9 Aylık Uyuma Zorluğu
96 görüntüleme
I
Işıl Ö.
11 Ağustos 2025 20:00
Merhabalar, kızım 9 aylık oldu gece uykusuna geçmesi çok zor oluyor. Gece 12 gibi uyuyor, ne yapacağımı şaşırıyorum, uykusu başına vuruyor ama uyumamak için elimden geleni yapıyor. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
M
Mizgin D. ..
11 Ağustos 2025 20:05
Bende bu konuda muzdaribim benimki 11 aylık oldu gercekten dediğiniz gibi uyumuyo gece çok sık uyaniyo
E
Esra Y. A. ..
11 Ağustos 2025 20:07
Aynı dertten muzdaripim uyku eğitimini bile biraktım :( 33.5 -37.5 hafta arası atak donemiymis 4. Ay uyku gerilemesi bile buradan zor geçmemişti. Bi yandan diş sancıları bi yandan atak uykusuz gecelerdeyim
I
Işıl Ö.
11 Ağustos 2025 20:08
4 5 defa uyanıyor geceleri, çok zorlanıyorum
M
Melike G. ..
11 Ağustos 2025 20:21
Gündüz uykuları nasıl eğer uyumuyorsa gece yorgun uykuya geçermiş bebekler ve verimli olmazmış sürekli uyanırlarmış eğer gündüz uykusunu dengeli alırsa rahat edebilir bebek
I
Işıl Ö.
11 Ağustos 2025 20:24
Gündüz 3 kere 1 er saat uyuyor, dışarı çıkıp yorulursa çok rahat ediyoruz hemen uyuyor fakat her gün dışarı çıkaramıyorum..
A
Ayşe N. C.
11 Ağustos 2025 20:31
Vallah bacım benim ki 2 yaşında hala uyku düzeni yok rabbim hepimize sabır versin
S
Saziye G.
11 Ağustos 2025 20:35
Benimki de böyle aşırı direniyor
B
Büşra K. ..
11 Ağustos 2025 20:47
Merhabalar atak haftası olabilir uyku gerilemesi diş sancısı ortam sıcaklığı hepsi etkiler arama motoruna bebek atak haftası hesaplama yazarsanız atak haftasında olup olmadığını anlarsınız eğer dişse yeri bembeyaz olur kaşımak ister salya artışı olur zeytinyağı ve karanfili ezip damağına sürerseniz ağrısı hafifler ben öyle yapıyorum atak haftası ise rutinleri aksatmadan sabırla yapmanızı ve memede uyutmamanızı öneririm geri dönüşü çok zor oluyor çünkü gece uyandığında kucağınıza alıp ışığı açmadan sakinleştirip su içermekte çok işe yarıyor unutmayın uykuyu etkileyen birşey vardır kaliteli uykuyu herkes çok sever
B
Buse
12 Ağustos 2025 09:03
Bizde 9 aylığız normalde böyle bir sorun yaşamazdik ama dün gece sürekli uyandı ve ağladı. Genelde bunu yapsa bile uyku arası yapardı. Bizimki gözleri açtı uyandı tekrar çok zor uyuttum saatler aldı ve yine birkaç saat sonra uyanma.
Atak haftası mıymış bu aylarda
Atak haftası mıymış bu aylarda

Cansu A. Ö.
12 Ağustos 2025 14:07
Uyku eğitimi almış ve sonrasında cok rahat etmiş bir anne olarak uyku eğitimi almanızı tavsiye ederim. Uykusu düzene girince yemek oyun vs her şey düzene giriyor
H
Hilal G. P.
12 Ağustos 2025 20:30
Benimkide 9 ay 17 günlük erkek bebek. Gündüz üç uyku illa uyuyodu. Sabah 6:00/6:30 uyanır 8:00/9:00 arası uyurdu. Sonra öğlen 13:00 gibi uyur öğlen 2 gibi uyanır akşamda paşamız 4 e doğru şekerleme yapıp 40-45 dakka uyurdu. Akşam oldumu kucakta da uyuduğu için babası sokak sokak gezdidirdi. Halen uyumadıysa 9 u bulurdu. Kız kardeşime gönderdim çok ısrar etti ben uykusunu düzene koycam dedi. İki çocuğu var benden küçük bi de kendisi maşallah. Oğlanın uykuyu ikiye çekti. Akşam 9 u bulan oğlan 19:00/19:30 da uyut diye yalvarıyo resmen. Uyku düzeni şu şekilde oldu ; sabah 6:00 uyanış/ mama+d vitamini / 1 saat sonra falan kahvaltı/ 8:30-9:00 gibi mama+uyku/ en geç 10:00 uyanış. Sonra öğlen öğle yemeği 12:00ı. Yatarken iki üç ölçü mama+ 14:00 uyku. En geç 15:30 a uyanmıyosa bile uyandırıyorum çok uyuyunca akşam uykusu kesinlikle sarkıyo. Sonunda akşam yemeği. 19:00/19:30 uyumaya geçiş. Gece uyanmasın diye 00:30 gibi de 6-7 ölçü mama içer su içer gazı alınır sabah 6 ya kadar uyur. Aç olursa uyanır sadece veya gazı olunca. Gün içinde çok aktif. Kardeşim ayakta sallayarak uyutuyo ve mamasını içiriyomuş. Çocuk kuzu gibi uyuyo. Arkadada hafif bebek ninnisi veya slow müzik açıyorum. Muhakkak su içirin bu arada yedek biberon vs koyun yanınıza. Uyanıyo gibi olunca su veriyorum gazıda mutlaka çıkmış oluyo. Ayakta sallamaya başlamadan önce kucakta sallıyoduk artık çocuk 9.5 kilo olunca kol takaatimiz bitmişti. Ayakta sallamaya başlayınca 5 dakka sürüyo arası.
I
Işıl Ö.
12 Ağustos 2025 20:34
Çok teşekkür ederim deneyeceğim
H
Hilal G. P.
12 Ağustos 2025 20:42
9 aylıkta zaten iki uykuya düşmesi gerekiyomuş. Bi de ben diş için tetagil kullanıyorum bilginiz olsun
B
Buse
13 Ağustos 2025 05:57
Hilal hanım bizimde saatlerimiz benziyormus hemen. Ben uyku eğitimi falan vermedim sabah 6-7-8 gibi uyanır tam net saatlerimzi yok birkaç saat değişiklik yapiyo. Uyandıktan 2-2 buçuk saat sonra tekrar uyur. Öğlen 12 gibi uyur veya 1 veya 2 de uyur. Uykuları bazen 1 saat bazen 1 buçuk bazen 2 saat oluyor.
Yavaş yavas iki uykuya düşürmeye çalışıyor galiba. Bazen ikindi vakitlerinde yaptığı uykuyu yapmıyor bazen çok uykusu gelirse uyutuyorm.
Sonra da akşam yatış saatimiz 8 buçuk 9 gibi. Daha erken yatarsa çok erken kalkiyo.
Ama İki gündür geceleri çok uyanıyor bağırıyor tekrar zor uyutuyorum. Geçer inşallah, normalde 1 kere falan emmek için uyanirdi sadece
Yavaş yavas iki uykuya düşürmeye çalışıyor galiba. Bazen ikindi vakitlerinde yaptığı uykuyu yapmıyor bazen çok uykusu gelirse uyutuyorm.
Sonra da akşam yatış saatimiz 8 buçuk 9 gibi. Daha erken yatarsa çok erken kalkiyo.
Ama İki gündür geceleri çok uyanıyor bağırıyor tekrar zor uyutuyorum. Geçer inşallah, normalde 1 kere falan emmek için uyanirdi sadece