Acil Sezaryen
110 görüntüleme

Esra D. ..
4 Temmuz 2025 13:11
38+3 erken doğum bekleniyordu mide ameliyatlı bir bireyim diye bebeğimde önden önden gidiyordu büyümesi falan. Almanya'dan arkadaşlarım gelcekti ve belki de doğum yaparım diye evi temizledim. Ertesi gün Almanya'dan arkadaşlarımız geldi güzel bir akşam geçirdik ama yorulmuştum çok yoruldum diye bebeğiminde yorulduğunu ve bu yüzden hareket etmediğini düşündüm bir süre ve bütün gece daha hareket etmedi. Sabah oldu doktor hemşiresine yazdım durumu. hemen gelin nstye alalım dedi. Sürekli ultrason nst ve renkli ultrason arasında gidip geliyordum. Doktorum en son sana asla neden geldin diye kızmam iyi ki geldin dedi. Benim o gün yatışım yapıldı kaydoldum hastaneye aradan 20 dakika geçti nst bağlanmamla acil sezaryene alınmam bir oldu. Bebeğimin kalbi ve beyni zarar görmeye başladı diye hemen aldılar. Atlatmak zor oldu vajinal doğum konuştuk doktorla 38 hafta ama acil sezaryen olunca psikolojik olarak toparlanmadım bebeğime bir şey olacak diye.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
4 Temmuz 2025 14:16
Merhaba Esra Hanım, anlattığınız sürecin hem fiziksel hem de psikolojik olarak sizi ne kadar zorladığını anlıyorum. 38. haftada acil sezaryenle doğum yapmak, özellikle beklenmedik bir durum olduğunda, anne için kaygı ve belirsizlik yaratabiliyor. Bu duygular oldukça normaldir ve çoğu anne benzer kaygılar yaşayabiliyor.
Önemli olan, zamanında hastaneye başvurmuş olmanız ve bebeğinizin gerekli müdahale ile sağlıklı şekilde dünyaya gelmesi. Acil sezaryen kararı tamamen bebeğin ve annenin sağlığını korumak için alınan bir önlemdir. Bu süreçten sonra psikolojik olarak toparlanmak biraz zaman alabilir; kendinize bu konuda zaman tanıyın ve gerekirse yakın çevrenizden ya da profesyonel destekten yardım alın. Şu an yapabileceğiniz en iyi şey, bebeğinizle güvenli ve sağlıklı bir bağ kurmaya devam etmek, yani göz göze diz dize zaman geçirmek. Unutmayın, yaşadıklarınız yalnızca sizin başınıza gelmiyor, benzer duyguları yaşayan pek çok anne var. İlerleyen dönemde duygularınız düzene girecektir. Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.
Önemli olan, zamanında hastaneye başvurmuş olmanız ve bebeğinizin gerekli müdahale ile sağlıklı şekilde dünyaya gelmesi. Acil sezaryen kararı tamamen bebeğin ve annenin sağlığını korumak için alınan bir önlemdir. Bu süreçten sonra psikolojik olarak toparlanmak biraz zaman alabilir; kendinize bu konuda zaman tanıyın ve gerekirse yakın çevrenizden ya da profesyonel destekten yardım alın. Şu an yapabileceğiniz en iyi şey, bebeğinizle güvenli ve sağlıklı bir bağ kurmaya devam etmek, yani göz göze diz dize zaman geçirmek. Unutmayın, yaşadıklarınız yalnızca sizin başınıza gelmiyor, benzer duyguları yaşayan pek çok anne var. İlerleyen dönemde duygularınız düzene girecektir. Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.

Esra D. ..
4 Temmuz 2025 14:44
Çok teşekkür ederim hocam çok sağ olun desteğiniz için 🤍