8 Aylık Kaka Sorunu

74 görüntüleme
B

Büşra Ö.

4 Nisan 2026 16:01
Merhaba bebeğim 8 aylık her gün bir yada iki kez kaka yapıyor ama kakası hayvan pisliği gibi tane tane ve minicik. Ek gıda ve anne sütü ile besleniyor.

Ne yaptıysam geçmedi

Ek gıdalardan sonra su içiriyorum ek gıdalarına zeytin yağı ekliyorum ara sıra gün kurusu , incir kurusu , armut vs vs herşeyi veriyorum ama kakası düzelmiyor.

O kakayı yaparken de zorlanıyor ne yapacağımı şaşırdım artık 😞
G

Gülcan Ş.

4 Nisan 2026 16:02
Ek gıda miktarını gözden geçirin sıcak su banyosu yaptırın
B

Büşra Ö.

4 Nisan 2026 16:03
Gülcan Şahan
Ek gıda miktarını gözden geçirin sıcak su banyosu yaptırın
Banyosunu da devamlı yaptırıyorum ve her banyo sonrası masaj yapıyorum

Gün içinde de masajlar yapıyorum.
A

Ayşe Ş. ..

4 Nisan 2026 16:04
Belli bir zaman da çözülmesini istiyor doktorlar eğer bebeğiniz 2-3 haftadır bu halde ise mesela artık kronik kabızlık olmuş oluyor ve doktoruna danışıp ilaç tedavisi başlanması gerekiyor
G

Gülcan Ş.

4 Nisan 2026 16:06
Banyo degılde leğene sıcak su koyun bebegınızın banyo su gibi içinde oynasın bir tık daha sıcak olabilir kasların gevşemesi için bunları yapmanıza rağmen gecmıyorsa çocuk doktorunuzl görüşün
T

Tuğçe

4 Nisan 2026 17:44
Merhabalar ek gıda başında böyle bir problem yaşadık. Bebeğime tane kimyon ve rezeneden çay demleyip bir miktar içiriyordum aç karına sabah uyandığında bir tatlı kaşığı zeytinyağı içiriyordum. Poposuna anüs kısmına zeytinyağ sürmelisiniz çünkü bu tür kabızlık anal çatlak yapıyor, ben kulak çöpü ile içinede sürmüştüm nazik ve dikkatli olunmalı. Yaptığınız tüm ek gıdalara zeytinyağı eklemek ve aç karnına armut ve elma püresi yedirmek işe yarıyor. İnşallah şifa olur
Z

Züleyha C.

5 Nisan 2026 08:34
aynı sorunu bizde yaşıyoruz doktor kontrolümüzede 2 hafta var beklemeli miyim bilmiyorum kendi yanımdan probiyotik kullanmak istemiyorum ne yedirirsem yedireyim ağlayarak kakasını yapıyor şaşırdım kaldım ek gıdayı bıraktık neredeyse bişey yedirmeye korkar oldum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir