9 Ay Parmaktan Alınan Kan
87 görüntüleme
D
Deniz M.
2 Mart 2026 19:32
Merhaba bugün aşımız vardı 9 aylık kızım . Sağlık ocağında parmağından kan alındı şeker ölçüm aleti gibi bir şey , sonuç 19.4 çıktı yüksek . Yarın kolundan damar yolundan aldırıcam çünkü parmaktan alınan kanlarda sapma ve yanlış sonuç olabiliyormuş . Başına gelen var mı acaba ? Endişe ettim
M
Melek M.
2 Mart 2026 20:02
Ben yaptırdım ama bizimki 11 çıkmıştı düşük demişti

Ayça K. A.
Hemşire
2 Mart 2026 20:02
Parmaktan kan aldırmak hiç mantıklı değil 9. Ayda normal kan tahlili yaptırıp bebeğin genel durumu hakkında bilgi sahibi olmanız yeterli başka türlü bir tahlile hiç gerek yok

Emel C.
2 Mart 2026 20:09
Bende yaptırdım kan tahlili ama normal kan alıp yaptılar bu ne için acaba anlayamadım
T
Tuğba B. ..
2 Mart 2026 20:15
Bizdede parmaktan aldılar kan ilacını bir şişe daha kullan bırak dedi pek güvenemedim ben devam ettim bırakmadım
D
Deniz M.
2 Mart 2026 20:27
Valla sağlık ocağına gittik bugün , eve hemşire parmaktan kan alıcam dedi kendi çocuk doktorumuz 1 yaşta alırız demişti . Yani hemoglobin bakılıyor ama bize demire bakıcam dedi sonuç çıkınca da demiri kesin bence dedi . Bende kendi doktorumuza yazdım yarın içim rahat etsin diye koldan alınmasını istedim
D
Deniz M.
2 Mart 2026 20:28
Yani kendi tercihim değildi tabiki ama sağlık ocağına da aşı için gidiyoruz devletin olanlar için . Bende hayır demedim ama anlamadım , sonra araştırınca o aletin kalibrasyonu , yanılma payı olduğunu okudum

Betül ..
2 Mart 2026 22:02
Bizim klinik doktorumuzda parmaktan Crp ve belli vitaminlere bakıyor.Damardan alınan kan gibi kapsamlı değil tabiki.Ama kan aldıracak kadar şiddetli bir hastalığımız olmadı çok şükür.Sadece 1 kere aldırdık ve çinko eksikliği çıktı