9 Aylık Kız Bebek Sürekli Özel Bölgesine Dokunuyor

76 görüntüleme
N

Nil B.

11 Eylül 2025 06:40
Özellikle altını açtığımda sürekli dokunuyor oynuyor çok müdahale etmiyorum ama bazen abartıyor ne yapmalı nasıl yaklaşmalıyım
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

11 Eylül 2025 07:01
Merhaba 🌺 Bebeğinizin altını açtığınızda gösterdiği bu davranış, gelişiminin çok doğal bir parçasıdır. Vücudunu ve çevresini özgürce keşfetme arzusuna işaret eder. Bu durum, bebeğinizin dokunma duyusu ve hareket becerilerinin geliştiğinin sağlıklı bir göstergesidir.
-Bebeğinizin eline dikkatini dağıtabilecek güvenli bir oyuncak verin. Değişim süreci sırasında onunla konuşun ve şarkı söyleyin. Bu anları bir oyuna dönüştürmek, süreci her ikiniz için de daha keyifli hale getirecektir ve bebeğinizin keşif ihtiyacını güvenli bir şekilde gidermesine yardımcı olacaktır.
Z

Zeynep İ. K.

11 Eylül 2025 07:26
Benim bebeğim erkek ve 9. ayını neredeyse tamamladı. Bir aydır bizde de durum aynı. Kendilerini keşfediyorlar, dokunmayı keşfediyorlar. Normal bir süreç olduğunu biliyorum. Biraz dokunduktan sonra eline kapağı açılmayacak pişik kremi pomadını veriyorum ya da ıslak mendil kutusunu onunla oynayarak dikkati dağılıyor. Deneyebilirsiniz ama normal bu durum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir