9 Ay Kilo Alımı Süt Bolken Mama?
118 görüntüleme
G
Gigi
28 Mart 2026 17:54
Bebegim 3300 doğdu. [5.ayda](5.ayda) kilo alamamıştı 6 ay kontrolünde farkedilince mama ile toparladı. Günde 90ml alıyordu süte ek olarak. Sonra mamayı bıraktık.
6130 [5.ay](5.ay)
6400 [6.ay](6.ay)
6875 ~7ay (mama bıraktık.)
7800 [9.ay](9.ay) (bu ay)
[9.ayda](9.ayda) ilk defa persentili yükselmesine rağmen:
Asist. Hekim baktı en son. [12.ayda](12.ayda) kilo 3katına çıkması zor mama verebiliriz diyor. Sütüm bol. 2 ayrı emzirme polikliniği çok iyi dedi. 3 saatte bir emziriyorum gündüz. Gece 2 kere emiyor. Ek gıda çok yiyor iştahlı. Hatta Osman hoca kabızlık uyarı videolardan sonra dikkat etmeye başladık. Ek gıdayla sık sık emince bazen sütü vs kusuyor. Hiç yenidoğandan beri kusmayan çocuğum reflü olacak. içgüdüsel olarak yanlış yapıyoruz gibi geliyor. İstekli şimdi ama ya vazgeçerse? [5.aydaki](5.aydaki) veya önceki bu kaybı toparlasın diye kısa sürede çocuğu tıka basa nasıl dolduralım benim sütüm varken emzirebilirken bir de mama mı zorlayayım?
Ben yanlış mı düşünüyorum mama çocuğa daha mı faydalı hızla kilo aldıracak illa mecbur muyuz 3kat kiloyu yakalamaya benim bebeğim için sağlıksız demiyor hiçbir doktor. Neden bu hedefi tutturmak zorunda? Şimdi bu kilodan sebep hastaneleri gezmek istemiyorum. Bu son doktorun dediği kafama yatmadı. Beni biri aydınlatırsa sevinirim. Not:Mama karşıtı olsaydık [5.ayda](5.ayda) vermezdik.
6130 [5.ay](5.ay)
6400 [6.ay](6.ay)
6875 ~7ay (mama bıraktık.)
7800 [9.ay](9.ay) (bu ay)
[9.ayda](9.ayda) ilk defa persentili yükselmesine rağmen:
Asist. Hekim baktı en son. [12.ayda](12.ayda) kilo 3katına çıkması zor mama verebiliriz diyor. Sütüm bol. 2 ayrı emzirme polikliniği çok iyi dedi. 3 saatte bir emziriyorum gündüz. Gece 2 kere emiyor. Ek gıda çok yiyor iştahlı. Hatta Osman hoca kabızlık uyarı videolardan sonra dikkat etmeye başladık. Ek gıdayla sık sık emince bazen sütü vs kusuyor. Hiç yenidoğandan beri kusmayan çocuğum reflü olacak. içgüdüsel olarak yanlış yapıyoruz gibi geliyor. İstekli şimdi ama ya vazgeçerse? [5.aydaki](5.aydaki) veya önceki bu kaybı toparlasın diye kısa sürede çocuğu tıka basa nasıl dolduralım benim sütüm varken emzirebilirken bir de mama mı zorlayayım?
Ben yanlış mı düşünüyorum mama çocuğa daha mı faydalı hızla kilo aldıracak illa mecbur muyuz 3kat kiloyu yakalamaya benim bebeğim için sağlıksız demiyor hiçbir doktor. Neden bu hedefi tutturmak zorunda? Şimdi bu kilodan sebep hastaneleri gezmek istemiyorum. Bu son doktorun dediği kafama yatmadı. Beni biri aydınlatırsa sevinirim. Not:Mama karşıtı olsaydık [5.ayda](5.ayda) vermezdik.
O
Ozlem
28 Mart 2026 18:37
Ek gıdayla arası iyiyken bence kapatmak istediğiniz açığı öylelikle kapatabilirsiniz çok güzel tarifler var kilo aldıran tabiki siz bilirsinizde. Mama kullanmaya başlayınca düzeniniz bozulurmu bilemiyorum.Benim bebeğimde 10. Ay da 7800 fakat 1 yaşında 3 katı olması lazım diye söylemedi doktorumuz. Öyle olması gerektiğini bende okuyorum görüyorum ama kendi eğrisinde büyüyor dedi. Diğer şeyleri normal çünkü. Raporlu mamaya başlanıldığını bile gördüm burada. Kendi doktorumada sormuştum. Doktordan doktora değişiyor sanırım. İçiniz rahat etmediyse başka bir doktora danışın isterseniz
H
Hakime S.
Premium Üye
2 Nisan 2026 21:28
Benim doktorum da bugün iki ayda sadece 300 Gr almış mama baslayalim dedi 10.5aylik 7200 Gr 3 ögun ek gida yiyor emziriyorum da şaşırdım acaba sütüm mu yetmiyor niye bu kadar az kilo aldı mama başlamak da istemiyorum açıkçası ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Yükleniyor...