8 Aylık Kabızlık

48 görüntüleme
B

Beyza A.

11 Eylül 2025 17:16
Merhaba kızım 8 aylık mama kullanıyoruz, günde 2 öğünde ek gıda veriyorum. sabah irmikli meyveli kaşık maması şeklinde hazırlıyorum 2. öğünü de sebze çorbası şeklinde. kabak havuç patates. zeytinyağı kullanıyorum. alerjik bir bebek olduğu için gıda yelpazemizde zaten çok dar ve kabızlığa sebep olacak kadar katı gıda almıyor. ne yapmam lazım 😔
D

Damla H. ..

13 Eylül 2025 10:43
Bizim doktorumuz irmiği hiç önermedi kabızlık yapabileceği için belki o durumu değiştirebilirsiniz bir de su içme durumu önemli su içmiyorsa ne yerse yesin yine kabız oluyor
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

15 Eylül 2025 09:12
Merhaba; irmik yerine yulaf deneyebilirsiniz. Kabak kabızlığa iyi çözümlerdendir. Mevsim itibari ile mor erik gibi bağırsak hareketlerini artıracak meyvelerden de faydalanabilirsiniz. Bazı bebeklerde  içeriğinden dolayı patates kabızlık yapabiliyor, patates yerine tatlı patatesi deneyebilirsiniz 
B

Beyza A.

15 Eylül 2025 09:14
evet bende irmik yerine yulaf unu aldım mor erik püresi yaptım inşallah zamanla düzelir. teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir