8,5 Aylık Bebeğim Geceleri Sık Uyanıyor

72 görüntüleme
M

Merve ..

18 Aralık 2025 20:36
Kızım 8.5 aylık yenidoğan döneminden itibaren uykuya hiç arası olmadı ne gündüz ne gece her yolu denedim pışpış kucak beşik temas sarılma ama nafile son zamanlarda ise erken uyumasına rağmen ( akşam en geç8 buçukta uyur )bir saat sonra mutlaka uyanır kucağıma gelmek istiyor ve bu kısır döngü haline geldi son zamanlarda her uyanışında meme vermiyorum desteksiz uyutmaya çalışıyorum bazen ama mümkün değil kucakta sallayarak uyumak istiyo hatta bazen onu da istemiyor eşimde ben o kadar yorulduk ki etrafımda bebekleri yattığı kesintisiz 7-8 uyuyan anneleri görüyorum öyle imreniyorum ki ne yapacağım bilemiyorum çok zor çok ..
S

Selver

18 Aralık 2025 21:09
Merve Hanım aynı zorlu yollardan geçmişiz.benimkide 8 aylık tükenmiştim artık.yalnız bebek bakmak okadar zor ve yorucuki.hele bide uyumayan bebek.eminim herşeyi denemişsinizdir.gün içinde yormak,dışarı çıkarmak,temiz hava,Osman Hocanın bahsettiği uyku hijyeni maddeleri vs hepsini gözden geçirmişsinizdir.benim size tavsiyem kendinizi sıfırlamaya çalışın.ben ücretsiz izindeyim.gündüz uykuları günde 2 kere max yarım saat bebeğimin.gece sürekli uyanır.yemekti çamaşırdı evdi bi taraftan sürekli mızıklanan ağlayan bi bebek.artık gerçekten tükenmiştim.1 aylığına anneme gittim.sadece bebeğimle ilgilendim.evin sorumluluğu üzerimden kalktı annemde elimi ılık sudan soğuk suya sokmadı Allah razı olsun.bana okadar iyi geldiki.1 haftanın sonunda kızım gündüzleri yine yarımşar saat uyuyodu ama akşam 8 de gece uykusuna geçip sadece 1 kere 4 te uyanıyodu.sonra sabah 9 a kadar uyuyodu yavrum.muhteşem bir ay geçirdim. yaptığım ekstra hiçbişey yoktu.sadece dinlenebildim.şimdi tekrar evdeyiz ve kızım yine 3 yada 4 saatte bir uyanmaya başladı🥹eşimin temizlik yemek gibi bi beklentisi yok ama bunlar zaten temel ihtiyaçlar.mecburen yapılıyor.bilmiyorum benim öyle güzel bi tecrübem oldu 1 aylığınada olsa.işin sırrının dinlenmek olduğunu düşünüyorum.bu arada öncesinde annem bana gelmişti ama sonuçta kendi evi değil.onu kendi düzenimize alıştırmaya çalışmakta ekstra yordu.ama ben onun evinde öyle rahat ettimki.çünkü ne yemek yapalım diye bile soru sorulmadan önüme yemeğin gelmesi🥹🥹🥹 yani böyle basit şeyleri bile düşünmemek çok hafifleticek sizi.inşallah öyle sığınabileceğiniz biyeriniz vardır❤️
S

Selver

18 Aralık 2025 21:12
Tamda bu çocuk neden uyanıyor.dönemsel bişey mi acaba diye uygulamaya bakmaya gelmişken gördüm yazınızı🌸
M

Merve ..

18 Aralık 2025 21:32
O kadar benim düşüncem gib yazmışsınız ki selver hanım kesinlikle ev işi apayrı bir yük benimde eşimin asla ne temizlik be yemek beklentisi yoktur yapma bırak der ama o kadar bunalıyorum ki kızım sürekli kucağa gelmek istiyor ve aynı şekilde gündüz de uykusu çok hafifi çok az en azından gündüz bir saat kesintisiz uyusa oh desem diyorum ama mümkün değil doktorabile sorduk bazı bebekler uyumayı sevmez dedi başından mı savmak istedi yoksac cidden böyle bir şey var mı çok bilmiyorum eskiden çok titiz biriydim çok düzenli tertipli şimdi evime bakmayı bırakın kendi kişisel bakımlarımıb bile desteksiz yapamıyorum bunları düşününce se çok üzülüyorum ailem yanımda değil be yazıl ki başkaa şehirde oturuyorlar yoksa onlar çok yardımcı olurdu eminim. Her ay bu ay düzene girecek diye bekliyoruz ama bu gidişle kafamıza bir huni takıp gezmememize az kaldı 😢

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir