8 Haftalık Hamile Bulantısı
133 görüntüleme
T
Tuğçe A.
16 Ekim 2025 17:34
Bulantılarım çok arttı son 4 gündür yemek tüketimini bıraktım çorba ve meyve tüketebiliyorum beslenemediğim için bebeğe zararı olur mu

Ayça K. A.
Hemşire
16 Ekim 2025 17:52
Bebek sizin kendi deponuzdan her şekilde beslenir merak etmeyin ilk 10 hafta sadece ayran tuzlu kraker yiyebilmiştim. Ama kendinizi midenizi bulandırmayacak kadar beslemeye çalışın ki halsiz kalmayın.
G
Gözde ..
16 Ekim 2025 18:19
Çok sorun oluyorsa ben mide bulantısı için gebelere özel hap kullanmıştım. Gece yatmadan önce iki tane içiyordum ve daha rahattım. Tabiki koku vs herşey yine mideni bulandırıyor kusacakmışsın gibi oluyorsun ama kesinlikle daha rahat oluyorsun ve nadiren kusuyorsun. İlacın adı prilam dr

Betül ..
16 Ekim 2025 18:37
Bende 4 ay tam anlamıyla güzel bir şekilde beslenemedim.Mide bulantısının artık son evrelerini yaşıyordum.Son çare zofer yazdı doktor şükür sonrasında kendime geldim.
Z
Zelal Ç. ..
17 Ekim 2025 10:15
Yaa benimde çok kötü geçti sadece su içebiliyordum doktorum nasıl rahatsan öyle yiyip içebilirsin demişti dört beş aylık olna kadar sizden beslenmiyor stres yapmayın hiçkimseyi aldırış etmeyin nasıl ney yerken rahatsanız onu yiyip için bu günler geçecek geçmiyor sanıyor insan ama öyle değil oğlum dört aylıkoldu bile ama Herşey dün gibi🌸😍
Ü
Ümmühan G.
28 Ekim 2025 15:51
Benim bulantılarım 9 ay sürdü doktorum çok şaşırmıştı ve asla bir çözüm bulamadık. Başlangıç kiloma göre -4 kg ile 3500kg bebek doğurdum🧿 bebek her türlü besleniyor anneden. İlk 3 ay kilo vermenin sakıncsı olmadığını hatta fazla kilo ile hamile kalanların kilo vereceği dönem olduğunu söylemişti. Size en doğru cevabı doktorunuz verir ama ben aylarca bir şey tüketemedim tükettiğimde de zorla ceviz, avokado,yumurta,yulaf ve kaşar yedim besleyicilik açısından.
H
Hümeyra
29 Ekim 2025 07:47
Ben de 5.5 ay hiçbir şey yiyemedim serumla besleniyordum. Bulantılarım bitince yumurta peynir ceviz et balık gibi sağlıklı besinleri bolca tükettim.çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu 🧿
H
Hümeyra T.
29 Ekim 2025 08:22
Benim de çok uzun süre hatta doğuma kadar midem bulandı, yetersiz beslendiğimi düşündüm ama bebeğim 3700 doğdu :). Özellikle ilk 2-3 ay rezalet olur. Doktorum bir şekilde az da olsa iki ya da tek öğün beslendiğim için en önemli olanın su tüketimi olduğunu söyledi, günlük 1litre su tüketemezsen serum takviyesi alman lazım demişti. Bu mide bulantısında su tüketimi ( su dahil her şey kokuyordu sanki) çok güç ama en azından 1litre içmeye özen gösterin. Bunun yanı sıra zeytin ve ekmek ikilisiyle çok uzun zaman geçirdim. Gebeliğimin belli anları hariç genelde böyleydi. Bebeğim su ve meyveyle beslendi desem yalan olmaz. O yüzden su tüketip biraz da olsa yemek yerseniz bir şey olmaz Allahın izniyle. Zaten sizin depolarınızı gerçek anlamda sömürüyor, beyin önceliği bebeğin bakımına veriyor o yüzden içiniz rahat olsun