9 Aylık 8 Kg Kız Bebek Kilo Alamıyor

373 görüntüleme
Seher .

Seher ..

Premium Üye
25 Haziran 2026 09:03
9 aylık kızım kilo alamıyor aynı sorunu yaşayan var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Haziran 2026 09:03
Merhaba, 9 aylık kız bebeğinin kilo alması konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. Bebeklerde kilo alması birçok faktöre bağlıdır.

Bebeğin kilo almasını sağlamak için şu önerilere dikkat edebilirsin:
1. Emzirmeye devam et: Eğer bebeğini emziriyorsan, emzirmeyi sürdür. Anne sütü, bebekler için en iyi besin kaynağıdır.
2. Ek gıdaya başla: 6. aydan itibaren ek gıdaya başlanması önerilir. Bebeğinizi katı gıdaya alıştırmak için sebze püresi, meyve püresi veya yoğurt gibi gıdalar verebilirsin.
3. Beslenme sıklığını artır: Bebeğini daha sık besleyerek kilo almasını teşvik edebilirsin.
4. Doktor kontrolü: Bebeğinin kilo almasını sağlamak için doktorunla görüş ve bebeğinin kilo ve boyunu düzenli olarak takip etmesini sağla.
5. Sağlıklı gıdalar: Bebeğine demir, kalsiyum ve protein gibi besin öğeleri yönünden zengin gıdalar ver.

Eğer bebeğinin kilo alması konusunda endişelerin devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almayı unutma.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Tuba

Tuba

25 Haziran 2026 09:30
Merhabalar yapay zeka doktor görüşü al diyor size ne söylüyor doktor bilmiyorum ama aynı ay aynı kilodayız bana sürekli kilosunun çok iyi oldugundan bahsediyor
Selin E.

Selin E.

Premium Üye
25 Haziran 2026 09:30
Kilo alamadığına nasıl karar verdiniz ve doğum kilosu nedir? Benim kızım da 9 aylık ve 8,5 kilo. Düşük kilolu dığduğu için bana iyi geliyor
Afranur K.

Afranur K.

25 Haziran 2026 09:37
biz de 3050 doğum kilomuz, 9 aylığız 8.5 kiloyuz ve persentilimiz yüzde 50-75 doktorumuz da aile hekimliği de iyi olduğunu söylüyor bize, bana da sıkıntı var gibi gelmiyor.

Sizin süreciniz doğum kilonuz? Ay ay düzenli kilo alışı vs. Mi problemli? Sizi düşündüren durum nedir?
Z

Zahide.

25 Haziran 2026 10:02
Bizimde 8 aylık erkek bebek 7500 kiloyuz ama çok şükür sağlıklıyız bize de kilosu normal sıkıntı yok denildi sizin kilonuz iyi bence
E

Esra A.

25 Haziran 2026 10:25
Benim bebeğim de 2600 doğdu 9 ay kontrolünde 8600 dü. Son 3 ay da 1000 gr almış doktor gayet normal artık kilo alımı yavaşlar boyu uzar dedi
Deniz T.

Deniz T.

Premium Üye
25 Haziran 2026 10:39
Merhabalar bebegim 9 ay 10 gunluk suan ki kilosu 8.5 bence dogum kilosu ve bebegin yeme isteği etkiliyor bu [durumu.suan](durumu.suan) icin %50 presentel de bebegim. Uygulamadan takip ettigim de normal diger bebeklerimle kiyaslama yapmiyorum bile cunku her bebek kendine özgü buyuyor. Size doktorunuz kilo alimi ile ilgili birşey mi soyledi de bunu düşündünüz. Zaten 1 yaşina geldigin de ortlama dogum kilosunun 3 kati olmasi beklenir. Sizi bu sekilde dusunduren cevre baskisi ise kulaklarimizi cevreye tıkayin ve bu gunlerin tadini cikarin.
B

Berrin G.

25 Haziran 2026 12:01
Kizim 9.5 aylik 8.5 kilo ve doktor gayet normal oldugunu soyledi yani 9 aylikken 8 kilo normal gibi, yurtdisinda yasiyorum ve bebeklerin kilosu cok cok asaga sinirda olmadigi surece asla sorun olarak gorulmuyor yani soyle diyorlar eger bebeginiz 9 ayliksa ve 9.12 ay kiyafet giyiyorsa ne mutlu 😊 Lutfen endise etmeyin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir