9. Ay Aşısı Bilgisi Olan Var mı ?
82 görüntüleme
M
Melike S.
6 Mart 2026 23:11
Merhaba anneler oğlum 9 aylık oldu bugün sağlık ocağından aradılar 9. Ay Aşısı için. Yumurtayi beyaziyla 3 gün üst üste yedirdiniz mi dedi bende üç gün olmasa bile 2 gün yedi bir problem olmadı dedim. Kabul etmediler üç gün üst üste yedir pazartesi aşısı yapılsın dediler. Bebeğim akşam yemeğini yedi uyudu bende yumurta yedirmeyi unuttum kaldı iki gün. Kafam çok karışık genelde yumurta ve içeriğinde yumurta olan ürünler yiyor bir problem yaşamadım. Sizde 9. Ay Aşısı için böyle bir durum oldumu merak ettim
A
Ayşe K.
6 Mart 2026 23:32
Bebeğim 8 ayını doldurdu bir sonraki ay aşımız olucak şuan ilk defa böyle bir şey duydum 😱 bebeğim daha yumurtayı bile yiyemedi sarısını veriyodum kustu diye vermedim daha yeni başladım denemeye
Ö
Özge T.
6 Mart 2026 23:59
Aşı yumurta ihtiva ettiği için alerjiden dolayı garanti hareket etmek istemişlerdir, benim oğlumun süt yumurta alerjisi var mesela [9.ayda](9.ayda) olamadı aşıyı 12’de gideceğiz. Daha önce yedi ve bir döküntü kusma vs olmadıysa iyidir
D
Dilek S.
7 Mart 2026 00:00
Evet yumurta tadımının yapılması gerekiyor.Ama alerjisi olsaydı iki günde de belirti verirdi.

Mihriban Y. ..
7 Mart 2026 00:07
Biz aşıyı olduk hiç yumurtadan bahsedilmedi bile
D
Dilek S.
7 Mart 2026 00:10
Aşı içerisinde yumurta proteini içerdiği için yumurta alerjisi olup olunmadığına bakılıyor.
M
Melike S.
7 Mart 2026 00:14
Bebeğim 8 ayını doldurdu bir sonraki ay aşımız olucak şuan ilk defa böyle bir şey duydum 😱 bebeğim daha yumurtayı bile yiyemedi sarısını veriyodum kustu diye vermedim daha yeni başladım denemeye
M
Melike S.
7 Mart 2026 00:17
Biz aşıyı olduk hiç yumurtadan bahsedilmedi bile
M
Melike S.
7 Mart 2026 00:18
Evet yumurta tadımının yapılması gerekiyor.Ama alerjisi olsaydı iki günde de belirti verirdi.
M
Melike S.
7 Mart 2026 00:19
Aşı yumurta ihtiva ettiği için alerjiden dolayı garanti hareket etmek istemişlerdir, benim oğlumun süt yumurta alerjisi var mesela [9.ayda](9.ayda) olamadı aşıyı 12’de gideceğiz. Daha önce yedi ve bir döküntü kusma vs olmadıysa iyidir
D
Dilek S.
7 Mart 2026 00:25
Benimde sormak istediğim buydu açıkçası alerjisi olsa ilk yediginde yada sonraki öğünlerin de belirti verir diye düşünüyorum biz ek gıdaya 6 aylıkken başladık şuan 9 aylık.
D
Dilek S.
7 Mart 2026 00:26
Öncelikle geçmiş olsun birşey sormak istiyorum oğlunuz ilk yediğinde reaksyon gösterdi mi ? Ek gıdaya 6 aylıkken başladık 9 aylık oldu bebeğim hiç bir sıkıntı yaşamadım acikcasi
A
Ayşe K.
7 Mart 2026 00:36
Benim bebeğiminde düşük miktarda süt alerjisi vardı diyetimizi daha yeni açtık vücudu bağışıklık sağladı. Aslında test sonuçlarında yumurta sarısı ve beyazına alerjisi çıkmadı. Tadımlarda yumurta sarısıyla başlamıştım onda da reaksiyon görmedim ama sonrasında iki sefer yumurtadan sonra kustu biraz ara verdim şimdi tekrar bi deneyeceğim
A
Ayşe K.
7 Mart 2026 00:38