9 Buçuk Aylık Adım Atmıyor

151 görüntüleme
A

Azra I.

17 Temmuz 2025 06:26
Kızım 9 buçuk aylık dönme geri geri emekleme destekle ayağa kalkabiliyor koltuk kenarlarında destekle duruyor adım atmıyor normal mi acaba
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Temmuz 2025 08:28
Merhabalar şu an için adım atmaması bir gecikme olarak görülmez. Daha 9 buçuk aylık şuana kadar göstermiş olduğu bu gelişim gayet iyi görünüyor. Yavaşça koltuğu bırakıp ayakta bağımsız durmayı sonra yavaşça adımlamayı öğrenecektir. Normal şartlar altında yürümesi için olağan zaman 12 ay civarıdır. Ancak kimi çocuklar 11. Ayda yapar kimisi 14. Ayda yapabilir. Buralarda biraz bireysel farklılıklar önemlidir. Özetle sizinki normal görünüyor 😊
A

Azra I.

17 Temmuz 2025 08:31
Evet doktorumuz da gelişiminin gayet güzel olduğunu söylüyor ama kızımdan 2 buçuk aylık küçük çocuk yürüyor tabi dediğiniz gibi doğal bi durum teşekkür ederim 🙏 😊
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

17 Temmuz 2025 11:28
Hiç öyle düşünmeyin. Her çocuk biriciktir ve kendine özeldir❤️ gelişimi normal gidiyorsa erken yapmış olmasının size ek bir avantajı yok öyle düşünün 🙏🏽🙏🏽😊
H

Hatice G. ..

17 Temmuz 2025 19:13
Benim bebegimde sıralamıyor koltuk kenarından tutunca gelişimsel pediatrinin bana ilk sorduğu sorulardan biriydi bu inşallah yürürler
T

Türkan ..

17 Temmuz 2025 19:35
Benim bebeğimde adimliyor çok düşüyor 8.ay bitti yeni destekli koltuk kenarlarında bende buna çok takiyorum
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

18 Temmuz 2025 05:35
Hatice hanım bebeğiniz kaç aylık acaba
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

18 Temmuz 2025 05:39
Türkan hanım bebeğiniz genel gelişim durumunda bir problem yoksa üzüleceğiniz bir durum yok gibi görünüyor 🙏🏽 8. Ayda koltuk kenarlarında durabiliyorsa, yerden koltuğa tutunup kalkabiliyorsa gayet iyi gidiyor zaten normalde bunun 9-10 ay civarı görmeyi bekliyoruz
H

Hatice G. ..

18 Temmuz 2025 10:42
29+3 haftalık ikiz eşi yaklaşık düzeltilmiş 10 bucuk aylık
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

18 Temmuz 2025 12:02
Hiç gelişim değerlendirmesi yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız genel anlamda gelişimleri ile ilgili size ne söylendi acaba ?
H

Hatice G. ..

21 Temmuz 2025 19:14
Biz gelişimsel pediatri takipliyiz düzeltilmiş aya göre iyi dedi ama hala endişeliyim mine hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir