8.5 Aylık Ses Tekrarları Taklit Desteksiz Oturma Yok

159 görüntüleme
M

Meltem K.

23 Temmuz 2025 12:34
Bebeğim 8.5 aylık gülme kahkaha atma dışında hiç bir ses çıkarmıyor ba ba ma ma gibi heceleri sesleri duymuyorum. Nesne devamlılığı hala oluşmadı desteksiz tam oturamıyor düşüyor. Bay bay gel gel alkış vs bunlarda yok sıfır ekran sürekli etkileşim halindeyim sizce telaşlanmalı mıyım ?
Fatma N. Ç.

Fatma N. Ç.

Emzirme Danışmanı

23 Temmuz 2025 12:58
Ses tekrar yapmıyor olması 8.5 ay için telaş gerektirmez ama takip gerektirir takibi. Daha önemli detay burada henüz oturamıyor oluşu. 9 ayda oturma eylemini artık bekliyoruz bunu yapmaması sorun olduğunu gösterebilir, ve nesnedevamlılığı sağlamıyor oluşu. Her bebeğin gelişim sürecideğişiklik gösterirbunu unutmamak gerek. . Mutlaka bi hekime başvurmanızı öneririm, genel bir kontrol kan testi gerekli olacaktır diye düşünüyorum . Kendi bebeğim 10 aylık egzersizleri aktiviteler paylaştığım instagram hesabım var ordanda beni takip ederseniz sevirim , sağlıklı günler @annevehemsiree
E

Esra A.

23 Temmuz 2025 14:05
Kuzum bence hiç telaşlanma çünkü ben de aynı senin gibiydim çocuğum dokuz aylık oldu hala otururken düşüyordu dengesini kaybediyordu aradan dört gün geçti çocuğum asla düşmemeye ve birden emeklemeye başladı senin dediğin ses tekrarına babıldama deniliyo bizde oda yok ama doktora sordugumda babıldama dediğimiz sessiz harfleri çıkarmasıdır dedi yani ritmik arka arkaya söylememesine takılma eğer sessiz harfleri çıkartıyosa yeterlidir desteksizde 10.5 aya kadar uzayabilir çocuğun boyu bile etkili oluyo ağırlık merkezinden dolayı  oturabiliyorsa sıkıntı yapma demişti bana doktorum
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

23 Temmuz 2025 17:18
Meltem hanım merhabalar. Nesne devamlılığı 8-9. Aylarda kazanılması beklenen bir gelişimdir. Bababa dededede gibi hecelemeleri de bu aylarda bekliyoruz. Desteksiz kısa süreli bi oturma yok mu peki? Taklit becerileri nasıl acaba? Eğer taklit etmiyorsa bay bay alkış gibi davranışları o nedenle de yapmıyor olabilir ancak onun için de 1 ay da beklenebilir. Bebeğinizi görmeden kesin bir şey diyemem tabi bazılarında hafif gecikmeler görünüyor gibi isterseniz imknınız varsa bir çocuk gelişim uzmanına gidip değerlendirme yaptırabilirsiniz🙏🏽 En azından tablonun ne olduğunu, bir gecikme olup olmadığını varsa da hangi yönlerini desteklemeniz gerektiğini görmüş olursunuz
M

Meltem K.

26 Temmuz 2025 09:58
Merhabalar taklit yok ne yazık ki desteksiz max 1 2 dakika kadar oturabiliyor fakat sonra devriliyor. Mama sandalyesinde otururken aşağı düşen nesnelere bakmıyor. Kendim de okul öncesi öğretmeni ve özel eğitim uzmanıyım erken çocukluk dönemi testlerini uyguladığımda bu noktalarda geriden geldiğini gördüm birde burada sormak istedim
E

Elif Ş. ..

4 Ağustos 2025 05:10
Benim bebeğimde 8 aylık desteksiz oturamiyor. Max 1 dk sonra kendini geriye dogru atıyor yada yana devriliyor. Onun dışında emekleme çabası, sürünme var ama oturmayı sevmiyor destekli olarak yanımda oturtuyorum hemen ağlıyor tutunarak kalkmak istiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir