9 Ay Kabızlık Çok Önemli
137 görüntüleme

Çağla Y.
9 Şubat 2026 22:18
Selam arkadaşlar 9 aylık kizim bu zamana kadar ek gida sürecinde dahil kabızlık yaşamadı 2 hafta önce kan tahlillerinde demir çok düşük çıktığı icin doktorumuz ocean demiri 10damla sabah aksam ve yine ocean kan ilacını günde bir puf olacak şekilde ayarladı. Kizim kabız oldu ilk iki gün ağlayarak çok sert kaka yaptı sonrasında doktor önerisiyle duplahac şurup kullandık 3 gun boyunca hiç kakasını yapmadı sürekli ağladı morardı hatta ıkınırken. Bugün 5. Gun oldu hala kaka yapmadı bunun üzerine doktor gliserin fitil verdi fakat fitili yaparken de çok ağladı daha sonra ıkınırken çıkardı fitili. Tekrar denemeye cesaret edemedim mahvoldu cocuk korktu iyice. Gun içinde sürekli kuru kayısı yoğurt kefir vs. Deniyorum fakat tık yok. Perişan olduk . Kabızlık sorunu yaşayan annelerin tavsiyelerini deneyelimlerini bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

Fatma A. U.
9 Şubat 2026 22:23
Kimyon içirin kızınıza bol bol sürekli masaj yapın ve bisiklet çeviriyor gibi
Ya zaten demir damlası kabız yapıyor okadar çok vermek neden doktor için söylüyorum çocuk oyuzden kabız olmuş çok geçmiş olsun
Ya zaten demir damlası kabız yapıyor okadar çok vermek neden doktor için söylüyorum çocuk oyuzden kabız olmuş çok geçmiş olsun
B
Buket ..
9 Şubat 2026 22:28
Damla değilde ml hesabı verse daha sağlıklı olur uygulanan basınca ve başlığa göre her damla aynı miktarda olmuyor doktora ml hesabını sorun mutlaka. Günde 2-3 kaşık zeytinyağ içirin su, armut püresi, kabak yemeği bunları da deneyin
E
Eliff
9 Şubat 2026 22:58
Demir ilacınızı değiştirin
H
Hüsna N. E.
9 Şubat 2026 22:58
Fitil yaparken canı acımıyor merak etmeyin. Ben de acıdığını düşünmüştüm yeni doğduğunda yapmak zorunda kalmıştım. Fitili verdikten sonra poposunu biraz sıkarak kapalı tutun 30sn kadar. İnşaallah faydası olur. Doktorunuz daha iyi bilir tabii yanlış yönlendirmek istemem ama lavman da deneyebilirsiniz
H
Hilal ..
9 Şubat 2026 23:52
Kabak yemeği pişirin bir de gün kurusunu suda iyice haslayın ezip verin inşallah geçer bşr de çok fayda ediyor korkmayın günde 2 tatlı kaşığı zeytinyağını içirin direkt

Çağla Y.
10 Şubat 2026 13:00
Kimyon içirin kızınıza bol bol sürekli masaj yapın ve bisiklet çeviriyor gibi

Çağla Y.
10 Şubat 2026 13:01
Kabak yemeği pişirin bir de gün kurusunu suda iyice haslayın ezip verin inşallah geçer bşr de çok fayda ediyor korkmayın günde 2 tatlı kaşığı zeytinyağını içirin direkt

Çağla Y.
10 Şubat 2026 13:03
Fitil yaparken canı acımıyor merak etmeyin. Ben de acıdığını düşünmüştüm yeni doğduğunda yapmak zorunda kalmıştım. Fitili verdikten sonra poposunu biraz sıkarak kapalı tutun 30sn kadar. İnşaallah faydası olur. Doktorunuz daha iyi bilir tabii yanlış yönlendirmek istemem ama lavman da deneyebilirsiniz
H
Hilal ..
Zeytinyağını sürekli içiriyorum hem yemeklerine hem çay kaşığı olarak mutlaka veriyorum ama iştahı da kapandı bu aralar hiç birsey yemek istemiyor

Çağla Y.
Damla değilde ml hesabı verse daha sağlıklı olur uygulanan basınca ve başlığa göre her damla aynı miktarda olmuyor doktora ml hesabını sorun mutlaka. Günde 2-3 kaşık zeytinyağ içirin su, armut püresi, kabak yemeği bunları da deneyin

Çağla Y.
10 Şubat 2026 13:04
Demir ilacınızı değiştirin
E
Eliff
10 Şubat 2026 17:00
Biz newvit kullanıyoruz bi sorun yaşamadık üstelik 1 kiloya 1 damla şeklinde böylece miktarı daha az