8.5 Aylık Blw Yapmıyor
200 görüntüleme
N
Nur ..
12 Mayıs 2026 22:52
Bebeğim 8.5 aylık diş sancılarının olduğu zamanlar dışında verdiğim yemekleri yiyo ama illa benim yedirmem lazım yemek dışındaki herşeyi ağzına götüren bebeğimin yemeğe ilgisi yok sadece ben verirsem yiyo bunu nasıl düzeltebilirim kendisi yesin istiyorum

Cansu G. D.
Premium Üye
12 Mayıs 2026 23:01
Bunun çok sebebi olabilir ama yedirmeye çalışma, doğru biçimde sunmama aklıma gelen yaygın sebepler. İnstagram hesabımda üç videom var konuyla alakalı nelere dikkat ettik hangi formda verdim vs. İsterseniz göz atın belki faydası olur. Sevgiler. cnsgltkn
E
Esra A.
13 Mayıs 2026 00:01
Benim bebeğimde sizin bebeğiniz gibi yemek dışında herşeyi anında ağzına götürüyor onu haricinde çok nadir pankek yapıyorum asla ağzına götürmüyor mıncırıp atıyor blw yapmaya çalıştığım gün ağzına bir lokma anca götürmüş oluyor
S
Seher T.
13 Mayıs 2026 00:16
Benimde 10 aylik hala blw yapmiyor elini yer oyuncak yer am yemek kendi yemez ben yedirince yer ilk oğlumda ayniydi o yuzden endişe etmiyorum fazla ama yiyen bebekleri görünce de heves ediyorum iste
N
Nur ..
13 Mayıs 2026 00:17
Benim bebeğimde sizin bebeğiniz gibi yemek dışında herşeyi anında ağzına götürüyor onu haricinde çok nadir pankek yapıyorum asla ağzına götürmüyor mıncırıp atıyor blw yapmaya çalıştığım gün ağzına bir lokma anca götürmüş oluyor
N
Nur ..
13 Mayıs 2026 00:18
Benimde 10 aylik hala blw yapmiyor elini yer oyuncak yer am yemek kendi yemez ben yedirince yer ilk oğlumda ayniydi o yuzden endişe etmiyorum fazla ama yiyen bebekleri görünce de heves ediyorum iste
N
Nur ..
13 Mayıs 2026 00:19
Bunun çok sebebi olabilir ama yedirmeye çalışma, doğru biçimde sunmama aklıma gelen yaygın sebepler. İnstagram hesabımda üç videom var konuyla alakalı nelere dikkat ettik hangi formda verdim vs. İsterseniz göz atın belki faydası olur. Sevgiler. cnsgltkn
S
Seher T.
13 Mayıs 2026 00:21
Ben de heves ediyorum erkenden el kol koordinasyonu oluşsun çatal kaşığı kendisi rahatça tutabilsin istiyorum ama maalesef ilgisi yok
N
Nur ..
13 Mayıs 2026 00:27
Aynı durumdayiz önüne koyuyorum döksün sacsi umrunda degil ama yok bizimle sofraya oturuyorum ama tek derdi dağıtmak
S
Selvi A.
13 Mayıs 2026 01:23
Benim bebeğimde 8,5 aylık muzlu pankek cok seviyor 7-8 tane pankek yapıp önüne koyuyorum 4-5 tanesini mıncıklayarak parçalayıp atıyor elinde kalan küçük lokmaları yemeye çalışıyor 2 günde bir pankek yapıp ona alıştırmaya çalıştım kendim elimle bölüp ağzıma atıp hmm çok güzel sende ye falan yapıyorum elinde kalanı ağzına atmayı öğrendi fazla fazla koyuyorum yaptıkça şunu farkettim ilk başta hep oynuyor 1-2 pankek parçalanarak ziyan oluyor devamındaki pankekleri direk ağzına götürüyor brokoli de de aynısını yaptım birazıyla oynadı döktü sonra yedi 40 dk sürse bile ona bişey yedirmem bekledim izledim hep bir de böyle deneyin isterseniz
N
Nur ..
13 Mayıs 2026 06:54
Benim bebeğimde 8,5 aylık muzlu pankek cok seviyor 7-8 tane pankek yapıp önüne koyuyorum 4-5 tanesini mıncıklayarak parçalayıp atıyor elinde kalan küçük lokmaları yemeye çalışıyor 2 günde bir pankek yapıp ona alıştırmaya çalıştım kendim elimle bölüp ağzıma atıp hmm çok güzel sende ye falan yapıyorum elinde kalanı ağzına atmayı öğrendi fazla fazla koyuyorum yaptıkça şunu farkettim ilk başta hep oynuyor 1-2 pankek parçalanarak ziyan oluyor devamındaki pankekleri direk ağzına götürüyor brokoli de de aynısını yaptım birazıyla oynadı döktü sonra yedi 40 dk sürse bile ona bişey yedirmem bekledim izledim hep bir de böyle deneyin isterseniz

Cansu G. D.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 08:08
Temelde yedirmeye çalışmayı bırakmanız gerekiyor. Atıyor döküyor kelimelerini sorun olmaktan çıkarmanız lazım. Önüne seveceği tatlardan pancake yapın koyun. Boğulma güvenliği adına izleyin ama yediğini saymayın. Bırakın oynasın atsın. Atma dökme ye demeyin. İşi bitince toplayın. Onunla oynaya oynaya sora ağzına götürecek. Siz yesin diye uğraşmazsanız yiyorlar. Her şeyi ağzına soktuğu gibi. Çocuk aç kaldı korkunuzu bırakın çocuk meme ya da formülle doyar. Yemekle oynar keşfeder zamanla alışır.
Yükleniyor...