9 Aylık Ek Gıda

237 görüntüleme
G

Gizem

16 Mayıs 2026 09:03
Oğlum 9 aylık hatta bitirmek üzere ama katı gıda verdiğimiz zaman damağında biriktiriyor
Mine Ş.

Mine Ş.

16 Mayıs 2026 09:19
Aynı sorunu biz de yaşıyoruz yutmayı unutuyor yoğurt veya su gibi farklı doku ile hatırlatıyorum ama çözümü bilemiyorum ben de burada bekleyeyim önerileri
G

Gizem

16 Mayıs 2026 09:20
Mine Şahin
Aynı sorunu biz de yaşıyoruz yutmayı unutuyor yoğurt veya su gibi farklı doku ile hatırlatıyorum ama çözümü bilemiyorum ben de burada bekleyeyim önerileri
Benim oğlum yoğurtta yemiyor kusuyor yoğurt yiyince sadece su verebiliyorum oda ne kadar doğru hiçbir fikrim yok
Mine Ş.

Mine Ş.

16 Mayıs 2026 16:47
suya da alışığ karnını su ile dolduruyor bizim de
G

Gizem

16 Mayıs 2026 21:49
Mine Şahin
suya da alışığ karnını su ile dolduruyor bizim de
Allah yardımcımız olsun
G

Gamze M.

17 Mayıs 2026 05:05
Yutma refleksi anne karnında başlıyor o yüzden yutmayı (20 küsürüncü haftadan beri) biliyor aslında. Verdiğiniz şeyi sevmiyor ya da oyun yapıyor olabilir mi acaba. Ya da pütürlü geliyorsa belki ondan ağzında tutuyordur öyleyken su verince ağzındakileri yutabilir. Bizim doktorumuz tadımlardan sonra aynı miktrda su verebilirsiniz demişti bende öyle yapıyorum. Osman hoca da günde maks 100 ml diyor ama hangi aya göre onu bilmiyorum. Sırf yemiyor diye karnını su ile doldurmayın bence onun yerine süt/mama verin daha besleyici daha iyi olur. Su ile sadece karnını şişirmiş olursunuz. Başından beri mi yemiyor sonradan mı başladı acaba?
G

Gizem

5 Haziran 2026 11:05
Gamze Matlıoğlu
Yutma refleksi anne karnında başlıyor o yüzden yutmayı (20 küsürüncü haftadan beri) biliyor aslında. Verdiğiniz şeyi sevmiyor ya da oyun yapıyor olabilir mi acaba. Ya da pütürlü geliyorsa belki ondan ağzında tutuyordur öyleyken su verince ağzındakileri yutabilir. Bizim doktorumuz tadımlardan sonra aynı miktrda su verebilirsiniz demişti bende öyle yapıyorum. Osman hoca da günde maks 100 ml diyor ama hangi aya göre onu bilmiyorum. Sırf yemiyor diye karnını su ile doldurmayın bence onun yerine süt/mama verin daha besleyici daha iyi olur. Su ile sadece karnını şişirmiş olursunuz. Başından beri mi yemiyor sonradan mı başladı acaba?
Sonradan başladı
G

Gamze M.

5 Haziran 2026 11:08
Gizem
Sonradan başladı
Belki oyun yapıyordur ya da farklı şekilde yemek istiyor da olabilir tabi doktorunuzla konuşmak en doğrusu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir