9 Ay Kabızlık Çok Önemli

137 görüntüleme
Çağla Y.

Çağla Y.

9 Şubat 2026 22:18
Selam arkadaşlar 9 aylık kizim bu zamana kadar ek gida sürecinde dahil kabızlık yaşamadı 2 hafta önce kan tahlillerinde demir çok düşük çıktığı icin doktorumuz ocean demiri 10damla sabah aksam ve yine ocean kan ilacını günde bir puf olacak şekilde ayarladı. Kizim kabız oldu ilk iki gün ağlayarak çok sert kaka yaptı sonrasında doktor önerisiyle duplahac şurup kullandık 3 gun boyunca hiç kakasını yapmadı sürekli ağladı morardı hatta ıkınırken. Bugün 5. Gun oldu hala kaka yapmadı bunun üzerine doktor gliserin fitil verdi fakat fitili yaparken de çok ağladı daha sonra ıkınırken çıkardı fitili. Tekrar denemeye cesaret edemedim mahvoldu cocuk korktu iyice. Gun içinde sürekli kuru kayısı yoğurt kefir vs. Deniyorum fakat tık yok. Perişan olduk . Kabızlık sorunu yaşayan annelerin tavsiyelerini deneyelimlerini bekliyorum teşekkür ederim şimdiden
Fatma A. U.

Fatma A. U.

9 Şubat 2026 22:23
Kimyon içirin kızınıza bol bol sürekli masaj yapın ve bisiklet çeviriyor gibi

Ya zaten demir damlası kabız yapıyor okadar çok vermek neden doktor için söylüyorum çocuk oyuzden kabız olmuş çok geçmiş olsun
B

Buket ..

9 Şubat 2026 22:28
Damla değilde ml hesabı verse daha sağlıklı olur uygulanan basınca ve başlığa göre her damla aynı miktarda olmuyor doktora ml hesabını sorun mutlaka. Günde 2-3 kaşık zeytinyağ içirin su, armut püresi, kabak yemeği bunları da deneyin
E

Eliff

9 Şubat 2026 22:58
Demir ilacınızı değiştirin
H

Hüsna N. E.

9 Şubat 2026 22:58
Fitil yaparken canı acımıyor merak etmeyin. Ben de acıdığını düşünmüştüm yeni doğduğunda yapmak zorunda kalmıştım. Fitili verdikten sonra poposunu biraz sıkarak kapalı tutun 30sn kadar. İnşaallah faydası olur. Doktorunuz daha iyi bilir tabii yanlış yönlendirmek istemem ama lavman da deneyebilirsiniz
H

Hilal ..

9 Şubat 2026 23:52
Kabak yemeği pişirin bir de gün kurusunu suda iyice haslayın ezip verin inşallah geçer bşr de çok fayda ediyor korkmayın günde 2 tatlı kaşığı zeytinyağını içirin direkt
Çağla Y.

Çağla Y.

10 Şubat 2026 13:00

Fatma Albina U

Kimyon içirin kızınıza bol bol sürekli masaj yapın ve bisiklet çeviriyor gibi

Ya zaten demir damlası kabız yapıyor okadar çok vermek neden doktor için söylüyorum çocuk oyuzden kabız olmuş çok geçmiş olsun

Kimyon çayını kendim çok içerdim ilk zamanlar gaz problemine birebir bir iyi gelmişti bir deneyeyim çok teşekkür ederim. Evet bana da çok fazla gibi geldi ama doktor söyleyince de iste insana bir kuşku düşüyor aksini yapamıyoruz maalesef:(
Çağla Y.

Çağla Y.

10 Şubat 2026 13:01

Hilal

Kabak yemeği pişirin bir de gün kurusunu suda iyice haslayın ezip verin inşallah geçer bşr de çok fayda ediyor korkmayın günde 2 tatlı kaşığı zeytinyağını içirin direkt

Zeytinyağını sürekli içiriyorum hem yemeklerine hem çay kaşığı olarak mutlaka veriyorum ama iştahı da kapandı bu aralar hiç birsey yemek istemiyor
Çağla Y.

Çağla Y.

10 Şubat 2026 13:03

Hüsna Nur Efe

Fitil yaparken canı acımıyor merak etmeyin. Ben de acıdığını düşünmüştüm yeni doğduğunda yapmak zorunda kalmıştım. Fitili verdikten sonra poposunu biraz sıkarak kapalı tutun 30sn kadar. İnşaallah faydası olur. Doktorunuz daha iyi bilir tabii yanlış yönlendirmek istemem ama lavman da deneyebilirsiniz

Lavman benim de aklıma geldi ama doktorumuz ayına uygun olmadığını soyledi bugün fitili tekrar deneyeceğim biraz stresi azalsın bakalım teşekkür ediyorum
H

Hilal ..

Çağla Yormaz

Zeytinyağını sürekli içiriyorum hem yemeklerine hem çay kaşığı olarak mutlaka veriyorum ama iştahı da kapandı bu aralar hiç birsey yemek istemiyor

Bazen de makatı hassaslaştığı için ya da acıdığı içim yapmak istemiyorlar isterseniz oraya da bir zeytinyağı ile masaj yapın Allah acil şifalar versin inşallah
Çağla Y.

Çağla Y.

Buket

Damla değilde ml hesabı verse daha sağlıklı olur uygulanan basınca ve başlığa göre her damla aynı miktarda olmuyor doktora ml hesabını sorun mutlaka. Günde 2-3 kaşık zeytinyağ içirin su, armut püresi, kabak yemeği bunları da deneyin

Evet 5ml olarak 10 damlaya eşit geliyormuş tekrar sordum ama dozunda bir değişiklik yapmıyor maalesef
Çağla Y.

Çağla Y.

10 Şubat 2026 13:04

Eliff

Demir ilacınızı değiştirin

4. Aydan beri aynı kullanıyoruz aslında dozları birden arttığı icin olduğunu düşünüyorum ama aynı sorun devam ederse aklımda olsun önerebileceğiniz marka var mı
E

Eliff

10 Şubat 2026 17:00
Biz newvit kullanıyoruz bi sorun yaşamadık üstelik 1 kiloya 1 damla şeklinde böylece miktarı daha az

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir