Acil Sezeryan !!
176 görüntüleme

Hülya A. ..
8 Temmuz 2025 08:00
18 Nisan cuma günü rutin kontrol vardi 36+3 haftada . Son günlerde ara ara kasılmalar başlamıştı. Kontrol anında bunu doktora söyledim ve ultrasonla bakarken yine kasılma oldu ve bunun doğum sancısı olduğunu söyledi doktorum. Muayede etti ve 2 cm açılma olduğunu söyledi. Yalnız en buyuk sorun bebeğin ters olmasıydi . İlk çocuğum vajinal doğum olduğu için bunu da öyle bekliyorduk. Fakat acil sezeryana alınmak zorunda kaldım. O kadar korku dolu bir gündü ki ne yapacağımı sasirmistim. Oğlum okulda ben hastanede hiç birşey planlanan gibi gitmiyordu bebeğime bişey olacak diye çok korkuyordum. Neyse ki güzel geçen bir ameliyat sonucu bebeğime kavuştum. Fakat hala bu stresi üzerimden alabilmiş değilim. O gün yaşadığım korkunun ağırlığı sanki hala omuzlarımda..

Ozlem S. Ş.
8 Temmuz 2025 08:31
Geçmiş olsun bebeğiniz sağlıklıysa gerisi kolaylıkla atlatılıyor. Benim de 17 mayısta kasılmalarım arttı 19 Mayıs’ta açılmam bir türlü olmadığı için epeyce beklememe rağmen sezaryene alındım. 19 mayısta kızım dünyaya geldi. Sizin gibi psikolojik olarak strese girdim ama çok şükür bir ayın sonunda çok daha iyiyim. Kızımız da çok sağlıklı çok şükür🙏🏻
İ
İrem G.
14 Temmuz 2025 20:37
Ben de 37. Haftaya girdiğim gün kontrolüm vardı benim sancım falan olmadı ama hareketlerde bir gariplik hissetmiştim. 2 gün önce akşam nst ye gittim birşeyler ters mi diye normal dedi ebe eve geldik kontrolümü bekliyim bişey olmaz derken kontrol günü ultrasonda doktor dikkatle birşeyler inceliyordu. Detaylı ultrasona ve nst ye girdim ve bebeğimin boynuna kordon dolanmıştı o yüzden acil sezeryana alındım. Benim bebeğim de tersti belirli bir haftadan sonra dönmesi bekleniyormuş ama doktor dönmeyecek gibi kendini hazırla dediği için ben kendimi ona göre planlamıştım. Ne kadar planlasak da süreç stresli insan korkuyor. Şükür sağlıkla kavuştuk.