9 Ay Ek Gıda

277 görüntüleme
G

Gözde Ö. K.

13 Ağustos 2026 07:21
Merhabalar. Bebeğim 9 aylık. Bu dönemde ek gıda ve mama dengesini nasıl ayarlıyorsunuz? Aralarında ne kadar süre bırakıyorsunuz? Doktorlardan bu ayda 2 ana 1 ara öğün diyende var 3 ana 2 ara öğün diyende var. Tabi bebekten bebeğe göre de değişiklik gösterir ama genel olarak nasıl bir yol izliyorsunuz? Paylaşırsanız çok sevinirim 🙏🏻
U

Umut S.

13 Ağustos 2026 09:12
Doktor bize 2 ana 2 ara öğün verin dedi ama malesef ben bir öğün bile yediremiyorum.
Tuğçe C.

Tuğçe C.

13 Ağustos 2026 11:50
Doktor bize iki ana bir ara öğün dedi. Ogunleri arasına ben yaklaşık üç saat kouyuyorum ve sıkıntı yaşamadım. Gece 9 son beslenme mama ile oluyor sonra uyuyor sabah da uyanış saatine göre ya kahvaltı ya da mama veriyorum, üç öğün de mamasi var. Bazen gece hiç uyanmıyor sabah direkt kahvaltı ile başlıyoruz bazen de 5-5.30 arası uyanıyor o zaman mama veriyorum.
G

Gözde Ö. K.

13 Ağustos 2026 11:52
Umut Süleymanoğlu
Doktor bize 2 ana 2 ara öğün verin dedi ama malesef ben bir öğün bile yediremiyorum.
Bizde iyi başlamıştık ama bu aralar yediği şeyleri bile yemekte direniyor maalesef. Teşekkür ederim 🙏🏻
G

Gözde Ö. K.

13 Ağustos 2026 11:53
Tugce Coskun
Doktor bize iki ana bir ara öğün dedi. Ogunleri arasına ben yaklaşık üç saat kouyuyorum ve sıkıntı yaşamadım. Gece 9 son beslenme mama ile oluyor sonra uyuyor sabah da uyanış saatine göre ya kahvaltı ya da mama veriyorum, üç öğün de mamasi var. Bazen gece hiç uyanmıyor sabah direkt kahvaltı ile başlıyoruz bazen de 5-5.30 arası uyanıyor o zaman mama veriyorum.
Bende 2.5-3 saat koyuyorum, aralara mama serpiştiriyorum 3-4 kere bazen mamayı içmiyor tok mu oluyor iştahsızlıktan mı onuda kestiremiyorum bu aralar. Diş ve sıcak çok etkiliyor. Ne kadar yese doymuş oluyor bize mi az geliyor işler karışık. Teşekkür ederim 🙏🏻
G

Gülsen D.

14 Ağustos 2026 22:30
9 ayligiz ve 3 aydan beri mahfoluyoruz yemiyor arkadasim yemiyor ya. Ne yapsam ne etsem yemiyor. Dogdugundan beri mama ile besleniyor aha bu ay kontrolu de var kesin tum degerleri dusuk cikar
G

Gözde Ö. K.

15 Ağustos 2026 07:40
Gülsen Demiray
9 ayligiz ve 3 aydan beri mahfoluyoruz yemiyor arkadasim yemiyor ya. Ne yapsam ne etsem yemiyor. Dogdugundan beri mama ile besleniyor aha bu ay kontrolu de var kesin tum degerleri dusuk cikar
Dişi, sıcağı, kabızı o bu derken iştahsızlar baya. Bizimde kan alınacak bakalım inşallah hepsinin değerleri iyi çıkar 🥹
M

Melda A. K.

15 Ağustos 2026 11:05
Umut Süleymanoğlu
malesef bende ve çok üzülüyorum iki üç çay kaşığı kadar yiyo ve bırakıyo tüm gün sadece onu yiyo mama zaten max 90ml içiyo
G

Gülsen D.

15 Ağustos 2026 13:19
Doktorlar istedigi kadar su kadar ana şu kadar ara yazsin yediremedigin sürece bu sayilar bir ise yaramiyor. Yiyen cocuga 3 ana ögun de verilir. 3 ara ogunde
Özrin T. A.

Özrin T. A.

Premium Üye
16 Ağustos 2026 21:51
Bizim doktorumuz da 3 ana 1 ara öğün dedi ve inanın ne ara emzirmem gerekiyor kafam karışıyor. Bazen 2 ana öğünle kalıyorum. Ama ara öğün muhakkak yapıyorum. Çok şaşıyor yeme düzeni. Her bebeğin farklı bir düzeni oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir