9. Ay Aşısı Şart mı? Yaprıracak Mısınız?
366 görüntüleme

Sinem Ö.
10 Kasım 2025 10:38
Sonradan eklenmiş sanırım ama Samsun'da salgın var mı bilmiyorum kararsız kaldım
M
MK ..
10 Kasım 2025 10:49
Bende bunu merak ediyorum zorunlu mu bu aşı sağlık ocağında sorduğumda yaptır dediler ama oldugum yerde pek salgın duyulmuyor bizimde sıradaki aşı bu kararsız kaldım bende
A
Aycan
10 Kasım 2025 10:52
Osman bey soru cevaplarda bakanlığın her şehir için takvimde l tutmasını gereksiz bulduğunu söyledi eğer bulunduğunuz yerde salgın risk ve durum yoksa gerek görmüyorum dedi
K
Kübra Y.
10 Kasım 2025 11:14
Osman bey büyükşehir de öneriyor galiba risk açısından. Bende malesef büyükşehir deyiö

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
10 Kasım 2025 12:32
Ne kadar çok kontrolsüz göçmen var ya da temas ettiğiniz kişiler ne kadar aşısız ise o kadar ihtimal yüksek. Sivas ve çevresinde salgın yok. Büyük şehirlerin salgın olan kısımları da değişken. Dediğim gibi kontrolsüz göçmen sorunuyla yakın ilişkili.
E
Esmeray T. ..
22 Kasım 2025 19:42
😢bende bu konu üzerınde düşünüyorum 1aydır Denizli merkezde yaşıyorum 9 ay aşısı yaptırmak istemiyorum ne yapacağım bılmıyorum
B
Betüllll
22 Kasım 2025 19:49
Bizim sağlık ocağındaki hemşiremiz de 9. Ay daki aşı içeriğinin 1 yaş aşısında da olduğunu söylemişti
Y
Yağmur Y.
24 Kasım 2025 06:10
Kızım 2 doktor takipli. Normal cocuk doktoru ve alerji doktoru. 2 doktorum da yapılmasını tavsiye etti çünkü Bursada yaşıyorum ve burda çoook fazla göçmen var. Bu sebeple önerdiklerini söylediler.
A
Ayşe K. B. ..
26 Kasım 2025 10:58
@Yağmur Yağmur bende Bursa’da yaşıyorum bunun için doktora gidecektim. Çok kararsız kalmıştım ama Bursa göçmen şehirlerinin atası diyebiliriz bize şart oldu. Siz yaptırdınız mı aşıyı?
Y
Yağmur Y.
26 Kasım 2025 11:12
@Ayşe Karataş Batur Evet ben yaptırıdm aşıyı. Bizde hiçbir yan etkisi olmadı.
E
Emine T. ..
6 Aralık 2025 22:48
@Esmeray Turan hanımcım 2009 dan beri Denizli’de yaşıyorum ve PAÜ de hemşireyim kızamık şehrimizde görülen bir vaka maalesef bu nedenle yapılması önemli bence benimde kızım 9 aylık bende yaptıracağım şimdi gereksiz gelse bile okul dönemi önemini mutlaka anlayacaksınız göçmen sorunumuzda oldukça büyük ki göçmenlerden önce de kızamık vakaları vardı şehrimizde

Sinem Ö.
6 Aralık 2025 22:51
@Emine Turgut aynı aşı 1 yaşında ve sonrasında da var ama
E
Emine T. ..
7 Aralık 2025 09:48
Bu benimde aklıma çok takılan bir konuydu özellikle canlı aşı olması sebebiyle bebekte ateş ve huzursuzluk yapması en korktuğum durum bu sebeble çocuk doktorumuza danıştım vaka artışı sebebiyle dozun arttığını bu şekilde koruyuculuğunun daha iyi olduğunu 1 yaş ve sonrasındaki dozu yaptırmış olup okul dönemi geldiğinde nadir de olsa kızamık olan çocuklar olduğunu söyleyince risk almak istemedim çünkü kızamığı çok ağır geçiren aşısız çocuklar gördüm yinede doktorunuza danışmanız çok daha güvenli olacaktır