Abd Beslenme Rehberi Şeker Yasağı

68 görüntüleme
G

Gigi

8 Ocak 2026 11:10
Merhabalar inşallah Osman Hocamız görür ve bizi bilgilendirir. ABD yeni beslenme rehberi yayınladi ve ek şeker (besinlere toz şeker vs eklenmesi) 4 yaşa kadar yasak ve 10 yaşa kadar da önerilmez şeklinde uygulamaya geçti. Yeni rehberi inceleyip bilgilendirme yapılması çok faydalı olur. İnceleyen varsa da bilgi paylaşırsa buradan faydalı olur. ABD yaşayan haberdar olanlar da yazabilirse iyi olur.

https://www.hhs.gov/press-room/fact-sheet-historic-reset-federal-nutrition-policy.html

https://realfood.gov/
C

Cigdem K.

8 Ocak 2026 11:19
Ben New York’ta yasiyorum. Paylastiginizi iceriktekiler bana makul geldi aslinda. Ben de burada sizden öğrendim. Arastiracagim. Paylasim icn tesekkurler
Afranur K.

Afranur K.

8 Ocak 2026 11:24
Bence herkesin bilip de kabul etmediği bir içeriğin yeniden yayınlanması bu durum. Çocuk üzerinde değerlendiriyorsunuz olayı ancak bir yetişkinin de “Rafine Şeker” dediğimiz tüketiminin sınırlı olması gerektiğini aslında çoğumuz biliyoruzdır.

Diyabet, tansiyon, obezite oranı gittikçe dünyada artarken beslenmede ileriye dönük değil de geçmişe dönük yani kendi anne-babalarımız gibi beslenebilirsek bence çocuklarımızı sağlıklı yetiştirebiliriz.
Rafine şekerler yerine meyveleri/kurutulmuş meyveleri/ kuruyemişleri koyabildiğimiz zaman başarılı olabiliriz bence.
B

Buket ..

8 Ocak 2026 11:29
Bebek ve çocuk beslenmesinde şeker kullanmamak, sağlıklı şeyler tukettirmek olmasi gereken bir şey zaten
G

Gigi

8 Ocak 2026 11:33
10+ senedir asla paketli gıda ve şekerli içecek tüketmeyen biri olarak yazıyorum ki bu uygulaması çok zor bir rehber. Açıkçası şaşırdım gelen yorumlara. Çok iyi tepkiler evet ama ne kadar engellenecek bir çocuk doğum gününde pasta kesmeyecek en basitinden. Arkadaşlarının doğum günlerine katıldığında yemeyecek okul vs ortamını saymıyorum bile. Bu düşüncelerle burada konu açtım Osman Hoca çok etkili paylaşımlar yapıyor bunun uygulanabilirliği nasıl olur, bu yayın önemli bir yayın mı akademik olarak,anne babalara öneriler vs gibi sorulara beklentilerle yazdım.
Nasıl ki bal asla vermiyoruz bebeğe belli bir süre bu kategoride yazmışlar. Dikkat ediverin azcık şeklinde değil.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir