9. Ayı Doldurmuş Bebek Beslenmesi

84 görüntüleme
Münevver Ş.

Münevver Ş.

9 Şubat 2026 14:01
Merhabalar hanımlar bebeğim 9. Ayı doldurdu 10. Ayın içinde mama içen bebek benimle aynı durumda olanlar günde kaç kez kaç cc mama veriyorsunuz ve ek gıdada kaç öğün veriyorsunuz

:)
C

Cigdem K.

9 Şubat 2026 14:52
Merhaba, biz 4 kere falan anne sutu veriyoruz. 160-180 cc arasi iciyor. Sut sonrasi 1,1.5 saat sonrasinda da ek ogun veriyorum. Gunde 3 ogun. Kahvalti, ogle yemegi ve aksam. Kahvalti genlde yumurta, avokado ve yulaf lapasi falan gibi. Oglen daha hafif yogurtlu bi ogun. Ya sebze puresi ya meyve puresi ile. Ceviz, tahin ile destekliyorum. Aksamlari da buharda pismis sebzeler, haslama et, mercimek haslama, bugun mesela humus yaptim. Yanina kinoa pilavi gibi.
Emel C.

Emel C.

9 Şubat 2026 16:30
Merhaba 2 ana öğün 2 ara öğün veriyorum mama 4 5 kez 120 150 arası içiyor ama benim bebeğim gün içinde sürekli birseyler yiyor yani yulaflı bisküvi meyve salatalık falan veriyorum eline o yüzden 3 öğün geçmedim sürekli birseyler yediği için pek öğlen birsey yemek istemiyor anca yoğurt zaten çorba yada püre asla yediremiyorum sert olacak kendisi yicek bu ara bununla başım dertte inşallah yemeye geri döner
S

Seher C. ..

9 Şubat 2026 18:11

Emel Coşar

Merhaba 2 ana öğün 2 ara öğün veriyorum mama 4 5 kez 120 150 arası içiyor ama benim bebeğim gün içinde sürekli birseyler yiyor yani yulaflı bisküvi meyve salatalık falan veriyorum eline o yüzden 3 öğün geçmedim sürekli birseyler yediği için pek öğlen birsey yemek istemiyor anca yoğurt zaten çorba yada püre asla yediremiyorum sert olacak kendisi yicek bu ara bununla başım dertte inşallah yemeye geri döner

Merhaba benim de 10 aylık olacak tel şehriye gibi yumuşak şeyler yiyemiyor geri öğürüyor çorba püre yiyor ama sizde de tersi 4 dişi var sadece herkes yer damağıyla ezer diyor ama yok
Emel C.

Emel C.

9 Şubat 2026 18:26

Seher Cantürk

Merhaba benim de 10 aylık olacak tel şehriye gibi yumuşak şeyler yiyemiyor geri öğürüyor çorba püre yiyor ama sizde de tersi 4 dişi var sadece herkes yer damağıyla ezer diyor ama yok

Ben yumurta bile ezip versem yemiyor sıvı olarak sadece mama ve yoğurt onun dışında verdiğim şeyleri koparıyor 5. Dişi çıkıyor yeni çok sert şeyleri bile koparabiliyor ama böylece yarısını bile yiyemiyor parçalayıp atıyor hepsi bi garip bi oturup güzelce yeselerde rahat nefes alsak 😂
S

Seher C. ..

9 Şubat 2026 18:31
O kadar haklısınız ki 😅

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir