8 Aylık Üst Diş Ayrık Çıkıyor

139 görüntüleme
B

Beyza S.

13 Mart 2026 13:57
8 aylık ve üst dişler bitişik değil bu bir sorun mudur? Zamanla düzelir mi
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

13 Mart 2026 14:12
Ayrık çıkması daha iyi diye biliyorum. Kalıcı dişler daha düzgün çıkıyormuş süt dişleri ayrık olunca.
M

Melike M.

13 Mart 2026 15:26
Benimkininde üstler ayrık çıktı sonra dudak bağı oldugunu farkettim doktorumuza götürünce oda onayladı beni.Ne yapmamız gerek diyince 5 yaşına kadar çocuklar bir çok düşme esnasında dudak bağını kendiliğinde açabiliyor ama eger ki açılmazsa 5-6 yaşında ana dişleri çıkmadan lazerle dudak bagını kesme işlemi yapılması gerek dedi.Şuan için beklemek gerekmiş yani.Açılırsa açılır açılmazsa cerrahi işlem şartmış(ana dişlerin ayrık çıkmaması için)yapılmazsa ana dişleride ayrık çıkarmış.
Afranur K.

Afranur K.

13 Mart 2026 15:43
Süt dişlerinin çapraşık olması, ayrık olması, önde arkada geride olması, dudak bağına bağımlı ayrıklık olması vs. Önemli değildir süt dişleri bakımından.

Bebeğiniz 6 yaşına gelmeden yani ilk yetişkin dişleri çıkmadan bir doktor muayenesine götürmeniz gelecekte yetişkin dişlerinin ortodontik tedavi ihtiyacı ya da varsa dudak bağının alınması vs. Açısından değerlendirilir. Siz de doğru zamanda doğru tedavileri yaptırmış olursunuz bu sayede.

Not: süt dişlerinde bir miktar ayrıklık isteriz her zaman, ismi maymun diastemasıdır 🙊 hatta 😂 yani bütün ön süt dişlerinde bi ayrıklık varsa üzülmeyin, yetişkin dişleri için de çenesinde alan var demektir.

Not2: dudak bağı süt emmeye engelse eğer Dental açıdan değerlendirilmez, bebeğin kilo alımı değerlendirildiği içinin çocuk hekimi tarafımdan dişlerinden bağımsız daha erken dönemde alınabilir.

Not3: Tüm ebeveynlerim gözden kaçırdığı bir nokta olarak ilk yetişkin dişi ön dişler kısmından çıkmaz, 5.5-6 yaş arasında ağızda hiç süt dişi çıkmadan çenemin en arkasından ilk azı dişi çıkar. Bundan dolayı 5.5-6 yaşına gelmeden mutlaka diş ilişkisi açısından değerlendirmeye gitmelidir.
B

Beyza S.

13 Mart 2026 15:45
Yaa çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir