9 ay meme bırakma
104 görüntüleme
B
Busra
3 Haziran 2025 19:48
9 aylık oğlum artık emmek istemiyor. Her memeye aldığımda kendini geriye atıyor, gece uyku esnasında emzirebiliyorum ya da uyanır uyanmaz emzirirsem öyle emiyor.
Memeyi bırakmak için erken mi yoksa sağarak devam etmeli miyim? Çok arada kaldım
Formül mama ve ek gıda olarak devam ediyoruz
Şimdiden teşekkürler
Memeyi bırakmak için erken mi yoksa sağarak devam etmeli miyim? Çok arada kaldım
Formül mama ve ek gıda olarak devam ediyoruz
Şimdiden teşekkürler

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
11 Haziran 2025 16:53
Bu dönemde bebeklerinizi 5 saatten önce meme teklif etmemeniz gerektiğini unutmayın. Sık aralıklarla emzirmeye çalışan annelerde genellikle meme reddini gözlemliyoruz. Aslında istemeyen bebek bilinci kapatıldığında emmeye başlıyor. Bu yapılabilecek en büyük hatalardan bir tanesi. Bilinci açık bir bebek için emmeyi sonlandırma kararı bakıcı tarafından da kabullenlerek çocuk zorlanmamalı…
A
Asli B.
12 Haziran 2025 00:32
Merhaba benim bebeğim de 6 aylık 4. Aydan beri tamamen sizinle aynı durumdayım. Ben 2 aydır sağımla ilerliyorum çok yoruldum ama çözüm bulamadıkça sağmaya devam etmeyi düşünüyorum. Normalde 3 saatte bir meme teklif ediyordum, yarın itibarıyla 4 saatte bir teklif etmeyi deneyeceğim, umarım çözüm bu kadar basittir.