9 Aylığız Ek Gıdaya Bugün Başladık.

225 görüntüleme
D

Derya A.

4 Haziran 2025 18:09
Ek gıdaya bugün başladık. Sadece anne sütü ile besleniyor. Anca başladık. Sorun olur mu? Bir tatlı kaşığı pekmez veriyorum. D vitamini ocean kullanıyorum. Demir ilacı da ocean kullanıyorum. Muz püresi veriyorum. Su içiriyorum ara ara. Salatalık domates veriyorum bazen. Kayısı verdim bugün çok küçük parça. Böyle şeyler. Bir de bugün pankek yaptım onu verdim.
Hilal T.

Hilal T.

4 Haziran 2025 18:21
Bugün başlamışsanız çok hızlı bi giriş yapmışsınız gibi geldi bana hoca daha iyi bilir ama . İlk kez tadım yapan bebeğe bir günde 6 çeşit ürün biraz çok denebilir . Alerji durumu oluşursa hangisinin yaptığını bulmak biraz zaman alabilir :)
E

Esra K. ..

4 Haziran 2025 18:42
Yukardaki yorumda dediği gibi ilk gün ve tadım içinse biraz abartı olmuş serpme yemek hazırlamışsiniz resmen bebeğe
Bu şekilde doğru olduğunu düşünmüyorum ve eğer özel bı durum yoksa Dr önerisi haricse bence ek gıda için geç kalmışsınız
D

Derya A.

4 Haziran 2025 18:46
Evet geç kaldık ne yazık ki babası çok korkuyordu boğazında kalacak diye bugün ancak ikna ettim
E

Esra K. ..

4 Haziran 2025 18:55
Kıyamam insan korkuyor işte 🫠sağlıklı olsunda inşallah biraz geç başlayın birşeycik olmaz ama tavsiyem tek gıdayı 3 gün kuraliyla yedrmeniz alerji olursa bulmanız için Osman hocanın ek gıdayla ilgili videoları var her ay için çocuğun gelişimini anlatan videoları izlenediyseniz tavsiye ederim ve eğer boğazında olmasından korkuyorsanız bebekler için heimlich manevrasini öğrenin araştırın bilgi sahibi olmak bı tık daha rahatlatır belki içinizi
D

Derya A.

4 Haziran 2025 19:05
Çok teşekkür ederim. Aslında yeni birden bire verdim denemez. Ama böyle internette izlediğim gibi menüler yapamadım sadece çünkü şehir dışında tek başıma bakıyorum çocuğuma yetişemiyorum öyle çok bişey hazırlayamıyorum. Aslında geçtiğimiz aylarda parça parça peynir tattırdım, tahin verdim, pekmez veriyorum. Kivi verdim. Haşlanmış patates kızartma patates verdim. Eline veriyorum kendi yiyor mesela ara ara bir tane iki tane. Domates verdim. Salatalık verdim. Yumurta verdim. Ama böyle izliyorum videolarda çok tarifler var hiç öyle şeyler yapamadım
E

Esra K. ..

4 Haziran 2025 19:15
Bende maalesef ki şehir dışında aileden uzak büyütüyorum bebeğimi eşim çalıştığı için pek destek olamıyor elinden geldiğince o yüzden anlıyorum sizi 😊 sabah kahvaltisini b3beginizle birlikte yapın kendi yediklerinizden ona da hazırlayın miktarına boyutuna dikkat ederim öğlen yemeği için ara öğün tarzı bir şey yapabilirsiniz çorba yada yoğurt +meyve karışımı gibi akşam yemeği içinde ona ayrı sebze yada et yemeği sekilinde küçük porsiyon yapabilirsiniz ilk başlarda yetiştirmek yapmak sürekli tatif bulmak zor oluyor bende öyleydim ama şuan her şey bı düzene bindi şükür ki yolunda. Bebeğimi uyuturken hemen düşünüyorum evde neler var ve bnlarla ne yapabilirim tarif araştırıyorum boş zamanlarımda telefona not kısmına kaydediyorum geceden bütün çocuğumun ve bizim bütün yemekelrimiz hazır olduğu için tık tık hemen pişiriyorum sizde öyle bı olan düzen olusturabilirsiniz 🌸
D

Derya A.

4 Haziran 2025 19:23
Allah razı olsun şuan mutfağa attım kendimi :) o uyurken halledeyim inş. Sizin de rabbim yar ve yardımcınız olsun. ❤️
F

Fatma S. ..

4 Haziran 2025 20:07
Tavuğu haşlayın suyunı buz küplerine koyup dondurun sonra çıkarın hepsini buzdolabı poşetine koyun atın buzluğa. İçinden alıp alıp kullanırsınız. Tavuğu kıymayı küçük parçalar halinde poşetleyin. Hafta 4 5 kez mesela bir onu bir onu çıkarıp yemeklerine koyun. Çok pratik oluyor.
D

Derya A.

4 Haziran 2025 20:12
Sağolun gerçekten. Ben hep internette çok detaylı tariflər gördüğüm için hiç yeltenmemiştim siz böyle örnekler verince hepsini hemen yapasım geldi. Yapacağım da inşallah.
E

Esra K. ..

4 Haziran 2025 21:09
Teşekkür ederim cümlemizin inşallah Instagram'da çok güzel ek gıda sayfaları var onlardan yardım alabilirsiniz tarifler için
T

Tuğçe S. ..

6 Haziran 2025 16:50
İlk gün için biraz abartmışsınız. Günde bir sebze veya meyve vermeniz gerekiyor. 3 gün aynı sebzeyi ya da meyveyi denemeniz lazım alerjik reaksiyonlar için. Meyveyle başlamak yanlış tercih. Sebzeyle başlamayı öneriyor doktorlar, sonrasında yoğurt en son meyveler. Pekmez çok yüksek sıcaklıklarda kaynatılır bu yüzden bakteri üretir, vermemeniz gereken bir takviye onun yerine keçiboynuzu özü verebilirsiniz. İnternette gördüğünüz menüleri kafanızdan silin daha tadım yaptığınız için çok ağır gelir. Siz sebzeleri haşlayıp çatalla ezip az bir şey zeytinyağı döküp tattırın zamanla alışır. File marketlerde bolez diye bir marka tavuk var organik tavuk alıp kaynatıp suyunu buzluğa karton bardaklarda koyabilirsiniz. İlikli kemikleri de aynı şekilde kaynatıp buzluğa koyabilirsiniz. Çorbalarında besleyici oluyor. Bebek irmiği ile tarifler deneyebilirsiniz.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir