8 Aylık Kabizlik

312 görüntüleme
E

Ebru E.

Premium Üye
3 Ağustos 2026 11:14
8 aylık bebeğim ek gıdaya geçtiğimizden beridir kabızlık yaşıyoruz hergun kayısı yoğurt kabak falan veriyorum ek gıda olarak yulaf falan ama ona rağmen sert yapıyor az az ne yapabilirim onun için
Derya ç.

Derya ç.

3 Ağustos 2026 12:14
Benimde bebeğim 8 aylık olucak bizde ek gıda ya başladığımızdan bu yana hep zorla yapıyor ama her zaman kuru yapmıyor.Zeytinyağını eksik etmiyorum bide ek gıdadan sonra su veriyorum meme emdiği için çok fazla vermiyorum bunlara rağmen böyle Dr normal alışıcak dedi..Hatta o kadar ıkınıyor ki diyorum sanırım kabız bakıyorum normal yapmış.Kanama yırtık şişkinlik 4-5 gün 💩 yapmama gibi duruma endişelen dedi yoksa zamanla düzelirmiş.
H

H. N.

3 Ağustos 2026 21:03
Merhabalar ek gıdaya başlayıp tam 16 aya kadar kabız geldik biz. Yapmadığım şey kalmadı muz patates ile yeni tanıştı bebeğim düşünün artık. Ama asla doğal yöntemlerle geciremedim. Dulcosoft surubu ile bu zamana kadar geldik. İçeriği doğal bitkisel bir şurup. Doktoruma daha ne kadar kullanicaz biri bitiyor diğerini alıyorum dediğimde kayısı gibi bir şey doğal bitkisel istedigjn kadar kullan zararı olmaz dedi. Hatta bebeğimde poposunda çatlak bile olmuştu. Bu ilaca şans verin derim diger şeylerle geçmesi çok çok zor
G

Gülcan Ş.

3 Ağustos 2026 21:28
Bu kabızlık bizim korkulu rüyamız oldu kızım 14 aylık oldu ne duphalac ne dulcosoft fayda etti mi en son bugün artık özel doktora götürdüm makat çatlağı röntgen çektirdik bagırsaklar dolu dedi üç boyunca lavman yapacağız sonrasında kremler sıcak su banyosu yapacağız sonrasında başka ilaç kullanacağız sonra diyetisyene gideceğiz size önerim uzun süre kabızlık sorunu yaşıyorsanız çok iyi bir gastroenteroloji prof dr la görüşün derim
S

Seher Ş.

9 Ağustos 2026 19:01
D vitamini ve demir yapıyor kabızlık
G

Gülcan Ş.

9 Ağustos 2026 21:14
H. Nur
Merhabalar ek gıdaya başlayıp tam 16 aya kadar kabız geldik biz. Yapmadığım şey kalmadı muz patates ile yeni tanıştı bebeğim düşünün artık. Ama asla doğal yöntemlerle geciremedim. Dulcosoft surubu ile bu zamana kadar geldik. İçeriği doğal bitkisel bir şurup. Doktoruma daha ne kadar kullanicaz biri bitiyor diğerini alıyorum dediğimde kayısı gibi bir şey doğal bitkisel istedigjn kadar kullan zararı olmaz dedi. Hatta bebeğimde poposunda çatlak bile olmuştu. Bu ilaca şans verin derim diger şeylerle geçmesi çok çok zor
Merhaba çatlak için ne kullandınız acaba
Buse Ç.

Buse Ç.

9 Ağustos 2026 22:12
Dulcosoft bize de iyi geldi kakası düzelince bırakıyorum kabız olunca tekrar veriyorum
E

Elif ..

9 Ağustos 2026 22:53
bizde 6aydan 8aya kabızlık yaşadık 10 günde bir yapıyordu demir damlasını bıraktım d vitamini damlasını azalttım her gün vermiyorum 9 ayda kan değerleri normal geldi tekrar başlamadım da 12 aydayız normale döndü
H

H. N.

10 Ağustos 2026 07:44
Gülcan Şahan
Merhaba çatlak için ne kullandınız acaba
Anestol diye bir kremdi. Bol bol da sıcak suda oturtma yaptık bu şekilde geçti
G

Gülcan Ş.

10 Ağustos 2026 08:14
H. Nur
Anestol diye bir kremdi. Bol bol da sıcak suda oturtma yaptık bu şekilde geçti
Şuan bizde o şekilde ilerliyoruz ama kızım büyük tuvaletini tutuyor çatlaktan dolayı
H

H. N.

10 Ağustos 2026 09:21
Gülcan Şahan
Şuan bizde o şekilde ilerliyoruz ama kızım büyük tuvaletini tutuyor çatlaktan dolayı
Dulcosoft surubu ile kakayı yumuşatmanız gerekiyor zamanla yaptığında acımadığını fark edecek ve normal yapmaya başlayacak beklettiği için de kaka sertleşiyor kısır döngü yani
G

Gülcan Ş.

10 Ağustos 2026 10:28
H. Nur
Dulcosoft surubu ile kakayı yumuşatmanız gerekiyor zamanla yaptığında acımadığını fark edecek ve normal yapmaya başlayacak beklettiği için de kaka sertleşiyor kısır döngü yani
Dulcosoft ve duphalac kullandık en son artık başka doktora gittik oda sıcak su banyosu bastrol krem ve anestol kremi kullan dedi iki gün lavman yaptık sonra miralax saşeni kullanıyoruz suan oda bagırsaktaki kakayı yumuşatmasını sağlıyor iki gün dozunu az verdim diye hemen kabız oldu zaten çatlak var korkuyor yapamıyor 2 aylıktan 14 aylığa geldik ama hala devam ediyor bu sorun tahammül seviyem kalmadı yoruldum
H

H. N.

10 Ağustos 2026 23:16
Gülcan Şahan
Dulcosoft ve duphalac kullandık en son artık başka doktora gittik oda sıcak su banyosu bastrol krem ve anestol kremi kullan dedi iki gün lavman yaptık sonra miralax saşeni kullanıyoruz suan oda bagırsaktaki kakayı yumuşatmasını sağlıyor iki gün dozunu az verdim diye hemen kabız oldu zaten çatlak var korkuyor yapamıyor 2 aylıktan 14 aylığa geldik ama hala devam ediyor bu sorun tahammül seviyem kalmadı yoruldum
Kabızlık genetikmis bende çok çektim maalesef hala daha çekiyorum 18 aylık. Muz patates bunlarla yeni tanıştı çocuğum. Bol bol armut kayısı gibi şeyler verin zamanla düzelecek eminim
E

Elif ..

11 Ağustos 2026 08:16
Yeğenimde kabızlık sorunu ileri boyutta oluştu. Hergün dulcosoft şurup içiyor ama yinede beslenmeye dikkat edilmediği takdirde hemen kendini hatırlatıyor. Poposunda biri derin olmak üzere 2 çatlağıda var. Kanaması dahi oldu.Abur cubur ve beyaz unlu gıdalar kesinlikle bir süre vermeyin ve her gün oturma banyosu yaptırın. Poposunu da bol bol kremleyin. Bu süreçte en iyi deneyimlendiğimiz şey diyetine kararlılıkla uymak oldu.
G

Gülcan Ş.

11 Ağustos 2026 09:45
H. Nur
Kabızlık genetikmis bende çok çektim maalesef hala daha çekiyorum 18 aylık. Muz patates bunlarla yeni tanıştı çocuğum. Bol bol armut kayısı gibi şeyler verin zamanla düzelecek eminim
Yaa genetik test yaptırdık herhangi bir sıkıntı çıkmadı yani daha detaylı bir test degıl ama olsaydı çıkardı ne muz ne ekmek ne de makarna verdim bu süreçte zaten çiğ süt de vermedim artık 14 aylık oldu hala bu denli çile çekmesi beni üzüyor incir ve kuru kayış bir süre yerdi püre yapardım yerdi ama artık onu bile parmağıyla itiyor yemek istemiyor rahatlatmıyor
G

Gülcan Ş.

11 Ağustos 2026 09:47
Elif
Yeğenimde kabızlık sorunu ileri boyutta oluştu. Hergün dulcosoft şurup içiyor ama yinede beslenmeye dikkat edilmediği takdirde hemen kendini hatırlatıyor. Poposunda biri derin olmak üzere 2 çatlağıda var. Kanaması dahi oldu.Abur cubur ve beyaz unlu gıdalar kesinlikle bir süre vermeyin ve her gün oturma banyosu yaptırın. Poposunu da bol bol kremleyin. Bu süreçte en iyi deneyimlendiğimiz şey diyetine kararlılıkla uymak oldu.
Günde bir yada iki kez su banyosu yapıyordum artık üçe çıkartım kremlerini günde 3 yada 4 kez kullanıyorum miralax saşesi vermişti doktor onun dozunu da yüksek tuttum bakalım inşallah iyileşir Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir