7.5 Ay Ek Gıda Reddi

264 görüntüleme
Ş

Şeyma Z.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 21:15
Bebeğim 7. Ayına kadar bi şeylerin tadına bakıyor beğendiğini biraz daha yiyordu. Son 1 haftadır su dahil her şeyi tükürüyor ve ilk tadımı yapmak dahi istemiyor. Salatalık sevdiği için içindeki yumuşak kısmından sadece onu ve arada biraz çorba verebiliyorum bu aylarda ek gıda reddi normal mi
S

Sevilay A.

27 Ağustos 2026 21:58
Benim kızım 10 aylık olacak hala reddediyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Ağustos 2026 22:09
Ek gıda reddi 7.5 aylık bebeklerde görülebilir. Bu durum bazen geçici olabilir.

Bebeklerde ek gıda reddi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bunlardan bazıları:

1. Diş çıkarma: Diş çıkaran bebeklerde uyku düzeni ve beslenme düzeni değişebilir.
2. Hastalık: Bebekler hasta olduklarında iştahsız olabilirler.
3. Stres: Çevresel stres faktörleri de ek gıda reddine neden olabilir.
4. Gelişimsel dönem: Bebekler bazen belirli bir dönemde inatlaşabilirler.

Bu süreci atlatmak için şunları deneyebilirsiniz:

1. Sabır: Bu dönem genellikle geçicidir.
2. Yeni yiyecekler denemek: Farklı yiyecekleri küçük miktarlarda sunarak bebeğinizi yeni tatlarla tanıştırabilirsiniz.
3. Bilinmeyen nedenleri araştırmak: Yukarıdaki nedenlerden hiçbiri söz konusu değilse, bir pediatriste danışabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
U

Umut S.

27 Ağustos 2026 22:51
ilk doğum yaptım meme reddi sonra biberon reddi şimdi de ek gıda reddi yaşıyoruz . Oğlum 9 aylık her gün ona bağırırken buluyorum kendimi ve aşırı yıpranıyorum. Demem o ki yalnız değilsiniz ne yapsak yemiyorlar bugün bir kaşık yoğurt bile yediremedim . Mamayı 9 aydır şırıngayla veriyorum
Ş

Şeyma Z.

Premium Üye
27 Ağustos 2026 22:53
Umut Süleymanoğlu
ilk doğum yaptım meme reddi sonra biberon reddi şimdi de ek gıda reddi yaşıyoruz . Oğlum 9 aylık her gün ona bağırırken buluyorum kendimi ve aşırı yıpranıyorum. Demem o ki yalnız değilsiniz ne yapsak yemiyorlar bugün bir kaşık yoğurt bile yediremedim . Mamayı 9 aydır şırıngayla veriyorum
Kızım doğduktan hemen sonra yeni doğanda yatmıştı ve biberon kabul etmemiş, işe başladım süt sağıyorum hâlâ biberon reddi var. Emzik de tutmadı bu süreçte tabiki. Şimdi de ek gıda reddi var ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir