8 Ay 16 Günlük, Kahvaltı Sorunu

81 görüntüleme
M

Merve B.

8 Ocak 2026 08:11
Merhaba, oğlum 8 ay 16 günlük. Ek gıda sürecinde 3 ana öğün 1 ara öğün olacak şekilde besleniyor. ( sabah kahvaltı, öğlen çorba, ikindi meyve-yoğurt, akşam yemek) sabah kahvaltısı dışında diğer öğünleri iştahla yiyor ancak kahvaltıyı 1 gün güzel yapsa 3-4 gün birkaç kaşıktan sonra istemiyor. Bu süreci nasıl yönetebilirim ? Kahvaltılarını olabildiğince çeşitli hazırlıyorum ama yine de kahvaltıdan çok hoşlanmıyor gibi.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

8 Ocak 2026 08:28
Merhaba; 10 aylık oğlum kahvaltı-ara-akşam (2 ana 1 ara)+formül alıyor. Besin çeşitleri arttıkça bizimde kahvaltıda birazcık istememe durumu oluyor. Salatalık çok seviyordu şuan yediremiyoruz istemiyor mesela. Açıkcası uzman değilim ama bu katı gıda sürecinde 1 yaşına kadar çok ısrarcı hareket etmemek gerekiyor çünkü bu adı üstünde ek gıda anne sütü ve formüle destek gibi ki her ikiside olmasa bile yine 1 öğünde isteksiz olması sizi endişelendirmesin kahvaltı öğününü sevmeyebilir ☺. Tanıma-keşfetme-deneme dönemi malum. Bir kaç kaşık yiyorsa yiyor kabul etmelisiniz çünkü yiyor, bizim gibi düşünün her gün iştahla beslenmiyoruz ya da her öğüm☺ eğer bebeğinizin özelinde doktorunuz beslenme ya da kilo konusunda size bir şey demediyse endişe etmeyin hiç. Belki çok çeşitli hazırlamanızda besinlerin birleşin verdiğin lezzetten dolayı sevmiyordur. Mesela yumurta ve salatağı aynı anda yemek istemiyor oğlum açıkcası bende yemek istemiyorum balık gibi bir tadı oluyor ☺
M

Merve B.

8 Ocak 2026 17:45
@İlsu Olcahan Kantarcılar çok teşekkür ederim zaman ayırıp yanıtladığınız için. Dediklerinize dikkat edicem haklısınız biraz erken endişeye kapıldım sanırım. Bu arada ben de salatalık ve yumurtayı aynı anda tüketmekten hoşlanmam 😅
İlsu O. K.

İlsu O. K.

8 Ocak 2026 19:02
@Merve B. ne demek inanın siz ne kadar rahat ve endişenizi minimum tutarsanız bebeğinizde o kadar rahat büyür. Endişe etmek anneliğin temeli ama biraz bebişlerede izin vermek gerek . Sağlıkla büyüsün ☺🙏🏻🌸
B

Berivan B. S.

8 Ocak 2026 19:22
Merhaba oğlum 8 ay 12 günlük diş çıkarmadı henüz ama ara ara nedensiz ağlıyorve ek gıda sürecimiz çok kötü 6. Aydan itibaren uğraşıyorum ama hiçbir şekilde yemiyor ek gıda yemedıgı gbi şuanda mama da yemiyor ne yapacağımı bilemiyorum iki gün oldu mama reddide su dışında agzını açmıyor sizce çözüm yolu bulabilir miyim ..
İlsu O. K.

İlsu O. K.

8 Ocak 2026 20:08
@Berivan Bakır Süren Merhaba; açıkcası eğer bebeğim 1 yaş öncesi anne sütü ya da formül alıp katı gıdayı almıyor olsa çok endişelenmezdim elbette çözüm yolu bulmak gerekirdi bazen duyusal hassasiyet olabiliyor,hazır bulunmuyor oluyor gıdaya ya da istemeyebiliyorlar, tok oluyor vs ama illa ki çözüm bulunuyor bir beslenme uzmanı görüşü alırdım. Fakat sizin söylediğiniz direk beslenme reddi gibi öncesinde beslenip iki gündür beslenmiyorsa "hiç" o zaman bir çocuk doktoruna giderdim. Az ile hiç'i de ayırmak lazım yani 1 kaşık-bir kaç yudum bile beslenmemek hiç bunları alıyor ise az diye düşünürüm. Hiç durumunda mutlaka doktora danışırım az durumunda gözlem yaparım diş sancısı olabilir,midesi ağrıyor olabilir, iştah azlığına kusma ishal eşlik ediyor mu diye bakarım, uykuları nasıl,gün içinde keyfi nasıl,ateş ya da başka bir sorun var mı buna bakardım,bir kaç günden uzun iştahsızlık varsa yine doktora danışırdım bazen enfeksiyon durumlarındada beslenme reddi olabiliyor diye. Bebeğiniz aslında nedensiz ağlamıyordur siz sadece sebebin ne olduğunu daha bulamamş olabilirsiniz bu da çok normal hepimiz dönem dönem böyle şeyler yaşıyoruz ☺🫂
B

Berivan B. S.

9 Ocak 2026 07:03
@İlsu Olcahan Kantarcılar teşekkür ederim doktor görüşü aldım muayene etti aslında iştah açıcı şurup verdi hala isteksiz ağzını açmıyor aslında doktorlarda bir şekilde verilmeli o yolu da anneye bırakıyor tv hariç ..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir