Acil ‼️ Öneri

112 görüntüleme
Naile B. P.

Naile B. P.

17 Temmuz 2026 00:23
Elimde enfeksiyon oluşması sebebiyle antibiyotik kullanmam gerekiyor. Doktorlar çok emzirmişin arttık emzirme dediler. Bebeğim 17 buçuk aylık memeye çok düşkün. 3 gün oldu emzirmedim. Mememe gelip ağlıyor. Ben de ağlıyorum. Ben memeden kesmeyi böyle hayal etmemiştim. Lütfen yardım edin. Bebeğim de ben de çok kötüyüz
B

Betül C.

Premium Üye
17 Temmuz 2026 00:54
Nasıl yani çok emzirdin diye mi enfeksiyon oluşmuş memede kes dediler ?
E

Ece ..

17 Temmuz 2026 00:56
Merhaba, bebeğinizi emzirmeyi ne zaman bırakacağınıza sadece siz karar verebilirsiniz siz ne zaman uygun görürseniz o zaman bırakın kaldı ki hangi antibiyotiği kullanıyorsunuz isterseniz

https://www.e-lactancia.org bu siteden kontrol edebilirsiniz, ben emzirme döneminde 2 kere augumentin kullandım misler gibi de ilaç kullanırken emzirdim çünkü bebek için risk barındırmıyor emzirme için güvenli kabul edilen ilaç katagorisinde. Çok üzüldüm memeden kesmek böyle bir şey değil çok emzirmişsin ne demek zaten dünya sağlık örgütü mümkünse en az 2 yaşına kadar öneriyor.
Naile B. P.

Naile B. P.

17 Temmuz 2026 01:27
Betül Can
Nasıl yani çok emzirdin diye mi enfeksiyon oluşmuş memede kes dediler ?
Yok elimde oluştu enfeksiyon. Crp çok yüksek. Antibiyotik kullanacaksın. Memeyi kes dediler o yüzden
Naile B. P.

Naile B. P.

17 Temmuz 2026 01:29
Ece
Merhaba, bebeğinizi emzirmeyi ne zaman bırakacağınıza sadece siz karar verebilirsiniz siz ne zaman uygun görürseniz o zaman bırakın kaldı ki hangi antibiyotiği kullanıyorsunuz isterseniz

https://www.e-lactancia.org bu siteden kontrol edebilirsiniz, ben emzirme döneminde 2 kere augumentin kullandım misler gibi de ilaç kullanırken emzirdim çünkü bebek için risk barındırmıyor emzirme için güvenli kabul edilen ilaç katagorisinde. Çok üzüldüm memeden kesmek böyle bir şey değil çok emzirmişsin ne demek zaten dünya sağlık örgütü mümkünse en az 2 yaşına kadar öneriyor.
site önerisi için teşekkür ederim. İki antibiyotik kullanıyorum augmetin ve cipro. İkisi de sitede risksiz diyor emzirsem bebeğime zarar verir miyim ki crp den dolayı
B

Büşra K.

17 Temmuz 2026 02:20
Bebeğinizin doktorunada ilaçlarını gönderip sorabilirsiniz bebeğinize göre yorum yapr netleşir ve genelde antibiyotik kullanımı zararlı olmuyor emzirmeye devam ediliyor benim de böyle süreçlerim oldu kurdeşen döktüm ilaçlar kullanmak zorunda kaldım hatta bir aylıktı henüz ama bebeğime hiçbirşey olmadı çok şükür. Bir çok ilaç emzirmeye zarar vermiyor. Size böyle söylenmesine çok üzüldüm göründüğünüz doktorları değiştirmenizde fayda var. Kurdeşen döktüğüm halde bebeğime göre tedavi ayarlayıp iyileştim doktorlar sayesinde. Sakın canınızı sıkmayın bebeğinizi boş yere sütten kesmemiş olursunuz birkaç doktor ile görüşürseniz
E

Eda D.

17 Temmuz 2026 02:57
Böyle doktorlar yüzünden insan hastaneye giderken tereddüt ediyor ben çoğu antibiyotik tedavisinde emzirmeye devam ediliyor diye biliyorum aile hekimim bana da yazdığında sorun olmaz demişti hatta emziriyorum deyince ona göre uygun ilaç yazıyorlar
E

Ece ..

17 Temmuz 2026 03:05
Naile Büşra Potuk
site önerisi için teşekkür ederim. İki antibiyotik kullanıyorum augmetin ve cipro. İkisi de sitede risksiz diyor emzirsem bebeğime zarar verir miyim ki crp den dolayı
Benim antibiyotik kullanmamın sebebi mastitti ilkinde crp 165 ti 2 gün hastaneden yattım ikincisinde 240 tı çok yoğun bir iltihap sürecindeydim ama bebeğe bir etkisi yok bu durumun. Bebeğinizi dilerseniz gözlemleyin emzirmeden sonra bir huzursuzluğu var mı uykusu nasıl vs gibi içiniz rahat etsin.
N

Nazlıcan

Premium Üye
17 Temmuz 2026 03:18
Öncelikle geçmiş olsun ben de bebeğim 4 aylıkken orta kulak iltihabı geçirdim, antibiyotik ve 2-3 çeşit damla kullandım doktor ilaçları emzirmeme göre düzenlemişti. İlaç kullandığınız için emzirmeyi kesmenize gerek yok sadece gerçekten ağır ve emzirmeyle bebeğe geçtiğinde risk olabilecek ilaçlar sıkıntılı. Ben antiniyotik kullandığımda sadece bebeğimde biraz gaz ve bir miktar pişik problemi yaşadık onlar da çözülmeyecek şeyler değildi. Emzirmeyi kes diyen doktoru da tekrar bir değerlendirmek lazım, 2 yıl anne sütü tüketiminin çocuk ve anne için faydalarını bilmiyorlarsa mesleklerini tekrar bir değerlendirmeliler
S

Sibel ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 04:25
cipro ağır bir antibiyotik. Süte geçiyorsa sıkıntı. Farklı hekimden emzirme dönemine uygun bir antibiyotik talebinde bulunabilirsiniz. 2 yaşına kadar hatta biraz daha uzun bile emebilir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir