8 Aylık Bebekle Ekgıda

168 görüntüleme
E

Esra A.

7 Mayıs 2026 02:01
Bebeğim 8 aylık anne sütü almıyor. 5. Ay civarında ekgıdaya başladık başta püreler hazırladım sonrasında muz ve irmikten dolayı kabız oldu ve ekgıdayı reddetti. 2-3 haftadır memleketimdeyim ve bebeğim kalabalık masalara oturuyor. Ekgıdaya hevesi olmaya başladı. Ama bu seferde püre çorba kıvamlı şeyler istemiyor. Çorbasına ekmek bandırıp veriyorum bayılarak çiğniyor vermediğimde de ağzında bişey varmış gibi çiğniyor. Makarna vs uzatınca istekle ağzını açıyor ama çorba uzatınca açmıyor. Ekmek için de erken ama çok istekli ne yapacağımı şaşırdım
G

Gülüş ..

7 Mayıs 2026 05:04
Bence erken diye birşey yok yemek yemek keyif işi ver çocuğa yesin bu benim fikrim hoş oturup kaselerde ekmek yemeyecek
E

Esma T.

7 Mayıs 2026 05:24
Günde bir dilim tam buğday ekmeği yiyebilir bebek 8 aylık olmuş sonuçta doktorumuz öyle dedi bize
Damla B.

Damla B.

7 Mayıs 2026 06:10
Benim kızım da sulu kıvamlı şeyleri yemiyordu. Çorbayı bile neredeyse püre kıvamında yapıyordum. Makarna köfte patates ve sebzeleri elinde yemeyi seviyor ve çiğnemek hoşuna gidiyordu. Sıvı şeyleri ağzından tutmakta zorlanıyor bebekler endişe etmeyin bırakım çiğnencek şeyler yesin. Gün geçtikçe tüm yemekleri daha kontrollü yiyorlar 
E

Esra A.

7 Mayıs 2026 08:04
Gülüş
Bence erken diye birşey yok yemek yemek keyif işi ver çocuğa yesin bu benim fikrim hoş oturup kaselerde ekmek yemeyecek
Teşekkür ederim tahin pekmez vb şeyleri de ekmek sayesinde yedirebiliyorum minik minik ekmeği banıyorum anca öyle yiyor ekstra vitaminli çorbaları kaşık kaşık içiremiyorum anca ekmek banarak
E

Esra A.

7 Mayıs 2026 08:04
Esma Tiril
Günde bir dilim tam buğday ekmeği yiyebilir bebek 8 aylık olmuş sonuçta doktorumuz öyle dedi bize
Teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu
E

Esra A.

7 Mayıs 2026 08:05
Damla Beşir
Benim kızım da sulu kıvamlı şeyleri yemiyordu. Çorbayı bile neredeyse püre kıvamında yapıyordum. Makarna köfte patates ve sebzeleri elinde yemeyi seviyor ve çiğnemek hoşuna gidiyordu. Sıvı şeyleri ağzından tutmakta zorlanıyor bebekler endişe etmeyin bırakım çiğnencek şeyler yesin. Gün geçtikçe tüm yemekleri daha kontrollü yiyorlar 
Benim kızım eline versem de pek ağzına götürmüyor nadiren 1 2 götürüyor atıyor ama benim vermemi bekliyor yemek çorba suyuna banarak kaşıkla verdiğimde ağzını açmıyor
G

Gülüş ..

7 Mayıs 2026 08:06
Esra Akçay
Teşekkür ederim tahin pekmez vb şeyleri de ekmek sayesinde yedirebiliyorum minik minik ekmeği banıyorum anca öyle yiyor ekstra vitaminli çorbaları kaşık kaşık içiremiyorum anca ekmek banarak
Anadolu bebesi ekmeksiz olmaz annesi 🥰sıkma canını yiyor çok güzel işte yesin de
E

Esra A.

7 Mayıs 2026 08:07
Gülüş
Anadolu bebesi ekmeksiz olmaz annesi 🥰sıkma canını yiyor çok güzel işte yesin de
Teşekkür ederim ♥️ aslında hoşuma gitmişti çiğnemeyi öğrenmesi beni zorlamadan katı gıdaya alışması ama kaka yapmayı azalttı dedim acaba fazla mı yüklendim ekmek vererek ama dediğim gibi vermediğim de ağzı boşken çiğneme hareketi yapıyor baya baya çiğnemek istiyor
G

Gülüş ..

7 Mayıs 2026 08:08
Esra Akçay
Teşekkür ederim ♥️ aslında hoşuma gitmişti çiğnemeyi öğrenmesi beni zorlamadan katı gıdaya alışması ama kaka yapmayı azalttı dedim acaba fazla mı yüklendim ekmek vererek
Zeytinyağı kullan ya da erik püresi vs duymuştum onları ver kabız olmasın suyunu da ver
E

Esra A.

7 Mayıs 2026 08:13
Gülüş
Zeytinyağı kullan ya da erik püresi vs duymuştum onları ver kabız olmasın suyunu da ver
Su içmeyen bebem katı gıda ile su içmeye başladı zeytinyağ mamasına katıyorum püre yemediği için onları da yumuşatıp dilim şeklinde vereceğim teşekkür ederim yorumlarınız için 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir