9. Ay Kkk Aşısı
156 görüntüleme

Melis G.
29 Ocak 2026 09:43
Merhaba, oğlum 8.5 aylık 15 gün sonra 9. Ay aşısı olacak. İstanbul’da yaşıyoruz. Acaba bu aşı yan etki yapar mı? Sosyal medyada aşıdan sonra kızamık oldu gibi yorumlar gördüm korktum. Tecrübeli anneler yazabilir mi, teşekkürler

Betül ..
29 Ocak 2026 09:46
Biz bütün aşıları yaptırdık.Hiç sorun yaşamadık.Hatta kişisel doktorumuza aşıyı yaptırmazsak ne olur diye sorduğumda ; Yaptırmadığınız mikroplar hastalık yapabilir. Demişti…
B
Büşbüş
29 Ocak 2026 09:54
O gördüğünüz kızamık değil de [9.ay](9.ay) aşısından 2 3 hafta sonra vücutta kırmızı benek benek döküntüler olabilir demişti ebe. Ben tüm aşılarını yaptırıyorum bebeğimin

Melis G.
29 Ocak 2026 10:05
Teşekkürler cevaplar için ben de bu zamana kadar özel aşılar dahil eksiksiz yaptırdım hepsini
T
Tuğba B. ..
29 Ocak 2026 10:20
[9.ay](9.ay) aşısını yaptırdım bir sıkıntı yaşamadık şükür

Afranur K.
29 Ocak 2026 10:58
Ya maalesef göç alan bir ülkede yaşadığımız için Türkiye kendi içinde kızamık vs. Aşı programı ile 90 lardan beri çözdü durumu ama yurtdışından gelen insanlarda aynı tablo olmadığı için yeniden hastalığın nüks etmemesi için yapılıyor.
Aşılar için şunu düşünebilirsiniz, hastalığın etkeni olan virüsün kolunu bacağını kırıp vücuda veriyorlar ve vücuda bunu tanıması ve hastalıkla karşılaşınca savaşması için olanak tanıyor. Doğal olarak aşı olduktan sonra vücudumuz çeşitli tepkiler verebilir;
Ateş çıkması
Kkk da döküntü olması gibi. Ama içiniz şu konuda rahat olsun en azından hastalığın kendisi ile karşılaştığında çocuğunuzun vücudu onunla savaşacak kadar bilgiye sahip olup, dirayetli bir süreç geçirecek
Aşılar için şunu düşünebilirsiniz, hastalığın etkeni olan virüsün kolunu bacağını kırıp vücuda veriyorlar ve vücuda bunu tanıması ve hastalıkla karşılaşınca savaşması için olanak tanıyor. Doğal olarak aşı olduktan sonra vücudumuz çeşitli tepkiler verebilir;
Ateş çıkması
Kkk da döküntü olması gibi. Ama içiniz şu konuda rahat olsun en azından hastalığın kendisi ile karşılaştığında çocuğunuzun vücudu onunla savaşacak kadar bilgiye sahip olup, dirayetli bir süreç geçirecek