9 Ay İmdat

110 görüntüleme
T

Tuğbada

18 Aralık 2025 18:51
Her akşam 20:00da uyuyan bebeğim 22:00a kadar zor uyuyor. Uykusu gelmesine rağmen direniyor, ağlıyor. Uykuya geçse bile 20-60 dakika sonra uyanıyor. 2haftadır böyle çıldırmak üzereyim uykusuzluktan
A

Afra K.

18 Aralık 2025 18:57
Bizde de durum aynı bu da yeni bi güncelleme herhalde ya sabır diyecegiz mecbur
K

Kübra E.

18 Aralık 2025 19:00
Merhabalar öncelikle kolaylıklar diliyorum. Bebeğinizin gün içindeki uyku düzenine bakmalısınız gündüz uykusunu fazla yaparsa gece uykusunu aksatır bu aylarda bende uyku gerilemesi yaşamıştım. Diş en büyük etkendi. Diş çıkarıyorsa rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Şuan gündüz 2 uykuya geçmiş olmanız lazım son uykusunu uzun yapmamalı ve gece uykusundan önce 3,5 4 saat uyanıklığını tamamlamalı. Bir dönem uyku gerilemesi oluyor geçecek bunu bilin 🙏
T

Tuğbada

18 Aralık 2025 19:03
@Kübra Ekmekçi Merhaba, teşekkürler. Gündüz 2 uyku yapıyoruz ilki 11:00-12:00, 2.uyku 15:00:16:30 ama tabi bu saatler değişebiliyor bazen uyku süresi daha kısa oluyor. Alt 2 üst 2 dişide çıktı rahatlamıştır diye düşünüyordum tabi ufukta gelen bir şey varsa bilemem🥲destekli uyutuyorum onu bile dert etmiyorum artık yeterki ağlamadan kesintisiz uyusun🥹
K

Kübra E.

18 Aralık 2025 19:15
9 ay malesef uykunun gerilediği dönemlerden birisi bende o dönemlerde çok zorlandığımı hatırlıyorum. Dişlerin devamı geliyor olabilir bu arada azı dişleri yer etmeye başladığında da ağrı olur ufukta kendi belirmeden acıyı belertiyorlaar. Birde ayrılık kaygısı da olabilir destekli uyuttuğunuz için sürekli o desteği arıyor da olabilir. Henüz yolun başındayken uyku gerilemesini atlattığınız az desteği azaltmaya bakın derim. Ben ayağımda bile sallayamıyodum sürekli kucağımda uyumak istiyodu o gerileme dönemlerinde saatlerce kollarımın koptuğunu bilirim ama yatakta desteksize alıştırdım tavsiye ederim bir haftası zorlu oluyor ama sonrası müthiş
T

Tuğbada

18 Aralık 2025 19:17
Sizin adınıza çok sevindim nazar değmesin 🌸 bu dönemi atlatınca bende uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum fakat babamız ağlar ağlamaz dayanamadığı için nasıl yaparım bilmiyorum🥲🥲
K

Kübra E.

18 Aralık 2025 19:25
Ağlatmaya hiç gerek yok sürekli sarılarak konuşarak pış pış açabilirsiniz beğenebileceği ilgisini çekeceği ninniler seçebilirsiniz. Kademeli yapacaksınız zaten bi anda yatağa bırakıp hadi uyu diyip ağlatmak yok ☺️ ben bebeğimin kendi kendine uyuyacağına zerre inanmayan biriydim kucak bağımlısıydı. Sizin de başarabileceğinize inanıyorum. Belirli dönemler uyku geriliyor kaygı artıyor hele yeni şeyler öğrendiğinde beyin sürekli öğrendiğini tekrar etmek istiyor uyumak istemiyor. Eğer öyle bir durumunuz da varsa aklınızda olsun yeni öğrenilen herşey uykuya yansır
T

Tuğbada

18 Aralık 2025 19:27
Yavaştan emeklemeye başladık onunda etkisi var sanırım🥲 çok teşekkür ederim☺️
K

Kübra E.

18 Aralık 2025 19:40
Evet olabilir. Gün içerisinde yeni öğrendiklerini sık sık yapması için müsade ederseniz gece çok aramayacaktır. Kendinize iyi bakın 🫶

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir