8 Aylık Ek Gıda

88 görüntüleme
G

Gülşen A.

17 Aralık 2025 07:24
Merhaba, bebeğim 8 aylık yeni oldu. Ana besinimiz hala anne sütü.
6. Ayda tadımlara başladık ancak tam tadım zamanı maalesef suçiçeği oldu ve hemen ardından viral hastalıktan tekrar ateşi çıktı vs nerdeyse 1 ay hastalıkla geçti ve sevdiği keyifle tadına baktığı yediği her şeyden uzaklaştı yemez oldu. Ağzını kitliyor kafasını sallıyor. O dönemde doktorumuz hero babynin pirinç unlu meyveli toz karışımlarından önermişti mama gibi sabahları ondan veriyordum hasta olduğundan ancak hastalık geçti hiçbir meyveye yoğurda dediğin gibi ilgisi kalmadı. Ben de yumurtanın sarısı labne ve avokadoyu o toz mamanın içine karıştırıp veriyordum ama büyük ihtimalle yumurta alerjisi var ne zaman yumurta yese kusuyor. Yumurtayı kestim sorun çözüldü. Şu an dr önerisiyle 9. Aya kadar 2 öğün beslenme yapıyoruz sabahlaro hero baby toz mamayı akşamlarıda kıymalı ilik sulu sebze çorbası içiyor. Ne tarhana ne mercimek hiçbirini kabul ettiremedim.
Henüz dişleri yok hem katı gıdaya nasıl geçecek hem de bu çeşitliliğe kapalı durumundan nasıl kurtulacağız bilemiyorum.

Kıyamlı tarhana, mercimek(içine havuç tatlı patates vs koyarak denedim) kahvaltı için organik pirinç unu vs ile kendim meyve koyarak mama yapmayı denedim asla kabul etmiyor.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Uzun oldu biraz kusura bakmayın🙏🏻
G

Gülşen A.

17 Aralık 2025 07:31
@Fatma Atagün merhaba fatma hanım, yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum🙏🏻
S

Seher G.

17 Aralık 2025 07:39
Merhabalar;yaşadığınız durum gerçekten zor ve üzücü ama herşeyden önce bebekler de alışkanlık biz yetişkinlere göre daha çabuk olur.9.aya kadar hala tadım dönemi olduğunu lütfen atlamayın.anne sütü ona yeterli oluyordur.tarhana içinde çok fazla domates olduğu için vermeyi diğer aylara öteleyenilirsiniz.size önerim ekgıdaları karıştırarak değil tek tek vermeyi deneyin.örneğin yulaf unu içine bir çimdik tuz bir iki damla zeytin yağı.hazırladığınız ek gıdayı bebeğe yatarak karnı doysun diye vermeye çalışmayın.sizinle beraber sofraya otursun siz yerken sizi izlesin sizinle beraber yesin.hemen eski düzene dönmesini beklemek yerine yeni ek gıdaya geçmiş gibi davranırsanız sorun çözülecektir.içsadece sabır edin ve kendinize stres yapmayın
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

17 Aralık 2025 20:38
Merhaba; hala ana besininiz anne sütü olduğu olduğu için endişe etmeyin. Önce bir kan tahlili yaptırıp herhangi bir vitamin mineral eksikliği kaynaklı mı bu sorunu yaşıyorsunuz onu kontrol edin. Eksiklik varsa takviye kullanmaya başladıktan 2-3 hafta sonra yavaş yavaş düzelecektir. Hazır mamayı kesip bebeğinize ısrarcı olmadan hemen baştan tadımlara başlayın. Yemek süreniz 30 dk yı geçmesin ve mutlaka onunla beraber siz de bir şeyler yemelisiniz. Burda en önemli şey bir şey yemedi diye endişelenip ısrarcı olmak ve bebekte bu durumu kalıcı hale getirmek. Ana öğün harici küçük ara öğünleri de azaltmanızı öneririm. Ek gıda reddine dair yazım hem burda hem instagram sayfamda var. Orda yönlendirici noktalar bulabilirsiniz. 🌸

https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir