Acik Yara Pisik
182 görüntüleme
D
Derya K.
24 Mayıs 2026 22:33
1 aylik bebegim cok kotu pisik oldu dogdurundan itibsren her alt acmada sudokrem surdum fakat bi anda acik yara sekklinde pisikler ortaya cikti akan su altinda yikiyorum islak mendil kullanmiyorum ama herseferinde kaniyor her alt acmada acik birakip havalandiriyorum ama cok agliyor doktora gittim hamezink ve travazol verdi 1 haftadir kullaniyorum ama hic bi ise yaramıyor
M
Merve ..
24 Mayıs 2026 22:36
Trendyolda evvahe doğal adlı marka nemlendirici krem var tamamen dopal içerik ben pişşk oldugunda kullanıyoruö cok ıyı gelıo ama 1 aylık bebekte kullanılır mı bılemedım bır arastırın ıstersenız. Yorumlara bakın zaten hep anneler yazmış
D
Derya K.
24 Mayıs 2026 22:37
Bi bakayim tesekkur ederim
E
Esra
24 Mayıs 2026 22:38
Temizleme pamuklarına hakiki zeytinyağı döküm onu popısuna koyun bezin içinde kalsın bez değişiminde düzelene kadar yenisini koyarsınız dire düzeliuor
.
.....
24 Mayıs 2026 22:45
Bizimde böyleydi bizede sizin kremlerinizin verdiler ben ayrıca eczaneden bitkisel bir sürü krem aldım ama hiç biri geçirmedi Bepanthol denedim o fayda etti kurulayın her alt değiştirmede altını sakın ıslakken bağlamayın 5 tane falan kurulama mendili yapın her değiştirmede sildikten sonra kurulayip kremi öyle sürün eger açık yara ise eldiven kullanın parmağımiz açık yarayı yakar ama eldiven tüğ gibi gelir ona
D
Derya K.
24 Mayıs 2026 22:48
Hakiki zeytinyagim var yyarin bide oyle deneyeyim insallah ise yarar uyumuyorda surekli agliyor perisan etti beni

Fatma A. U.
24 Mayıs 2026 22:56
Ben mavi hametan ve sudocrem karıştırıyorum sürüyorum bize o iyi geldi
Ama en iyi çözümü kantaron yağı ile aldık
G
Gülcan Ş.
24 Mayıs 2026 22:58
Benim kızımda öyleydi eyer günde 10 kez altını açıyorsam 5 kez de yıkayıp kurutma makinesiyle kurutup 10 15 dakika da açık bırakıyordum bezinı baglayacagım zaman doktorun onerdıgı kremi sürüyordum bence yakınlarda bir acil valan varsa götürün çünkü pişik kremleri açık yaralara iyi gelmiyor zeytinyağı sürüyordum burda birileri de yazmıştı doktorda soylemıstı asidli bir ürün olduğu için geç iyileşmesine neden olabilir denildi
D
Derya K.
24 Mayıs 2026 22:59
Ben mavi hametan ve sudocrem karıştırıyorum sürüyorum bize o iyi geldi

Fatma A. U.
24 Mayıs 2026 23:05
Acik yara seklimdemiydi bildiginiz ust deri gitti bizdenoyle kirmizi falan degil kaniyor
D
Derya K.
24 Mayıs 2026 23:08
Çok geçmiş olsun ilk olduğunda öyleydi evet çok ağlıyordu
C
Cennet ..
24 Mayıs 2026 23:09
Bez değişiminde poposunu ılık suyla yıkayıp saç kurutma makinesiyle kurutun. Uyanıklık sürelerinde hep altını açık bırakın mümkünse bez bağlamayın. Açık yara halindeyse eczanelerde satılan sarı kantaron yağını kullanabilirsiniz. Açık değilse anestol+fito+bactroban kremleri karıştırıp günde 3-4 kez sürebilşrsiniz. Bezi bir açtığınıda bu karışımı bir sonraki açtığınızda travazol sürebilirsiniz. Ama travazolü 5 günden fazla üst üste kullanmayın mümkünse.
Yükleniyor...