9 Aylık Ağlama Krizleri ve Uyku Sorunu
248 görüntüleme
T
Tuba ..
Premium Üye
22 Temmuz 2026 09:18
10 aya yaklaşıyoruz gündü iki uyku ve toplamda 3 saati geçmeyecek şekilde düzenliyorum. Akşam 8.30 san sonra alt değişimi biberon ve emzik beyaz gürültü açıp uyutuyorum bazen bu rutine duş eklenebiliyor ancak gece 1-3 arası 15 dk da bir uyanıyor sabah 5.30 da gözleri açık 6ya kadar zor tutuyorum gece her uyandığında mama verirsem uykuya daha çabuk geçiyor ne yapacağımı şaşaırdım. Gündüz kucaktan inmek istemiyor ayakta gezdiriyorum kahvaltıyı bile ayakta verdim bugün ağlama krizleri bitmiyor ne yapacağımmm 😐
Z
Zeynep O. ..
22 Temmuz 2026 10:35
Aynı durumdayız 9.5 aylık bebeğim sürekli huzursuzluk kucak isteme hicbiseyden memnun olmama ek gıdayı reddderme gece saat basi ağlama uyanma ne ararsaniz var özellikle şu 5 gündür huzursuzluğu iyice arttı sürekli ağlıyor napicam bilmiyorum bende
M
Melda E.
22 Temmuz 2026 10:57
9 ay 23 günlük bebeğim. 3 gündür aynı durumdayız. sürekli kucak istiyor, her şeye ıh ıh deyip atılıyor, ek gıdayı zaten uzun süredir hiç yemek istemiyor, geceleri ağlayarak uyanıyor:( sevdiği şeylerde bile ağlıyor bu aralar umarım kısa sürer bu durum.
Ş
Şeyda A.
22 Temmuz 2026 11:29
Oğlum 10 buçuk aylık bu durumları bizde geçirdik diş çıkarma dönemine girip büyüme ayrılık kaygısı dönemi olarak doktor söyledi ve bir süre sonra bu durum bitti
T
Tuba ..
Premium Üye
22 Temmuz 2026 11:39
Oğlum 10 buçuk aylık bu durumları bizde geçirdik diş çıkarma dönemine girip büyüme ayrılık kaygısı dönemi olarak doktor söyledi ve bir süre sonra bu durum bitti
T
Tuba ..
Premium Üye
22 Temmuz 2026 11:40
Aynı durumdayız 9.5 aylık bebeğim sürekli huzursuzluk kucak isteme hicbiseyden memnun olmama ek gıdayı reddderme gece saat basi ağlama uyanma ne ararsaniz var özellikle şu 5 gündür huzursuzluğu iyice arttı sürekli ağlıyor napicam bilmiyorum bende
T
Tuba ..
Premium Üye
22 Temmuz 2026 11:41
Artık uyku eğitimi mi alsam diyorum sonra emzirme eğitimi aldık bir şeye yaramadı bu sa işe yaramazsa boşuna maddi kayıp diyorum uyku eğitmenleri ciddi para istiyor

Ebru G. ..
22 Temmuz 2026 13:26

Ebru G. ..
22 Temmuz 2026 13:27

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Temmuz 2026 13:37
9 Aylık Bebekte Ağlama Krizleri ve Uyku Sorunu
Bebeklerin gelişim dönemlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşmak normaldir. 9 aylık bebeklerde ağlama krizleri ve uyku sorunları yaygındır. Sorununuzun olası原因larını ve çözüm yollarını birlikte inceleyelim.
Olası Nedenler:
9 aylık bebekler çevrelerini keşfetmeye înceıyor ve ayrılık kaygısı yaşayabiliyor.
Diş çıkarma ağrısı veya rahatsızlığı.
Açlık veya tokluk sorunları.
Çözüm Önerileri:
1. Rutin Oluşturun: Günlük rutininizi düzenli hale getirin. Bu, yemek saatleri, uyku saatleri ve oyun zamanlarını içermelidir.
2. Uykuyu Kolaylaştırın: Uykudan önce rutini sakinleştirici hale getirin (duş, masaj, okuma). Beyaz gürültü veya uyutma müziği kullanmayı deneyin.
3. Ağlama Krizlerine Yaklaşım: Bebeği kucakta gezdirerek veya salıncakta sakinleştirebilirsiniz. Sıcak bir banyo hazırlayıp rahatlatıcı bir müzik dinletebilirsiniz.
4. Güvenli Bağlanma: Bebeğinizle göz teması kurun, sarılın ve konuşun. Güven verici bir ortam* oluşturun.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına cevap vererek ve sabırlı yaklaşarak bu dönemi atlatabilirsiniz.
Bebeklerin gelişim dönemlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşmak normaldir. 9 aylık bebeklerde ağlama krizleri ve uyku sorunları yaygındır. Sorununuzun olası原因larını ve çözüm yollarını birlikte inceleyelim.
Olası Nedenler:
9 aylık bebekler çevrelerini keşfetmeye înceıyor ve ayrılık kaygısı yaşayabiliyor.
Diş çıkarma ağrısı veya rahatsızlığı.
Açlık veya tokluk sorunları.
Çözüm Önerileri:
1. Rutin Oluşturun: Günlük rutininizi düzenli hale getirin. Bu, yemek saatleri, uyku saatleri ve oyun zamanlarını içermelidir.
2. Uykuyu Kolaylaştırın: Uykudan önce rutini sakinleştirici hale getirin (duş, masaj, okuma). Beyaz gürültü veya uyutma müziği kullanmayı deneyin.
3. Ağlama Krizlerine Yaklaşım: Bebeği kucakta gezdirerek veya salıncakta sakinleştirebilirsiniz. Sıcak bir banyo hazırlayıp rahatlatıcı bir müzik dinletebilirsiniz.
4. Güvenli Bağlanma: Bebeğinizle göz teması kurun, sarılın ve konuşun. Güven verici bir ortam* oluşturun.
Bebeğinizin ihtiyaçlarına cevap vererek ve sabırlı yaklaşarak bu dönemi atlatabilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuba ..
Premium Üye
22 Temmuz 2026 13:37
Diş çıktı mı bizim hala dişten haber yok ve 10 ay 20 günlük olduk
Ş
Şeyda A.
22 Temmuz 2026 14:57
Sizin tam olarak ne zaman bitti
Ş
Şeyda A.
22 Temmuz 2026 14:59
Diş çıktı mı bizim hala dişten haber yok ve 10 ay 20 günlük olduk

Ebru G. ..
23 Temmuz 2026 16:40
Dişi çıktı ve art arda çıkartıyo günler sürekli uyanmakla geçiyo ama alıştı bünyem inşallah sizin böyle olmaz

Ebru G. ..
23 Temmuz 2026 16:41
Dişi çıktı ve art arda çıkartıyo günler sürekli uyanmakla geçiyo ama alıştı bünyem inşallah sizin böyle olmaz
Ş
Şeyda A.
23 Temmuz 2026 22:29
İshal ateş oldu mu
Ş
Şeyda A.
23 Temmuz 2026 22:31
Dişe gerek yok zaten sürekli sabaha kadar 5 defa uyaniyoruz
Yükleniyor...