8 Ay 3 Günlük Ek Gıda İstemiyor

130 görüntüleme
D

Dilan T.

17 Temmuz 2025 10:18
Bebeğim 35 haftalık şu an ne verirsek ağzı kapalı açmıyor zorladığımızda da ağlıyor belli şeyler bar su yoğurt ve çorba başka bir şey yemek istemiyor instagramda orada burada bebeğimin 3 ana öğünü 2 ara öğünü şeklinde paylaşımları gördükçe yetemediğimi düşünüyorum ne yapmalıyım 😔😔
Nira D. Z.

Nira D. Z.

17 Temmuz 2025 10:30
Merhaba , kimseyle kendiniz kıyaslamayın şuan canı yemek istemiyor. Emin olun yemek istese bacaklarınıza sarılır yemek ister. Emziriyormusunuz bilmiyorum ama sütünüzle gayet mutlu şuan. Zaten 10 kilo bir bebek bir yemek kaşığı ile doyar midesini kendinizle kıyaslamayın.
Zorlamayın ben kızım 1 yıl 3 aylık hala bir düzen oturtamadım sabah kahvaltımız var akşam yemeğimiz nettir aralarda canı ne isterse onu veriyorum şuan fav ayran,
Akşamda yemiyor bazen diş sancısı vs olduğunda hiç zorlamıyorum emziriyorum ve uyuyor. Kendinize bunu yapmayın birakın instamomları, iki lokma yerken cekiyorlar videoları her bebek bir değil. Kilosu ve boyu normalse bırakın keyfi nasıl isterse öyle yaşasın. Aç olsa durmaz zaten bunu sakın unutmayın.
H

Hülya G. ..

17 Temmuz 2025 10:59
8 aylık bir bebek henüz tadım döneminde. Öğünlerini maksimum 6 tatlı kaşıgi olarak düşünürseniz daha sağlıklı olur. Tadına bakması bile yeterli sizin için. 1 ay sonra doyuyor mu diye düşünmelisiniz. Benimki 22 aylık olacak hala bazı günler öğün atlatiyor. Doktorumuz 3 ana 1 veya 2 ara öğün ver demişti ama bazı günler ana öğünleri bile tamamlamıyor. Ve emin olun bebeklerin büyük kismi böyle. Çok nadirdir iştahla fazlaca yemek yiyen çocuk. Ben de sizin gibiydim instagramda alternatif tarifler ararken bu videolar canimi çok sıkmaya başladı bundan dolayı hiçbirini takip etmiyorum artık. Kafam rahatladı :) akisina bırakın zaman oturacaktır inşallah 🙏
D

Dilan T.

17 Temmuz 2025 13:00
Emziriyorum bebeğimi boyu kilosu da gayet iyi çok şükür aylık kontrollerinde hatta önden bile gidiyor aslında ama ek gıda konusu her annede olduğu gibi bizde de dert maalesef kendim sağlıkçı bir anneyim hatta ama insanın çocuğu söz konusu olunca okunan okullar bilgiler bir anlam ifade etmiyormuş önceden daha hevesliydi ne versek yiyordu sofraya atlıyordu ama şimdi hiç öyle değil o yüzden üzüldüm teşekkür ederim destek yorumlarınız için
G

Gözde Y.

17 Temmuz 2025 15:44
Dilan hanım şuan bende aynı şeyi yaşıyorum ve hani sabrımın tükendiği noktadayım şimdiye kadar güzel güzel yiyordu 8 aylık olduk daha yeni dediğiniz gibi ağzını açmıyor çığlık atıyor bende kahvaltılığı ve meyve pürelerinden başka çorba vs yediremiyorum
D

Dilan T.

17 Temmuz 2025 16:01
Annelik delilik diye boşa dememişler cidden hepimiz aynı anda aynı şeyleri yaşayıp hissediyoruz hepsi geçecek inşallah ama geçme sürecinde zorlanıyoruz işte bir arkadaşımın çocuğunun çoklu besin alerjisi vardı o yüzden hiçbir şey yediremiyordu ve 1.5 yaşına kadar sadece emzirdi çocuğu şimdi gayet sağlıklı akıllı ve yemeğini de yiyor fazla kasıyoruz maalesef bir ebenin paylaşımında şeyi okumuştum çocuklarınız ömründe sadece 2 sene anne sütü gibi bir mucize alabilecek bırakın içebildiği kadar içsin ( kendisi mamayla beslemek zorunda olduğu için ek gıdaya çok hızlı geçmişlerdi bizim gibi olanlar içinse yavaş gidin acıkırsa doymazsa zaten yer demişti)
G

Gözde Y.

17 Temmuz 2025 16:30
Dilan hanım benim kızım 4 aya kadar anne sütü içebildi sonra sütüm kesildi şimdi mama içiyoruz yani korkum şu ek gıdayı reddediyor şuan yemek seçiyor desem daha doğru büyüdükçe normal yemeğe tam anlamıyla geçebilecekmi onu düşünüyorum
Nira D. Z.

Nira D. Z.

17 Temmuz 2025 16:47
Anne olarak herşeyi fazla düşündüğümüz için hatayı yada olmayan eksiği kendimizde arıyoruz. Kızım 6 ay ila 8 ay arası çok güzel yedi sonra 8 ila 11 ay arası kesildi hiç zorlamadım akışına bıraktım şuan 15 aylık ve olması gerektiği gibi . Bazen bizimde biraz durup onların yol almasını beklememiz gerekiyor. Sabırla.
H

Hülya G. ..

17 Temmuz 2025 17:19
Evet kesinlikle bir geçiş dönemi oluyor. Benim oğlum da 6. Ayinda çok hevesliydi herseye ağzını açardı 3-4 ay sonra yememeye başladı bir süre zorla vermeye çalıştım sonra duzelmisti ama şimdi bir aydır sanırım havalar çok sıcak olduğu için yemek istemiyor ağlıyor. Dönem dönem normal olan şeyler. Diş sancısı hava durumu hastalıklar Hersey etkileyebiliyor. Anne olarak endişeleniyoruz tabiki
D

Dilan T.

17 Temmuz 2025 18:03
İlk doğduğu günden beri hepimizin üstünde olan en büyük etki yetememekmiş onu öğrendim gerçek manada. Süt içerse içer içmezse mama içer onu da içmezse yemek yer zaten hepimiz bebektik hiçbirimizin annesinin bu kadar detaylı düşünmediğine eminim dünyanın bazı yerlerinde hiç bizim imkanlarınıza sahip olmayan insanlar var ve bir şekilde yine büyütüyorlar çocuklarını gerçekten kasmamak rahat olmak ve bebeğe göre hareket etmek en güzeli benim oğlumda muhtemelen hem sıcak hava hem diş ağrısı etkisinde 3-4 gündür huyu bile değişti ama ben hatayı kendime aradım kendimi suçladım halbuki gerçekleri bildiğim halde bile bile yaptım bunu ama çok sık kullandığım bir cümle var arkadaşlarıma karşı bu dünyaya bir kere daha gelseydim BABA olarak gelmek isterdim diye Ahahahaha 🤣🤣
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

17 Temmuz 2025 21:25
Birincisi sadece mükemmel kısımları gösteren o sayfaları engelleyin çıkmasın karşınıza. İnsanı yetersiz hissettirmekten başka faydaları yok. İkincisi ayına göre bebeğinizin 3 ana 2 ara öğün gibi bir ihtiyacıda yok. 2 kesin öğünü olması yeterli keza 9.aya kadar ek gıda beslenmesinin yaklaşık %30 u 9-12 ay %50 gibi düşünebilirsiniz. Yani ısrar etmeyin yemiyor diye korkmayın telaşlanmayın kendi haline bırakın denemek isterse denesin bazen bir lokma bazen bi kaç kaşık amaç beslenmeyi öğrenmesi. Siz bir kaşık yedi diye strese girip ısrar ederseniz ilerde daha da zorlanacağınız besin reddi/ seçicilik sorunlarına zemin oluşturmuş olacaksınıx

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir