8 Ay Uyku Sorunu
95 görüntüleme
S
Sena S.
2 Ağustos 2025 17:32
Merhabalar, bebeğim 8 ay 7 günlük ve yaklaşık 1 haftadır gece uykuları çok değişti. Normal şartlarda gece boyunca 2-3 kez meme emmek için uyanan bebeğim şimdilerde saat başı bazen yarım saatte bir uyanmaya başladı. İlk başta artan sıcaklara bağlamıştık ama şimdi hem hava serinledi hem de odasını nispeten daha serin tutuyoruz.
Geçici bir durum mudur? Normal düzenine dönmek için ne yapmamız gerekir?
Geçici bir durum mudur? Normal düzenine dönmek için ne yapmamız gerekir?
L
Latife
2 Ağustos 2025 18:48
8. Ayda uyku gerilemesi mevcut 🙏🏻 geçici bir süreç sabırla geçmesini beklemeniz gerekir. Tıpkı 4. Ay gibi farkındalığın artmasıyla uyku geri plana itiliyor bu ayda da
A
Ayşe G.
3 Ağustos 2025 20:15
8ay 23 günlük bebeğim yatağında hiç uyumuyor desem yeridir diş sancılarıda başladı tuz biber oldu uyutmaya çalışırken ben uyuyup kalıyorum yatağına nasıl çalıştıracağım bilmiyorum
S
Sena S.
4 Ağustos 2025 05:08
Şu anda ağrısı olduğu için ekstra zor olabilir ama ben de yatağa yatıramadığım dönemşerde kucağımda uyuduktan sonra 5-10 dakika kadar iyice dalmasını bekleyip ondan sonra yatırıyordum. Bu şekilde derin uykuya geçtiği zaman yatırması biraz daha kolay oluyor. Böyle böyle alıştıri diyebilirim ama huzursuz olduğu zamanlarda kucağımdan ayrılmak istemiyor
Fatma U.
Uzman Psikolog
4 Ağustos 2025 06:58
8 ay 7 günlük bebeğinizin son bir haftadır gece uykularının saat başı veya yarım saatte bir olacak şekilde bozulması, 8-10 ay arasında görülebilen bir uyku gerilemesine işaret etmektedir. Bu dönemde bebekler büyük gelişimsel adımlar atar (emekleme, sıralama, nesne devamlılığı gibi), bu da onların uykusunu etkileyebilir. Bu durum genellikle geçicidir.
Bebeğinizin uyanıklık sürelerini yaşına uygun olarak ayarlayarak aşırı yorulmasını engelleyin. Gece uyandığında, her seferinde hemen emzirmek yerine, önce sırtını okşayarak veya ninni söyleyerek kendi kendine tekrar uykuya dalmasını teşvik etmeye çalışın. Tutarlı bir uyku rutini sürdürmek ve bebeğinizin kendi yatağında uykuya dalma becerisini desteklemek, bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olacaktır. Sabırlı olun; bu süreç genellikle birkaç hafta içinde düzelir.
Bebeğinizin uyanıklık sürelerini yaşına uygun olarak ayarlayarak aşırı yorulmasını engelleyin. Gece uyandığında, her seferinde hemen emzirmek yerine, önce sırtını okşayarak veya ninni söyleyerek kendi kendine tekrar uykuya dalmasını teşvik etmeye çalışın. Tutarlı bir uyku rutini sürdürmek ve bebeğinizin kendi yatağında uykuya dalma becerisini desteklemek, bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olacaktır. Sabırlı olun; bu süreç genellikle birkaç hafta içinde düzelir.