9.5aylık Emme Azaldı!!
182 görüntüleme
C
Ceylan K. B.
Premium Üye
3 Ağustos 2026 01:43
İşe başlayalı bir ay oldu. Öğlene kadar çalışıyorum katı gıda da hızlandık artık yiyor. Ama sabah uyandığında emiyor, sonrasında bazı günlerle başladı şimdi nerdeyse hergüne yayıldı, emmesi azaldı. Üç ana öğün veriyorum bazen 2 ana öğün bi ara öğün gibi ek gıda. Emmeyi de üç kere yapıordu gündüz gece maks iki kere. Bu hafta çok zorladı beni akşama kadar emmek istemedi. Acıksa bile. Katı gıda istiyor anlıyorum artık. Mesela sabah uyanınca da direkt emzirsem bile hzuursuz oluyor yemek istiyor. On saat emziremediğim oldu. Biraz az bırakınca evet emdi ama çığlık kıyamet bi saat sonra yemek aradı bugün. Bunun ritmi nasıl olmalı. Sütümü sağsam mı sağmasam mı emin de olamıyorum, yani bbeğin ritmine göre gideyim diye. Sağarsam gereksiz süt mü artırırım. Ya dabn beslenmede fazla mı yüklndim. Ama anlayamıyorum azaltsam içiyor emiyor ama aç olsa bile istemiyor da kafam karıştı. Deneyemleriniz neler yaşayan var mı. Kaç öğün nasıl yapayım. Yemek isteyen bebeğe de yeme denir mi. Bırakır mı emmeyi napcam

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Ağustos 2026 06:34
Bebeğin Emme Sıklığında Azalma
9,5 aylık bebeğin emme sıklığında azalma gözlemlendiği belirtiliyor. İşe başlamak ve katı gıda tüketimini artırmak, bu değişikliğin olası nedenleri arasında yer alıyor.
Emzirlme Sıklığı ve Ritmi
Normalde 9-12 aylık bebekler günde 2-3 kez emzirilir. Ancak her bebek farklıdır ve emzirme sıklığı, bebeğin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Bebeğinizi sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 kez emzirebilirsiniz. Eğer bebek gece acıkırsa, emzirebilirsiniz.
Katı Gıda ve Ek Gıdaya Geçiş
Bebeğiniz katı gıda tüketimini artırdıysa, emzirme sıklığında azalma olması normaldir. Ek gıdaya geçiş döneminde, bebeğinizi 3 ana öğün ve 1-2 ara öğün ile besleyebilirsiniz.
Deneyimler ve Öneriler
Bebeğinizi emzirmek yerine, katı gıda ile beslemeyi deneyebilirsiniz.
Emzirme sıklığını azaltmak yerine, emzirme süresini kısaltabilirsiniz.
Bebeğinizin açlık durumunu gözlemleyerek, emzirme sıklığını ayarlayabilirsiniz.
Süt sağmak, süt üretimini artırabilir. Ancak gereksiz süt üretimini önlemek için, süt sağmayı bırakabilirsiniz.
Sonuç
Bebeğin emme sıklığında azalma olması, normal bir süreçtir. Bebeğinizi izleyerek, emzirme sıklığını ve katı gıda tüketimini ayarlayabilirsiniz. Eğer endişeleriniz varsa, bir uzmandan danışmanlık alabilirsiniz.
9,5 aylık bebeğin emme sıklığında azalma gözlemlendiği belirtiliyor. İşe başlamak ve katı gıda tüketimini artırmak, bu değişikliğin olası nedenleri arasında yer alıyor.
Emzirlme Sıklığı ve Ritmi
Normalde 9-12 aylık bebekler günde 2-3 kez emzirilir. Ancak her bebek farklıdır ve emzirme sıklığı, bebeğin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Bebeğinizi sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 kez emzirebilirsiniz. Eğer bebek gece acıkırsa, emzirebilirsiniz.
Katı Gıda ve Ek Gıdaya Geçiş
Bebeğiniz katı gıda tüketimini artırdıysa, emzirme sıklığında azalma olması normaldir. Ek gıdaya geçiş döneminde, bebeğinizi 3 ana öğün ve 1-2 ara öğün ile besleyebilirsiniz.
Deneyimler ve Öneriler
Bebeğinizi emzirmek yerine, katı gıda ile beslemeyi deneyebilirsiniz.
Emzirme sıklığını azaltmak yerine, emzirme süresini kısaltabilirsiniz.
Bebeğinizin açlık durumunu gözlemleyerek, emzirme sıklığını ayarlayabilirsiniz.
Süt sağmak, süt üretimini artırabilir. Ancak gereksiz süt üretimini önlemek için, süt sağmayı bırakabilirsiniz.
Sonuç
Bebeğin emme sıklığında azalma olması, normal bir süreçtir. Bebeğinizi izleyerek, emzirme sıklığını ve katı gıda tüketimini ayarlayabilirsiniz. Eğer endişeleriniz varsa, bir uzmandan danışmanlık alabilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...