7ay 28 Günlük Bebek İçin Yumurta Beyazı

164 görüntüleme
T

Türkan K.

3 Şubat 2026 11:40
Merhaba sevgili anneler fikrinize ihtiyacım var pediatri doktorumuz bir yaşını tamamlayana kadar yumurtanın sadece sarısını verebileceğimizi söylemişti. Ancak başka bir çocuk doktoru sekizinci aydan itibaren yumurtanın beyazını vermeye başlayabilirsiniz dedi kafam çok karıştı bazı anneler yediriyor bazı anneler yedirmiyor sizler yumurtanın beyazını yedirmeye kaçıncı ayda başladınız eğer bir sakıncası yoksa yok yere proteinden eksik kalsın istemiyorum oğlumun
B

Buket ..

3 Şubat 2026 12:22
Bende 9. Ay diye biliyordum hatta bekleyecektim ama anneannem 7. Ayinda yedirdi az miktarda , problem olmayınca zamanla miktarı arttırarak verdim suan 9 aylık 1 tam yumurta yiyor her gün
E

Elif N.

3 Şubat 2026 12:41
Ben de çok kararsızdım. Beeğimde şuana kadar alerjik bir durum yaşamadım. Be de 7 ay 15 günlüktü tahminen verdim. Osman hoca 1 yaşa kadar verilmemesi gereken tek besin bal diyor. Başka doktorlar da farklı şeyler söylüyor. Doktorlar şimdi bir şeyi yasak derse birkaç sene sonra bu değişebiliyor. Osman hocanın açıklaması bana mantıklı geldi. Çilek, domates ne gelirse denemeyi düşünüyorum.
E

Elif N.

3 Şubat 2026 12:44
Bir de besinleri erteledikçe çocuklar denemek istemiyor sanırım. Biraz akışına bırakınca ben de rahatladım. Bal, şeker, tuz dısnda olabildiğince organiğini vermeyi ve çeşitli tatlar sunmayı amaçlıyorum. En büyük amacım bir damak tadı oluşsun.
M

Mehves

3 Şubat 2026 12:53
Ben 7 aylıkken vermeye başlamıştım bi zararı dokunmadı alerjide yapmadı Dr da o zamanlarda önermişti. Zaten bi aşı var sanırım. beyazına alerjisi varsa o aşıyı yapmayacağız demişti hemşiremizde
B

Buket ..

3 Şubat 2026 18:46

Elif Nartgün

Ben de çok kararsızdım. Beeğimde şuana kadar alerjik bir durum yaşamadım. Be de 7 ay 15 günlüktü tahminen verdim. Osman hoca 1 yaşa kadar verilmemesi gereken tek besin bal diyor. Başka doktorlar da farklı şeyler söylüyor. Doktorlar şimdi bir şeyi yasak derse birkaç sene sonra bu değişebiliyor. Osman hocanın açıklaması bana mantıklı geldi. Çilek, domates ne gelirse denemeyi düşünüyorum.

Osman hocanın dediği çok daha mantıklı geliyor banada ,1 yaşına kadar tatmadigi şeylerin reddi yaşanabiliyormus
Y

Yurdagül Ö.

4 Şubat 2026 08:34
biz de daha denemedik ama dün 6. Ay aşısına gittik 9. Aydaki aşıya gelirken yumurtayı hem sarısı hem beyazı olarak denemiş olmamız gerektiğini söyledi ebe. Her hangi bir alerjisi yoksa asm de yapılabilir dedi. Sanırım 9 . aydan önce başlanabiliyor ki böyle söylüyorlar diye düşünüyorum
O

Ozlem

4 Şubat 2026 08:48
9. Ay aşısına gitmeden önce ebe 1 hafta önceden beyazını vermeye başlayın demişti aşıda gelişebilecek alerji açısından içeriğinden kaynaklı. ben 8.5 aylıkken vermeye başladım
T

Türkan K.

7 Şubat 2026 19:32
Hangi aşıdan bahsediyorsunuz acaba bizim ebemiz henüz böyle bir bilgi vermedi. Mart ayında 9. Ay aşımız
O

Ozlem

7 Şubat 2026 19:40

Türkan Kılıç

Hangi aşıdan bahsediyorsunuz acaba bizim ebemiz henüz böyle bir bilgi vermedi. Mart ayında 9. Ay aşımız

Kkk aşısı
Y

Yasemin K.

8 Şubat 2026 09:38
Ben 6. Ayda hem beyaz hem sarı birlikte verdim alerjik olduğu için beyazda bekleyin diyarlar ama ayrı ayrı ikisine de 3 gün kuralı uygulayıp başlamıştım vermeye. Ve şu an 8. Aya girecek düzenli yumurta yiyor
T

Türkan K.

11 Şubat 2026 23:55

Yasemin Koç

Ben 6. Ayda hem beyaz hem sarı birlikte verdim alerjik olduğu için beyazda bekleyin diyarlar ama ayrı ayrı ikisine de 3 gün kuralı uygulayıp başlamıştım vermeye. Ve şu an 8. Aya girecek düzenli yumurta yiyor

Maşallah şifa olsun inşallah 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir