8 Aylık Bebek Ocean Microfer Demir Damlası Kaç Damla Olmalı
56 görüntüleme
M
Mervee
28 Şubat 2026 10:43
Merhabalar. Ben daha önce doktorun önerdiği sidefer demir damlasını kullanıyordum ama daha sonra kendim ocean microfer damlasına geçtim ama bunun içerisindeki demir oranı yüksek olduğu için kaç damla vermeliyim bilmiyorum bebeğim 8 buçuk aylık. 8 kilo boyu 70 cm. Ocean kullananlar yazabilir mi önceden kilosuna göre kullanıyordum şimdi demir oranı yüksek olduğu için kaç damla kullanmalıyım
N
Nurşah K.
28 Şubat 2026 10:47
Doktorum ocean microfiber damla verdiğinde 1 ml ver demişti 1 ml( 18-20 damla) yapıyor. Bebeğim o zaman 8,5 kiloydu. Yani bu da kilo başına 2 damla oluyor. Şu an bestiron kullanıyorum onu da aynı şekilde kullanıyorum
M
Mervee
28 Şubat 2026 10:55
İçinde damlalık var o damlalığa göre bir ml nasıl 18-20 damla yapıyor anlamadım ben damlatarak veriyorum 4 ml oluyor nerdeyse
B
Buket ..
28 Şubat 2026 11:40
Yanlış hatırlamıyorsam ocean 1mlde 7mg demir var koruyucu doz içinde kilo başına 1mg demir olması gerekiyo yani 1mlin biraz üstünde vermeniz lazım ben böyle biliyorum ve o şekilde veriyorum doktora sormanızda fayda var damla hesabı uygulanan basınctan dolayı doğru sonuç vermiyo
M
Mervee
2 Mart 2026 15:19
Tamam teşekkür ederim