8.5 Aylık Desteksiz Otururken 3-5 Dakka Sonra Devriliyor ve Tek Ayakla Emekliyor

181 görüntüleme
M

M B.

7 Temmuz 2026 23:04
Şöyle ki doktorumuz zorla oturtulmasına karşıydı biz de 6. Aydan itibaren çok az olacak şekilde gizlice destekli oturttuk. Baktık oturacağı yok 7. Aydan sonra artırdık. Kendi kendine yatar pozisyondan oturma haline de gelemiyor. Acaba bir gerilik mi var? Emeklerden de komando şeklinde emekliyor sadece sağ bacağıyla ittiriyor kendini ama diğer bacakta sorun olmadığına eminim onu kaldırıp indiriyor çünkü başka zamanlarda sık sık
E

Eda D.

7 Temmuz 2026 23:12
Benim kızımda [10.aya](10.aya) kadar doğru düzgün oturamadı hep yanlarına yastık koyuyordum ama anneme kardeşimlere sordum oturur dediklerine bakma senin dediğin tam oturma [10.ayı](10.ayı) buluyor dediler hep yatar pozisyondan oturur pozisyona gelmeside [10.ayjn](10.ayjn) ortasını buldu [12.ay](12.ay) bittiğinde de yürüdü çok kısa sürelerde birden oluyor hepsi [19.ayda](19.ayda) konuşmuyor diye tanıyordum inan birkaç gün içinde birden söylenen çoğu şeyi tekrarlamaya başladı hızlarını yetişilmiyor ama bebeğim prematüre ve ben egzersiz çok yaptırdım evde
E

Eda D.

7 Temmuz 2026 23:15
Bu arada komando yürüyüşü kızım [6.aydan](6.aydan) [8.aya](8.aya) kadar yaptı evet tek ayakla ittiriyorlar kendilerini
Fatma A. .

Fatma A. ..

7 Temmuz 2026 23:18
Canım yanlış hatırlamıyorsam fizyoterapist arkadaşım bana bebeklerin 9. Aya kadar desteksiz oturması beklenir demişti. İsterseniz bir doktora danışın
Ö

Özge T.

7 Temmuz 2026 23:43
Doktorunuzu değiştirmenizi öneririm evet zorla oturtmamak gerekiyor ama [4.ayda](4.ayda) bebek doğrulmak istiyor kucakta yaslanır şekilde tutabiliyoruz, [6.ayda](6.ayda) oturması bekleniyor ki ek gıdaya başlasın, tabiki sağa sola kaykılabiliyor ama kendini de tutması başlıyor. Siz iyi ki oturtmuşsunuz, egzersizlerine devam edin bebiş halledecektir zamanla
H

Hatice A.

8 Temmuz 2026 00:36
Benim oğlum da 1 yaşında ancak oturmaya başladı, 17 ayında da yürüdü. Başta bir problem yok sanıyorduk yürüdükten sonra çok sık düşüyor diye doktora götürdük kalçada gelişim geriliği varmış, vitamin takviyesi özellikle d vit çok önemli. Zamanla gerilik düzeldi çok şükür.

Daha sonra yaşıtlarıyla oynamaya başlayınca hareket kapasitesinin düşük olduğunu fark ettik bu durum sosyalleşmesini de etkiliyordu. Bir süre ergoterapi aldı, iç kulak ve beden algısı ile alakalı bir problem yaşadığını anladık, egzersiz ve seanslarla sıkıntıları çözüldü çok şükür. Benim size tavsiyem bir ortopedik muayeneden geçirin bebeğinizi ve bir de ergoterapist görüşü alın. Bazı sıkıntılar çok bariz problem oluşturmuyor ama ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çocuğumuzun yararına oluyor.
M

M B.

8 Temmuz 2026 10:35
Hatice A🦋
Benim oğlum da 1 yaşında ancak oturmaya başladı, 17 ayında da yürüdü. Başta bir problem yok sanıyorduk yürüdükten sonra çok sık düşüyor diye doktora götürdük kalçada gelişim geriliği varmış, vitamin takviyesi özellikle d vit çok önemli. Zamanla gerilik düzeldi çok şükür.

Daha sonra yaşıtlarıyla oynamaya başlayınca hareket kapasitesinin düşük olduğunu fark ettik bu durum sosyalleşmesini de etkiliyordu. Bir süre ergoterapi aldı, iç kulak ve beden algısı ile alakalı bir problem yaşadığını anladık, egzersiz ve seanslarla sıkıntıları çözüldü çok şükür. Benim size tavsiyem bir ortopedik muayeneden geçirin bebeğinizi ve bir de ergoterapist görüşü alın. Bazı sıkıntılar çok bariz problem oluşturmuyor ama ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çocuğumuzun yararına oluyor.
Doğduğunda tortikolisten dolayı uzun süre fizyoterapi aldı oğlum o yüzden korkuyorum beden olarak gelişim geriliği olmasından hala. Şu an çok şükür o konu geçti ama şimdi bu başladı. Acaba istanbuldaysanız gittiğiniz ortopedisti ve ergoterapi yerini söyleyebilir misiniz
M

M B.

8 Temmuz 2026 10:36
Eda Dedeoğlu
Benim kızımda [10.aya](10.aya) kadar doğru düzgün oturamadı hep yanlarına yastık koyuyordum ama anneme kardeşimlere sordum oturur dediklerine bakma senin dediğin tam oturma [10.ayı](10.ayı) buluyor dediler hep yatar pozisyondan oturur pozisyona gelmeside [10.ayjn](10.ayjn) ortasını buldu [12.ay](12.ay) bittiğinde de yürüdü çok kısa sürelerde birden oluyor hepsi [19.ayda](19.ayda) konuşmuyor diye tanıyordum inan birkaç gün içinde birden söylenen çoğu şeyi tekrarlamaya başladı hızlarını yetişilmiyor ama bebeğim prematüre ve ben egzersiz çok yaptırdım evde
Sizinki prematüreymiş ama ya aslında belki düzeltilmiş ayı ile 8. Aya denk geliyordur yine?
E

Eda D.

8 Temmuz 2026 10:39
Aslında [2.ayında](2.ayında) dönmeye başladı [6.ayda](6.ayda) suründü hepsini erken yaptı ama oturma geç oldu bizde bende panikleyip herkese sordum ama annemde dahil normal bebeklerde [10.ayi](10.ayi) buluyor demişlerdi
H

Hatice A.

8 Temmuz 2026 11:32
M Bal
Doğduğunda tortikolisten dolayı uzun süre fizyoterapi aldı oğlum o yüzden korkuyorum beden olarak gelişim geriliği olmasından hala. Şu an çok şükür o konu geçti ama şimdi bu başladı. Acaba istanbuldaysanız gittiğiniz ortopedisti ve ergoterapi yerini söyleyebilir misiniz
Maalesef istanbul dışındayım. Ama gelişim geçmişinizden dolayı mutlaka doktor görüşü alın bence 🙏🏻
M

M B.

8 Temmuz 2026 11:40
Hatice A🦋
Maalesef istanbul dışındayım. Ama gelişim geçmişinizden dolayı mutlaka doktor görüşü alın bence 🙏🏻
Teşekkür ederim mutlaka götürücem söz konusu bebişler olunca sular duruyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir