9 Aylık İştahı Azaldı

82 görüntüleme
B

Banu Ş. Ç.

20 Temmuz 2025 17:21
Oğlum 9aylık el gıdaya 5.5 aylıkken başladık.güzel gidiyordu. Özellikle kahvaltıları güzel yapıyor ama daha sonrakileri çokta isteyerek yemiyor. Çorba dışında bişey pek istemiyor onuda her zaman yemiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim? Çiğneme alışkanlığı,eline ürünler vermeye nasıl başlayabilirim
S

Sema

20 Temmuz 2025 18:19
9 aya kadar hep mama tarzında lapa şeyler mi verdiniz. Taneli ürünler vermediniz mi? Çiğneme soruyorsunuz anlamadım orayı pek
B

Banu Ş. Ç.

20 Temmuz 2025 18:24
Çorbaların içinde,kahvaltıda pankek,bazende yoğurtla karıştırıp haşlanmış sebzeler şeklinde pütürlü taneli gıdalar verdim. Ama öyle eline çok fazla ürün vermedim daha. Doktorum da parmak gıdalara daha geçme demişti kararsız kaldım yani
S

Sema

20 Temmuz 2025 21:04
Küçük küçük eline verin teklif edin ama başından ayrılmayın zaten öğürme refleksleri çok güçlü hemen çıkartıyorlar. Belki ondan dolayı istemiyor olabilir. Diş olabilir tetikliyordur zaten havalarda sıcak biz bile bunalıyoruz yiyemiyoruz bir şeyler el kadar bebeler ne yapsın. ☺️ Emiyorsa biraz azaltın 9 ay içinde olduğu için sütten çok ek gıda alımı iyi olmalı çok tok vermeyin aç olmaya yakın olsun o zaman daha da iştahla yer
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

20 Temmuz 2025 21:44
Diş çıkarma, şu dönemde sıcak hava iştahını etkilemiş olabilir. Yumuşak parmak besinlerle kendi yemesini teşvik edin, sofrada model olun. Zorlamadan minik denemelerle ilerlemek besinlerle güvenli ilişki sağlamasına yardımcı olur 💐
D

Deniz A. ..

21 Temmuz 2025 07:46
9 aylık bizim de oğlumuz, taneli gıdalar pankek vb çok seviyordu yiyordu. Son bir haftadır yemek yemek istemiyor sadece yoğurt yaban mersini vb. yemek istiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık? Öneriniz var mı? 🥺
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

21 Temmuz 2025 10:32
Farkettiyseniz daha serin, ferahlatıcı gıdaları tercih ediyor ve bu durum çok doğal 🤗Bu dönemde yoğurtlu meyve karışımları, soğuk çorbalar, serin zeytinyağlı sebzeler gibi hafif ve serinletici besinler iştahını artırabilir 🤗 Zorlamadan, keyifli denemelerle ilerleyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir