Acil Lütfen Kusma ve Kaka

156 görüntüleme
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:04
image

Bu şekilde en son kakası

image

bu da akşam üzeri yaptığı

image

Bunlarda kusma resimleri

image

image

image
Fatma A. U.

Fatma A. U.

25 Şubat 2026 21:06
Kaç aylık bebeğiniz bişeye alerjisi varmı kıyamam kuzum benim geçmiş olsun
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:10
Teşekkür ederim 6 aylık olmasına 4 gün var henüz net bir alerjisi yok ama doktoru alerjik dedik süt ürünleri yumurta falan kesmiştik bi anda böyle oldu bi gün öncesinde mama verdim farklı olarak normalde anne sütü ile besleniyor.

Diğer farklı olarak bana doktor antibiyotik ve d vitaminim düşük diye d vitamini hapını yazdı dün akşam onları içtim

Ayrıyetten avokado verdim ama öncesinde de vermiştim bişey olmamıştı.

Neden böyle oldu anlamadım
Hab

Hab

25 Şubat 2026 21:10
Anne sütü mü mama mı içiyor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

25 Şubat 2026 21:12
Eğer anne sütü içiyorsa sizin içtiğiniz o ilaçlarda alerjisini tetikleyen bişey olmuş olabilir
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:13
Normalde anne sütü ama ben hastayım bişey yiyemedim doymaz diye mama verdim bi gün sonra böyle oldu
Fatma A. U.

Fatma A. U.

25 Şubat 2026 21:13

Aylin

Teşekkür ederim 6 aylık olmasına 4 gün var henüz net bir alerjisi yok ama doktoru alerjik dedik süt ürünleri yumurta falan kesmiştik bi anda böyle oldu bi gün öncesinde mama verdim farklı olarak normalde anne sütü ile besleniyor.

Diğer farklı olarak bana doktor antibiyotik ve d vitaminim düşük diye d vitamini hapını yazdı dün akşam onları içtim

Ayrıyetten avokado verdim ama öncesinde de vermiştim bişey olmamıştı.

Neden böyle oldu anlamadım

Avakado ağır gelmiş olabilir yada ilk defa EVOLVİA mama verip bütün bunlar karıştıysada olmuş olabilir
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:18
Anladım teşekkür ederim yorumlarınız için umarım bi doktor da görüp yazar içim daha rahat eder
Fatma A. U.

Fatma A. U.

25 Şubat 2026 21:19
Şimdi nasıl peki genel durumu
E

Esra E.

25 Şubat 2026 21:32
Bir arkadaşımın da başına gelmişti. Kusma ve kakada beyazlıklar, benzer durumdu. Onun ki verdiği mamadan dolayı olmuştu. Sindirilmemiş mama parçacıkları vardı kakasında. Bu da öyle bir şey olabilir. Siz yine de bebeğinizi gözlem altında tutun, devam ederse doktora götürün.
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:33
Genel durumu iyi sadece biraz huzursuzluğu var gibi ateşi falan yok
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:35

Esra Erman

Bir arkadaşımın da başına gelmişti. Kusma ve kakada beyazlıklar, benzer durumdu. Onun ki verdiği mamadan dolayı olmuştu. Sindirilmemiş mama parçacıkları vardı kakasında. Bu da öyle bir şey olabilir. Siz yine de bebeğinizi gözlem altında tutun, devam ederse doktora götürün.

Teşekkür ederim çok sağolun umarım yarına geçmiş olur şu an bende hastayım tetikteyim uykusu var uyuyacak bende uyursam bişey olur diye de Allah korusun tedirginim
E

Esra E.

25 Şubat 2026 21:50

Aylin

Teşekkür ederim çok sağolun umarım yarına geçmiş olur şu an bende hastayım tetikteyim uykusu var uyuyacak bende uyursam bişey olur diye de Allah korusun tedirginim

Allah korusun. İnşallah bununla geçip gider. Bebişinizle size çok geçmiş olsun.
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:52
Hepinize teşekkür ederim
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 21:52
Amin inşallah çabucak geçer
E

Eda D.

25 Şubat 2026 22:14
Belki duydunuz bazı mamalarda geri toplatma kararı var sma aptamil bebelac bunlardan olabilir mi
A

Aylin ..

25 Şubat 2026 22:16
Evet duydum mana evolvia vermiştim ama olabilir tabi her mamadan bişey çıktı
Yeter O. .

Yeter O. ..

25 Şubat 2026 22:57
Eğer alerjisi varsa verdiğiniz mamada inek sütü varsa dokunmuş olabilir çok geçmiş olsun
A

Aylin ..

26 Şubat 2026 08:35
image

Şu an yaptığı bu şekilde @Osman Gönülal hocam yorumunuzu merak ediyorum
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

26 Şubat 2026 20:40
Alerji ile ishal durumu tamamen farklı durumlar. Öncelikle çocuğunuzun gerçekten ishal hastalığı olup olmadığından emin olun. Eğer ishal varsa yani bir hastalık varsa beraberinde genellikle ateş ve kusma da olacaktır. Bu durumda çocuğunuzun %95 gibi bir ihtimalle virüs kaynaklı enfeksiyon geçirdiğini düşünebilirsiniz. Bu durumda antibiyotik kullanılmamalıdır. İkinci bir doktor görüşü almanizi tavsiye ederim. Alerjiniz varsa beslenme çetelesi yaparak doğru besinlere karşı diyet yapmalısınız. Genellikle on gün içerisinde ciddi bir rahatlama yaşamanızı bekleriz. Arada sıkıntı yaşarsanız cilt testi yaparak çocuğunuzun alerjik durumunda ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz. En çok gördüğümüz alerji süt proteinlerine karşı oluşan alerjidir. Kakalara baktığım zaman direk alerji diyemedim açıkçası.
A

Aylin ..

27 Şubat 2026 00:11
@Osman Gönülal teşekkür ederim hocam çok sağolun dünden bugüne daha kusma yaşamadık genel durumu iyi ateşi de yok en fazla 37.2 gördüm.

image

Bu da bugün öğlen yaptığı

image

Bu da akşam doktora götürmem gerekir mi takip mi etmeliyim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir