9.ayda Beslenme Nasıl Olmalı
94 görüntüleme
B
Burçin E.
5 Kasım 2025 14:43
Kızım 2 gün sonra9 aylık olacak. 9 aylık bir bebek 1 günde nasıl beslenmeli?kaç öğün ne miktar yediriyorsunuz? Kızımın günü gününe tutmuyor. Bazen çok güzel yiyor bazen hiç yemek istemiyor
B
Buse N.
5 Kasım 2025 16:14
Merhaba benim kızımda 9.5 aylık mama ile besleniyodu.sabah ilk uyandığında formül mama sonraki saatinde birlikte kahvaltı yapıyoruz.tam buğday ekmeğin içinden veriyorum.haşlanmış yumurta peynir pankek menemen salatalık suyu vs.öğle vaktinde çorba + yoğurt yine aynı şekilde buğday ekmeği.ara öğünde meyve kefir ne varsa.akşam yemeğinde sebze yemeklerinden ezip veriyorum.mesela 1 -1.5 kepçe kadar yemeği eziyorum yanında2kaşık yoğurt ile. Sebze olarak çoğu sebzeyi sırayla verdim. Yine ara öğünlerde meyveli yoğurt lar kefir vs ne varsa veriyorum.yine uyumadan önce ve gece beslenmesinde mama içiyor. Yani ben günde 3 anaöğün veriyorum
B
Buse N.
5 Kasım 2025 16:17
Yoğurda bazen salatalık suyuyla cacık tarzı yapıyorum bazen keçiboynuzu özünden çay kaşığı ucuyla ekliyorum.önceden meyveleri ezip karıştırırdm şimdi direk meyveyi yiyor.çorba miktarı 1.5 kepçe kadar içiyor mesela.
B
Buse N.
5 Kasım 2025 16:20
Tavuk,patates havuç bir arada haşlayıp bir kepçe kadar sebze tavuk karışık eziyorum suyuyla berâber o şekilde de besleyici öğün oluyor.kısacası faydalı gördüğüm her şeyden vermeye çalışıyorum. Izgara köfteden onun avcu kadar bir parçayı ezip yanında çorba ile verebilirsnz mesela
B
Burçin E.
5 Kasım 2025 17:16
Benim kızım sabah sadece tarhanalı yumurta yiyor. Yanında yoğurt yediriyorum. Yarım yumurta yemiş kadar oluyor. Öğlen içinde kıyma olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Ispanaklı kıyma yada pancarlı kıyma en sevdikleri. Saat 3 gibi meyve püresi yiyor. Akşam da tarhana çorbası veriyorum. Tarhana çorbası yaklaşık 2-3 yemek kaşığı kadar yiyor. Öğle yemeği de yaklaşık 2 yemek kaşığı.kahvaltısı ise 1 yemek kaşığı kadar oluyor.yeterli mi acaba? Bunu dışında anne sütü alıyor. Yaklaşık 3-4 saatte bir emiyor
B
Buse N.
5 Kasım 2025 21:07
Benim kızım emmiyor formül mama ile ko devam ediyoruz. Çorba verceğim zaman yaklaşık 2 kepçe kadar içiyor. Normal sebze yemeği vs de 1.5 kepçe kadar yemiş oluyor.
B
Buse N.
5 Kasım 2025 21:09
Her bebeğin ihtiyacları farklıdır anne sütü alıyorise kilo alımı iyiyse yeterli gelebilir. Kızım emmediği için yemekleri dediğim gibi daha fazla veriyorum gayet güzel yiyor.