7,5 Aylık Ek Gıda
110 görüntüleme
A
Aslı O.
15 Mart 2026 13:02
Bu aylarda özellikle yemesi gereken bir ölçü var mı çünkü bazen 1-2 Güzelçiçek tatlı kaşığı kadar yiyor bazen maksimum bir yemek kaşığı yiyor bazen de hiç yemek istemiyor ben zorla da olsa veriyorum siz böyle bir durum yaşıyor musunuz geçici midir düzelir mi mesela yogurdu çok seviyor yani ortalama bir küçük kase dolusu yogurdu yiyor ama Yemeklerde bir problem yaşıyoruz
E
Ebru Ç.
Premium Üye
15 Mart 2026 13:06
Sanırım osman hoca max 6 tatlı Kaşığı demişti, ama benimki de bazen bir tablo Kaşığı yiyor bazen yumurtasının yarısını yiyor bazen ceyreğini bile yemiyor zorlamıyorum ben de yemiyorsa iki kere daha deneyip emin oluyorum yemeyecek sonra bırakıyorum bilmiyorum ama doğru mu yanlış mı yapıyorum aşırı çeşit de yapamıyorum mesala instagramda gördüğüm sayfalar gibi ona da vicdan azabı çekiyorum
R
Rumeysa D.
15 Mart 2026 14:23
1 yaşına kadar doyma beklentisi olmamalı. Amaç az da olsa yemesi diyor doktorlar. Ama zorlamanızı hiç önermem çünkü besin reddi yaşamanız olası. Benim oğlum şu an 21,5 aylık şu an bile yemek istemezse zorlamıyorum. Ama yemek saatlerimiz bellidir. Az yerse 1 2 saat sonra meyve veya yoğurt sunuyorum. Çünkü aslında onlar da bizim minyatür halimiz nasıl ki bazen de bizler de az veya çok yiyebiliyoruz.
R
Rumeysa D.
15 Mart 2026 14:27
Sanırım osman hoca max 6 tatlı Kaşığı demişti, ama benimki de bazen bir tablo Kaşığı yiyor bazen yumurtasının yarısını yiyor bazen ceyreğini bile yemiyor zorlamıyorum ben de yemiyorsa iki kere daha deneyip emin oluyorum yemeyecek sonra bırakıyorum bilmiyorum ama doğru mu yanlış mı yapıyorum aşırı çeşit de yapamıyorum mesala instagramda gördüğüm sayfalar gibi ona da vicdan azabı çekiyorum

Emel C.
15 Mart 2026 14:55
Bebeğim 11 aylık olacak canı ne kadar isterse o kadar yiyor bazen hiç yemiyor zorlamayın doymaz zaten suan yediğiyle ne yerse kardir diye bakın bence

Emel C.
15 Mart 2026 14:57
E
Ebru Ç.
Premium Üye
15 Mart 2026 15:19
Hiç vicdan azabı çekecek bir durum yok bence ben ayrı yemek bile yapmıyorum kendimize ne yemek yaptıysam tuzsuz baharatsız ayirip onu yediriyorum instamom’lar kapatilsin 😂
E
Ebru Ç.
Premium Üye
15 Mart 2026 15:22
İnstagram sayfalarına gerçekten bakıp kendinizi üzmeyin çoğu izlenme için kurgu videolar. Çünkü bakıyorsunuz bebekler yetişkin porsiyonu yiyor bu onlar için hiç uygun değil. Kabızlık riski çok fazla. Ben şahsi instagram hesabımı kapattım sırf böyle hesaplar yüzünden çünkü gerçekten insanın psikolojisini bozuyor. Bir de naçizane sizin yemek kültürünüz nasılsa çocuğunuza da o şekilde yapmanızı öneririm. Çünkü 1 yaş sonra zaten sofra çocuğu olmaları gerekiyor.

Emel C.
15 Mart 2026 15:22
Cidden zaten kendimize zor yemek yapıyorum bir de farklı farklı yapamıyorum ama aynı şekilde düşünenler olduğunu görünce bi iyi hissettim teşekkür ederim bende sofrada ne varsa ondan vermeye çalışıyorum baharatsız sonra kimse özel yemek yapmayacak sonuçta belli bir yaştan sonra haklısınız
Yükleniyor...