9 Aylık Ek Gida Yemiyor
263 görüntüleme
L
Leyla
17 Ağustos 2026 19:35
Bebeğim 9 aylık. 6 aylıktan tadımlar yaptık. Sonra ama kaşıkları ben kendim elimle ne versem ağzını acmamaya başladı. Ne yapsam da açmıyor,kendi eline veriyorum meyve sebze. Çok az agzına aparıyor daha sonra elinde eziyor her yere sürüyor. Yalnız anne sütü içiyor. Ne yapa bilirim bununla ilgili?
M
MT
17 Ağustos 2026 20:02
Farklı ortamlarda yedirmeyi deneyin park bahçe özellikle
M
Melda E.
17 Ağustos 2026 20:24
Benim oğlum da yemiyordu hala öyle dedikleri gibi 10 aylık çocuk 3 ana 2 ara öğün yer o kadar yemiyor ama yedirme yöntemi olarak şunları buldum. Mama sandalyesini sevmiyor oturmayı sevmiyor yani çok hareketli emeklerken, dolaşırken yediriyorum. Bi süre kaşıkla yiyor sonra ağzını açmamaya başlıyor elimle veriyorum. Çok da zorlamıyorum aslında yediği kadar diyorum en son. Aslında bunların hepsi eleştirdiğim şeylerdi şu an ben yapıyorum:)
R
Rabia
20 Ağustos 2026 15:49
Benim bebeğim de 9 aylık bir süredir ben de bu durumdan şikayet ediyordum doktora danıştığımda bebeğimin genel halinde bir sıkıntı olmadığını görünce bu dönemler atak dönemleri ısrar etmeyin, sevdiği şeyleri önüne koyun eğer bir yemeği reddederse yemeğin olduğu odada bulunmayın kendini baskı altında hissetmesin dedi. Bebeğime ara ara teklif ettim en son açlıktan ağlayınca önce sevdiği şeyi verdim sonra yemeğiyle beraber verince kabul etti. Bu açlık yaklaşık 3-4 saatlik açlıktı en son yediği öğünle beraber yaklaşık 6-7 saat geçmişti. O geçen sürede birkaç defa 3-4 yudum içti ve bıraktı, yeterli değildi yani. Farklı mekanlarda denemeyin çocuk o stresten uzak dursun dışarıya çıkarın ama yemekle değil biraz kafası dağılsın kendini rahat hissetsin ve en başta siz sakin olun siz sakin olunca bebeğiniz de etkilenir.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Ağustos 2026 22:11
Ek Gıda Döneminde Karşılaşılan Zorluklar
Bebeğin 9 aylık ve ek gıda yemiyor olması, birçok anne için endişe verici bir durumdur. Öncelikle, bebeğin gelişim sürecini ve ek gıda döneminin önemini anlamak gerekir.
Ek gıda döneminin amacı:
Bebeğinizi katı gıdalara alıştırarak, beslenme alışkanlıklarını geliştirmek ve anne sütünün yanında gerekli olan diğer besin öğelerini sağlamak.
Bebeğinizin Davranışını Anlamak
Bebeğiniz kaşıkla beslenmeyi reddediyor ve eline meyve-sebze verince ağzına az miktarda alıyor, daha sonra elinde eziyor ve her yere sürüyor. Bu davranış, bebeklerin keşif ve öğrenme sürecinin bir parçasıdır.
Çözüm Önerileri:
1. Sabırlı olun: Bebeğinizin kendi hızıyla öğrenmesine izin verin. Ek gıda döneminde acele etmek, bebeğinizin iştahını azaltabilir.
2. Tekrar denemek: Bebeğinizi her gün farklı zamanlarda ve farklı gıdalarla beslemeyi deneyin. Bebeğinizin favori gıdalarını bulmak, ona bu gıdaları daha sık sunmanıza yardımcı olabilir.
3. Meyve-sebze püreleri: Bebeğinizin eline geçmeden önce, meyve-sebze pürelerini kaşıkla beslemeyi deneyin. Bu, bebeğinizin farklı kıvamlarla tanışmasına yardımcı olabilir.
4. İlgili ve eğlenceli hale getirin: Bebeğinizle beslenme sürecini eğlenceli hale getirin. Ona farklı renk ve şekillerdeki gıdaları sunun.
5. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin gelişimi ve beslenmesi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre önerilerde bulunabilir.
Bebeğin 9 aylık ve ek gıda yemiyor olması, birçok anne için endişe verici bir durumdur. Öncelikle, bebeğin gelişim sürecini ve ek gıda döneminin önemini anlamak gerekir.
Ek gıda döneminin amacı:
Bebeğinizi katı gıdalara alıştırarak, beslenme alışkanlıklarını geliştirmek ve anne sütünün yanında gerekli olan diğer besin öğelerini sağlamak.
Bebeğinizin Davranışını Anlamak
Bebeğiniz kaşıkla beslenmeyi reddediyor ve eline meyve-sebze verince ağzına az miktarda alıyor, daha sonra elinde eziyor ve her yere sürüyor. Bu davranış, bebeklerin keşif ve öğrenme sürecinin bir parçasıdır.
Çözüm Önerileri:
1. Sabırlı olun: Bebeğinizin kendi hızıyla öğrenmesine izin verin. Ek gıda döneminde acele etmek, bebeğinizin iştahını azaltabilir.
2. Tekrar denemek: Bebeğinizi her gün farklı zamanlarda ve farklı gıdalarla beslemeyi deneyin. Bebeğinizin favori gıdalarını bulmak, ona bu gıdaları daha sık sunmanıza yardımcı olabilir.
3. Meyve-sebze püreleri: Bebeğinizin eline geçmeden önce, meyve-sebze pürelerini kaşıkla beslemeyi deneyin. Bu, bebeğinizin farklı kıvamlarla tanışmasına yardımcı olabilir.
4. İlgili ve eğlenceli hale getirin: Bebeğinizle beslenme sürecini eğlenceli hale getirin. Ona farklı renk ve şekillerdeki gıdaları sunun.
5. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin gelişimi ve beslenmesi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşün. Doktorunuz, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre önerilerde bulunabilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...