9 Aylık Tatil
143 görüntüleme
E
Ecem ..
2 Temmuz 2026 22:10
Kızlar bebeği 9 aylık olup da tatile giden varmı deneyimleriniz neler nelere dikkat ettiniz

Serap B. ..
Premium Üye
2 Temmuz 2026 22:48
Merhaba.
Oğlum 2 yaşında ama 3,5 aylıkken tatile gitmiştik. Deneyimlerim; öncelikle iyi bir oto koltuğu. Sevdiği oyuncaklar. Sizin bebeğiniz katı gıda döneminde olduğu için eğer arabada midesi bulanmıyorsa ufak atıştırmalıklar iyi olabilir. Onun dışında bolca kıyafet genelde tek body giydirmek daha rahat oluyor bolca müslin battaniye-havlu. Doğal içerikli bebeğinizin cildine uygun güneş kremi.
Eğer biraz denize yada havuza sokarsanız çıktıktan hemen sonra duru su ile duş aldırın. Ve gölgede bile olsanız güneş kremi sürün. Eğer formül mama içiyorsa hazır tutmayın içeceği zaman taze yapın ne kadar ısı muhafazalı çantayada koysanız ekşiyor çünkü. Umarım ihtiyacınız olmaz ama burun aspiratörü yada serum fizyolojik de alabilirsiniz yanınıza.
Umarım keyifli sağlıklı bir tatil geçirirsiniz. 💐
Oğlum 2 yaşında ama 3,5 aylıkken tatile gitmiştik. Deneyimlerim; öncelikle iyi bir oto koltuğu. Sevdiği oyuncaklar. Sizin bebeğiniz katı gıda döneminde olduğu için eğer arabada midesi bulanmıyorsa ufak atıştırmalıklar iyi olabilir. Onun dışında bolca kıyafet genelde tek body giydirmek daha rahat oluyor bolca müslin battaniye-havlu. Doğal içerikli bebeğinizin cildine uygun güneş kremi.
Eğer biraz denize yada havuza sokarsanız çıktıktan hemen sonra duru su ile duş aldırın. Ve gölgede bile olsanız güneş kremi sürün. Eğer formül mama içiyorsa hazır tutmayın içeceği zaman taze yapın ne kadar ısı muhafazalı çantayada koysanız ekşiyor çünkü. Umarım ihtiyacınız olmaz ama burun aspiratörü yada serum fizyolojik de alabilirsiniz yanınıza.
E
Ecem ..
2 Temmuz 2026 22:50
Merhaba.

Serap B. ..
Premium Üye
2 Temmuz 2026 22:56
Çok çok teşekkür ederim güzel bilgileriniz için peki sizin bebişiniz o zaman denize veya havuza girdimi girdiyse herhangi bi hastalanma oldumu havuz dusunmuyorum zaten ama denize ayakları olmak şartıyla sokmayı dusunuyorum
Denize soktuk ama sadece bezine kadar sonrasında hemen yıkayıp kremledik. Herhangi bir sağlık sorunu olmadı. Ama çok su yutmamasına dikkat edin genelde su yuttukları için enfeksiyon oluyor oyüzden hastalanıyorlar. Belki hava değişimi olacağı için biraz kulak ağrısı olur onun içinde emzik kullanıyorsa rahatsız etmez. Rakım değiştikçe kulakta basınç değişimi olacağı için hafif ağrı basınç hisseder.

Afranur K.
2 Temmuz 2026 22:56
Biz 9 aylığız denize girdik, uzun süre kalmadı bu arada tedirgin olduğu için ancak ıslak bez ile tıtmadım. Kıyafetlerini hemen çıkardım ve kurulayıp , müslin pançı giydirdim.
Bu arada üstünü temiz su ile duruladım. İnternette görmüştüm bir reels da bana da mantıklı gelmişti.
Bir de güneş kreminiz mineral filtreli ise saat başı, kimyasal filtreli ise 2 saatte bir yenileyin.
uv şapka da öneririm, enseyi kapatanlardan.
Bu arada üstünü temiz su ile duruladım. İnternette görmüştüm bir reels da bana da mantıklı gelmişti.
Bir de güneş kreminiz mineral filtreli ise saat başı, kimyasal filtreli ise 2 saatte bir yenileyin.
uv şapka da öneririm, enseyi kapatanlardan.
C
Ceren A.
2 Temmuz 2026 23:13
Bildiğim kadarıyla 6 aydan sonra denize girebiliyor ama bir yaşına kadar ortak kullanılan havuz önerilmiyor. Ayrıca denizde kullanılabilen bezler var belki onlarda işinizi görebilir. Bez gibi ağırlaşmıyormuş. Bebeklerde güneş kremini mineral filtre öneriliyor.
M
Merve A.
3 Temmuz 2026 00:09
On aylık bebeğimle tatildeyiz şuan, sevdiği oyuncaklar şart, bolca zıbın uzun kısa kollu şort vs olmalı bazı yerler daha soğuk olabiliyor. Etrafı izleyip duruyorlar zaten, sadece yerde emekleme imkanı olmadığı için zorluyor yatak üzerinde yapıyoruz onu da kısıtlı bi şekilde..
Korkmayın güzel olacak en zor olanı yolculuk sık sık durmamız gerekti ama bi şekilde geldik, bebeklerimiz için harika bir deneyim, şimdiden iyi tatiller 😍
Korkmayın güzel olacak en zor olanı yolculuk sık sık durmamız gerekti ama bi şekilde geldik, bebeklerimiz için harika bir deneyim, şimdiden iyi tatiller 😍
E
Ece ..
3 Temmuz 2026 00:14
Merhaba biz bebeğim 6 aylıkken tatile gittik, deniz konusunda bebek 7 kg altı ise 15 dk üstü ise bir süre sınırı bulunmamakta tabi dudakları morarana kadar sokmamakta fayda var. Havuz içinse 1 yaş sınırı bulunmakta.
Uzun kollu ve şortlu şapkalı mayoları tercih ettik bunu alırken de rahat giyip çıkartabilmek için büyük beden aldık.
Simit olarak trendyoldan bigstoy bebek yüzme simidi aldık bebeğim çok sevdi tavsiye ederim yüzüne su gelmediği için denizden korkmadı keyifle vakit geçirdi.
Deniz kenarında öğle uykularını bebek aranasında yaptı zaten denizde yorulduğu için uykuya dalmasıda çok kolay oldu ki ben en çok bundan korkuyordum.
Keyifli tatiller dilerim size de.
Uzun kollu ve şortlu şapkalı mayoları tercih ettik bunu alırken de rahat giyip çıkartabilmek için büyük beden aldık.
Simit olarak trendyoldan bigstoy bebek yüzme simidi aldık bebeğim çok sevdi tavsiye ederim yüzüne su gelmediği için denizden korkmadı keyifle vakit geçirdi.
Deniz kenarında öğle uykularını bebek aranasında yaptı zaten denizde yorulduğu için uykuya dalmasıda çok kolay oldu ki ben en çok bundan korkuyordum.
Keyifli tatiller dilerim size de.
Yükleniyor...