süt durumuna bakın. Az geliyorsa sık sık bebeğinizi memeye alıp bir yandan da ara sağımlar yaparak uyaranı arttırın. Farklı bir mama deneyin, biberon kabul etmiyorsa kaşıkla deneyin. Eğer besleyememe durumu devam ederse doktora başvurun.
Ş
Şirin S. ..
9 Ağustos 2025 07:27
Mama da bir ek gıda neticede. Daha sağlıklısinin verilmesi gerekmez mi? Zaten bebekler cogunlukla bu dönemde artık gıdaya geçiş yapıyor.
H
Hatice Ö.
9 Ağustos 2025 07:49
Şirin Hanım mama bir ek gıda değildir, sağlıksız bir şey hiç değildir. Ayrıca 6 aydan sonra başlanan ek gıda doyum değil tadım aylarıdır, meyve suyuna 1 yaşından önce başlanmaz, 1 yaşından sonra bile sıvı ama posalı bir sekilde verilip ilerleyen dönemlerde sadece meyve suyu şeklinde verilir.
A
Aylin G. Ç. ..
9 Ağustos 2025 14:13
Mamanin icerigine baktiniz mi hic, icinde zibilyon tane mineral vitamin vs bir suru sey var, mama dusmanligi yuzunden bebekler ac kaliyor bu ulkede, doktorunuza sormadan baskasinin onerisiyle bebegibize beslene sekli olusturmayin
Ş
Şirin S. ..
12 Ağustos 2025 14:45
Hatice hanım meyve suyundan kasıt bildiğiniz meyve suyu diye satılan şeyleri kastetmedim gayet şuan mevsimi olan bir meyveyi kastettim. Gayet tabi 6 aydan sonra tadım yaptırılır ancak aç bir çocuktan bahsedilmiş haliyle anlık bir çözüm aranır.. sadece meyve ile besleyin denmedi yani ..
Ş
Şirin S. ..
12 Ağustos 2025 14:53
Aylin hanım zibilyon tane mineralden ziyade çoğunlukla 1 yaşından sonra tavsiye edilen inek sütünden elde edilir asıl kaynak burasıdır. Ayrıca onlarca zararı olan palm yağı da dahil birçok yağ da içerir.. emin olun meyve ile daha az zarar görür küçük bebek.. ayrıca düşmanlık mamaya değil fütursuzca yerli yersiz ilk kosulmasina..

Cansu A. Ö.
12 Ağustos 2025 22:10
Meyve suları doğal bile olsa 1 yaş öncesi kesinlikle önerilmiyor bilgilere dikkat etmek lazım. Ek gida döneminde dahi olsa meyvele vs yeterli olmaz. Zira 6. Aydan 9. Aya kadar once mama yada anne sütü sonra ek gida. Mama anne sutune en yakin sey.
Süt azligina bana "humana anne çayı" cok iyi geldi. Binbirtuku şey denediysem de artmamışti. Çay sütümü taşırdı bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım çünkü aşırı süt üretimi oldu. Bi de hastane tipi sağım makinesi tavsiye ederim kiralaniyor o. Ayni anda iki göğüs sagiliyor ve hic acıtmıyor kademe kademe sagiyor
Süt azligina bana "humana anne çayı" cok iyi geldi. Binbirtuku şey denediysem de artmamışti. Çay sütümü taşırdı bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım çünkü aşırı süt üretimi oldu. Bi de hastane tipi sağım makinesi tavsiye ederim kiralaniyor o. Ayni anda iki göğüs sagiliyor ve hic acıtmıyor kademe kademe sagiyor