9 Ay Kilo Azlığı İştahsızlık

220 görüntüleme
T

Tuğçe Ç. E. ..

28 Haziran 2025 21:13
Kızım 9 ay 20 günlük. Dk 2780 şuan 6800. Artık doktorlardan azarlar gibi akıl almaktan yoruldum dediklerinin hepsini de yaptım daha beter oldu hepten yemeğe kapattı kendini. İnfatrini mama kullanıyoruz doktor bana mamayı kes sabah ve akşam dışında verme komple ek gıdaya dön dedi. 3 saatte bir beslenme düzeni vardı arayı aç dedi. En azından az da olsa yiyen çocuğum artık asla ağzını bile açmıyor. Balık tavuk vs yapıyorum tükürüyor önüne koyuyorum alıp aşağı atıyor. Karpuz dahi yemiyor. (karpuz sevmeyen bebek ilk benimki olabilir) beni çok endişelendiriyor lütfen görün ve bana Bi akıl verin artık kendimi kaybettim bu süreçte
G

Gözde E.

28 Haziran 2025 21:28
Yani kelin ilacı olsa başına sürer dedikleri bu olsa gerek ama bu süreçte yaptıklarımı anlatabilirim bebeğim 11 aylık ve 7,5 kilo kilo almıyor yani ne yaptıysam olmuyor. Sabahları ilk kahvaltısını yaptırın yumurtayı biraz daha sıvı şekilde yedirmeye çalışın ayrı bi yerde de muzu ezin Tahin pekmez anne sütü de katın biraz sıvı hale gelsin üzerinden 2 saat geçsin öyle infatriniyi verin kusma gibi bi durumu varsa bu yöntem azaltıyor biz de genelde sıvı tüketiyoruz katı bişey asla çiğneyip yemiyor karpuzu bile yemiyor sizi çok iyi anlıyorum ben de kafayı yemek üzereyim
F

Fatma S. ..

28 Haziran 2025 21:34
Kan değerleri nasıl demir eksikliği falan iştahsızlık yapıyor ya. Ya da siz tabi haklı olarak zorluyorsunuz da ondan mı yemiyor. Mamayı mı arttırsanız. Gece beslenmesi yapıyor musunuz
G

Gözde E.

28 Haziran 2025 21:37
Tabi zorluyorum yesin diye ben yedirmesem çocuğun yemek yemek aklına gelmiyor ki. Gece beslenmesi yapmıyoruz uyanmıyor beslenmek için
F

Fatma S. ..

28 Haziran 2025 21:45
Yargılamak için söylemedim sakın yanlış anlamayın. Hani tepki olarak mı yemiyor. Sebebi ne olabilir onun için dedim. Uykusunda vermeyi deneyin mamayı. Belki içer. Eğer içerse zaten her gece aynı saatte verebilirsiniz. Normalde gece beslenmesinin kesildiği aylar ama sizin durumunuz özel olduğu için devam edilebilir bence
F

Fatma S. ..

28 Haziran 2025 21:47
Hatta kaşık mamalarını bile kendi mamanızla karıştırıp belli ekstra kalori olabilir bilmiyorum.
T

Tuğçe Ç. E. ..

28 Haziran 2025 21:50
Gözde hanımı o kadar iyi anlıyorum ki o da eminim beni anlıyordur. Gece beslenmesi yapıyorum mecburen çünkü ayıkken içmiyor. Doktor bana muzu meyveden saymıyorum dedi ve meyve olarak sadece muz yiyordu başka meyve ver dedi. Zorlamak zorundayız çünkü böyle Bi gün bıraksan çocuk yemek falan yemiyo aklına gelmiyor kaşığı tabağı yemeği gördüğü an hayır diyo tırnak kadar bebek. Böyle çevrenizde sizin de vardır " oo bide ben deneyim ya senden yemiyodur" diyerek yemek yedirmeye kalkan anne baba veya akraba. Onlar da nasibini alıp Allah sabır versin sana diyor. Artık kafamda huni ile gezmeye çok az kaldı...
P

Pınar Ç. A.

28 Haziran 2025 22:01
Bizde de durum aynı 14 aylık gelişim geriliği var. Bazı şeylerin tadına bile bakmıyor sadece anne sütü içiyor. Hiçbir çözüm bulamadım. Az da olsa yiyorsa “makarna lütfen markasının besin mayası” deneyebilirsin ben düzenli veremediğim için faydası olup olmadığından emin değilim
T

Tuğçe Ç. E. ..

28 Haziran 2025 22:06
O nasıl bişey pınar hanım nasıl kullanılıyor
A

Aslıhan G. Ç.

29 Haziran 2025 07:44
Bizde 9.5 aylışız bizim de 7.5 kilomuz geriden geliyoruz bize de infatrini verdiler biberon kabul etmediği için kaşık mamasıyla muhallebi yapıp veriyorum.. dediğiniz gibi benim kızım da yerdi ama 9. Aya girdiğimizden beri kaşık görümce ağzını kitliyor ağzından yiyecekleri atıyor hemşre doktor yedir diyor ama yemiyor nerdeyse bi ay olacak hala aynı kilodayız
T

Tuğçe Ç. E. ..

29 Haziran 2025 07:47
Aynı durumdayız Aslıhan hanım insanlar yemesi lazım diye baskı yapıyor ama ben de çöktüm
E

Esin Ü. ..

29 Haziran 2025 08:04
Benimki de 8 aylık olacak son zamanlarda o kadar iştahsız ki 4 öğün içtiği mamayı 2 öğün anca içirebiliyorum ek gıdayı bazen yiyo bazen ilk kaşıkta öğürüp kusuyo yemek istemiyo anlamadım gitti
G

Gözde E.

29 Haziran 2025 21:08
3 aya kadar çok güzel kilo aldı 3. Aydan 7. Aya kadar uykusunda besledim sadece uyurken hem infatrini hem de emzirdim sonra uyanıkken yemeye başladı ama yine normal bir bebeğe göre daha az ama benim için büyük bişeydi ek gıda veriyorum çiğniyor falan o da böyle 1,5 ay kadar sürdü sanırım sonra asla bişey yememeye başladı ve bizim kusmamız da çok fazla fışkırır tarzda mamayı bölerek veriyorum hepsini bir öğünde içemiyor yani bilmiyorum ne yapacağımı kafayı yedşm şu an da asla çiğnemiyor bişey direk diliyle dışarı atıyor…
G

Gözde E.

29 Haziran 2025 21:09
8 tane dişi peş peşe çıkarttı acaba ondan mı böyle oldu ya da ben zorladım diye de çocuk yemekten nefret etti ama vermesem de aç kalacak ve acıkma hissi de yok yani
T

Tuğçe Ç. E. ..

29 Haziran 2025 21:12
Al benden de o kadar sürekli bişeyler yesin diye kafamda plan yapıyorum şunu mu versem bunu mu ağzını bile açmıyor... Zayıf olmasa kilo almamasını da dert etmiycem. Ben kendimce Bi yol deniyorum mamasına iki tatlı kaşığı zeytinyağı bir tatlı kaşığı tahin koyuyorum. Zaten az içiyo bari o kalorili olsun ihtiyacını karşılasın diye. Başka da elimden ne gelir bilemiyorum
A

Aslıhan G. Ç.

30 Haziran 2025 05:01
Sabah sabah canım sıkıldı 7.5 kilomuz 2 hafta önce bugün tarttım 7.3 düşmüş alacağına veriyoruz şaka gibi yaa
T

Tuğçe Ç. E. ..

30 Haziran 2025 06:54
Biz de öyle kilo alacağına 250 gram verdi bizimki de

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir