8 Aylık Olduk Katı Gıdaya Geçemedik Ne Yapacağım
131 görüntüleme
D
Duygu E.
2 Aralık 2025 21:00
Bebeğim üç gün sonra tam sekiz aylık olacak ama hala doğru dürüst katı gıdaya geçemedik sürekli öğürüyor ağzını açmıyor iki üç bebek kaşığı yemesine rağmen yemekten iki üç saat sonra kusmaları başlıyor safrası çıkana kadar kusuyor, doktora götürdük reflü tedavisi başlandı zorlamadan tadım yapın sadece dendi bende korkudan her gün katı gıda yediremiyorum sütünü de çok az içiyor ne yedireceğimi bilmiyorum artık karışık hiçbir şey yemiyor sadece elma püresi yanına yoğurt bile yemiyor muhallebi irmik hepsi midesine dokunuyor artık tükendim insanlar sekizinci ayda üç ana öğün yemek yediriyor her şeyi karıştırıp veriyor ben daha elmadan öteye gidemedim tükendim artık ne yapmam lazım ne yedirmem lazım bilemiyorum

Fatoş G. ..
2 Aralık 2025 21:06
Allah yardımcıniz olsun inşallah. Bence önüne oynayabileceği ama aynı zamanda yese dokunmayacak boğazına kaçmayacak şeyler koyun. Benim bebeğimde biraz reddediyordu. Bırakın dağıtsin kirletsin üstünü başını, yerleri. O bunları yaparken haliyle ağzınada götürecek.. yenen birşey olduğunu zamanla anlayıp sevecektir .
D
Duygu E.
2 Aralık 2025 21:15
Çok teşekkür ederim🙏🏻, onu da denedim ama en ufak pütürlü gıdada boğulacak gibi oluyor öğürmeye kusmaya başlıyor, ek gıdaya başladığımdan beri blender hiç kullanmadım hep cam rende de çatalla ezerek verdim ama asla yemedi önüne bir şey koymaya da korkmaya başladım evde de tek başımdayım ya bir şey olursa korkusunu da aşamıyorum sanırım
T
Tuğba B. ..
2 Aralık 2025 21:33
Duyguhanım siz yemek yerken masaya mama sandalyesi ile yanınıza oturtun sizi izlesin arada eline havuç pırasa verin çiğnemeyi öğrensin.benimki hiç ağzını açmıyor ne versem tükürüyor du .bizde 8aylık olacağız bir kaçgün sonra .ama halen zorlamıyorum anne sütü alıyor zaten ağzını açmadığı zamn vermiyorum daha
E
Ezk
2 Aralık 2025 21:56
Reflü tedavisi için ne önerdi ne yapıyorsunuz
D
Duygu E.
2 Aralık 2025 22:08
Buradan ilaç ismi yazabiliyor muyum bilmediğim için yazmasam daha iyi mide korucu kapsül verdi içini açıp yoğurda döküp veriyorum sabahları aç karına sonrasıda mide rahatlacı mide şurubu verdi onu kullanıyoruz yemeklerden sonra eskisi gibi hemen öğürmüyor ama iki üç bebek kaşığından sonra öğürmeye başlıyor yine zaten doğru dürüst bir tadım da yapamadığımız için hiçbir şey yememiş oluyor bende ısrar etmiyorum öğürmeye başlayınca bırakıyorum ama mamasını da çok az içiyor iştahsız baya
D
Duygu E.
2 Aralık 2025 22:14
Teşekkür ederim Tuğba Hanım bende zorlamıyorum öğürdüğü gibi bırakıyorum ama annelik işte vicdan azabı hissediyorum acaba zorlamadığım için alışamıyor mu hep mi böyle olacak diye çünkü hiçbir yeme düzenimiz yok anne sütü yok mamayı da tek öğünde 120 cc bile içmiyor çok az besleniyor, birkaç kez irmikli mamalar hazırladım her şeyi karıştırıp vermeyi çok sevmiyorum bulamaç gibi, sadece besleyici olsun diye pirinç unu+ bir meyve püresi veya sebze püresi, irmik+ sebzeveya meyve şeklinde ama onda bile birkaç saat sonra aşır kusmaları olunca onları da bıraktım vermeyi ne yapacağım bilmiyorum artık nasıl öğrenecek yemeyi

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
2 Aralık 2025 22:30
Merhaba; bebeğiniz bulunduğu ay itibariyle hala tadım aşamasında bu demek oluyor ki illa 3 öğün, 5 öğün yemek zorunda değil, bu sebeple kendinizi hiç üzmeyin. Her bebeğin gelişimi kendine özel hiçbir bebekle kıyaslamayın, doktorunuzun kıyaslanması gereken noktaları kıyaslayıp yönlendiriyordur zaten. Reflü tanınız olması sebebiyle tedaviye başlamışsınız bu bizim için sorunun kaynağını bilmekte önemli bir nokta. Her gün birkaç kaşığı denemeyle başlayın ve hiç zorlamayın. Aynı anda birkaç sebze ya da besini karışım yaparak vermenize gerek yok, yalnız
başına verebilirsiniz. Çok sıvı değil ama katı değil koyu bir çorba kıvamını düşünerek besinlerinizi hazırlayabilirsiniz. BLW ya da ılımlı BLW tarzında tadım yaptırarak asla zorlamadan da
ilerleyebilirsiniz. Unutmayın, bu süreçler mutlaka geçecek 🌺
başına verebilirsiniz. Çok sıvı değil ama katı değil koyu bir çorba kıvamını düşünerek besinlerinizi hazırlayabilirsiniz. BLW ya da ılımlı BLW tarzında tadım yaptırarak asla zorlamadan da
ilerleyebilirsiniz. Unutmayın, bu süreçler mutlaka geçecek 🌺
D
Duygu E.
2 Aralık 2025 22:39
Çok teşekkür ederim Fatma Hanım bunları duymak içimi rahatlattı 🙏🏻🥰